Butik Van Doğubayazıt Turu

Butik Van Doğubayazıt Turu

Gezi Rehberi Butik Van Doğubayazıt Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Doğubayazıt - İshakpaşa Sarayı - Muradiye Şelalesi - Tatvan - Nemrut Krater Gölü - Akdamar Adası - Çavuştepe

Tur Tarihleri:

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Türk Havayolları İle

Kalkış Noktaları: 04:30 İstanbul Havalimanı Buluşma -

Paylaş:

istanbul.net.tr May 17, 2024 ~ May 19, 2024

Tur Programı

1. Gün

Doğubayazıt - İshakpaşa Sarayı - Muradiye Şelalesi - Selçuklu Meydan Mezarlığı - Tatvan

İstanbul Havalimanı'ndan belirtilen uçuş ile Iğdır’a hareket ediyoruz. Uçağımız Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı'na iniyor ve burada bizi bekleyen aracımızla buluşup Doğubayazıt' a hareket ediyoruz. Birçok efsanenin baş kahramanı Ağrı Dağrdımcı olan İshakpaşı eteklerinde muhteşem manzaraların belleğimize kazınmasına yardımcı olan İshakpaşa Sarayı'nı rehberimiz eşliğinde adım adım geziyoruz. Külliye'de karşılaşacağımız taş işçiliğine hayran kalacaksınız. İshakpaşa Sarayı gezimizi tamamladıktan sonra öğle yemeği için Ararat Restaurant’a ulaşıyoruz. Ardından Doğubayazıt – Çaldıran yolunu takip ederek Muradiye Şelalesi’ne ulaşıyoruz. Burada verdiğimiz fotoğraf ve serbest zamanın ardından Erciş üzerinden Türklerin Anadolu'ya girişinin kapısı olan ve "Anadolu'nun tapusu" olarak bilinen Ahlat’a ulaşıyoruz. Dünya’daki tek sütunlu kümbet olan Emir Bayındır Kümbet’i ilk ziyaret noktamız olacak. Ardından Dünya’nın en büyük Türk - İslam Mezarlığı olarak bilinen UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası geçici listesinde yer alan Selçuklu Meydan Mezarlığı’ndaki 8 bin 200 mezar taşı ve üzerilerindeki kabartma ve oyma işlemeleri gözlemliyoruz. Çekeceğimiz fotoğrafların ardından otelimize doğru yola çıkıyoruz. Konaklama ve akşam yemeği The Crater Tatvan Otel’de.

2. Gün

Nemrut Krater Gölü - Akdamar Adası - Van Halıları

Sabah otelde aldığımız kahvaltının ardından çıkış işlemlerimizi gerçekleştirip bavullarımızı otobüse teslim ediyor ve sonrasında otelin önünde hazır olan minibüslere binerek ‘’ Büyük İskenderin Cenneti’’ olarakta bilinen Nemrut Krater gölüne hareket ediyoruz. Ortalama 40 dakikalık yolculuk sonrası panaromik mola noktasına ulaşıyor, Van Gölü ile krater gölünü fotoğraflıyoruz. Sonrasında buhar bacalarını görüyor ve büyük göle ulaşıyoruz. Büyük göl aynı zamanda soğuk olan kısımdır, büyük gölde verdiğimiz fotoğraf molası sonrası ılık göle ulaşıyor burada verdiğimiz serbest zaman ve fotoğraf molası sonrasında minibüslere binerek otele geri dönüyoruz. Otele ulaştıktan sonra otobüsümüze binerek Gevaş’a doğru hareket ediyoruz. Gevaş’a ulaştığımızda ilk olarak öğle yemeğimizi almak üzere Grand Deniz Restaurant’a gidiyoruz. Öğle yemeğimizin ardından restaurantın iskelesinden teknemize binerek Akdamar Adasına hareket ediyoruz. Tekne ile yaklaşık 30 dakika sürecek bir yolculuğun ardından Akdamar Adası'na ulaşıp, muhteşem taş işçiliği örneklerini gözlemleyebileceğimiz Akdamar Kilisesi'ni geziyor ve rehberimizin anlatımlarını dinliyoruz. Van'ın en önemli turizm noktası olan Akdamar Adası'nda geçirecek olduğumuz keyifli vakitlerin ardından Van Merkez’e hareket ediyoruz. Van deyince akla gelen bir diğer değer el dokuması halılardır. El sanatlarımızın güzide örneklerini gözlemledikten sonra konaklama için otelimize hareket ediyoruz. Konaklama Elite World Van Otel’de. Akşam yemeği şehir merkezinde serbest olarak alınacaktır. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin yönlendirmesi yöresel lezzetleri deneyimleyebilirler.

3. Gün

Çavuştepe - Van Kedisi Evi - Van Kalesi

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından çıkış işlemlerimizi gerçekleştirip otelden ayrılıyor ve turumuza başlıyoruz. ( Dileyen misafirlerimiz ile meşhur Van Kahavaltısı'na hareket ediyoruz. Ekstra ) Urartu Krallığı'nın izlerini günümüze taşıyan Çavuştepe Kalesi son günümüzün ilk durağı olacak. Andezit taş bloklar üzerine işlenmiş yazıtları ve diğer arkeolojik alanları rehberimizin anlatımları eşliğinde geziyoruz. Ardından Van’ın simgesi olan Van Kedilerini görmek üzere Van 100. Yıl Üniversitesi içerisinde yer alan Van Kedisi Evi ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Kedi evi gezimin ardından öğle yemeği için restauranta gidiyoruz. Öğle yemeğimizin ardından Van’a has Savat işçiliğini görebileceğimiz Arubani Bedesteni’ne ulaşıyoruz. Savat işçiliği hakkında aldığımız bilgi sonrası zengin koleksiyonu ve Urartu eser sayısı bakımından dünyadaki en büyük müze konumunda olan Van Müzesi’ne ulaşıyoruz. Müze ziyareti sonrası ana kaya üzerine inşa edilmiş Van Kalesi’ni panoramik olarak fotoğrafladıktan sonra Van Ferit Melen Havalimanı’na gidiyoruz.Belirtilen uçuş ile İstanbul Havalimanı'na uçuyor ve siz değerli misafirlerimiz ile vedalaşıyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Çevre Gezileri

- Transferler

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Ekstra Turlar

+ Kişisel Harcamalar

Uçuş Bilgileri:
Buluşma: 04:30
Gidiş: TK2718 06:35 - 08:40
Dönüş: TK2749 20:00 - 22:25

Önemli Notlar
*Rezervasyon esnasında kesinlikle koltuk numarası sözü ve garantisi verilemez.
*Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
*Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir.
*Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır ayrı düşünülemez.
*Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır tek bir çocuk için kullanılır.
*En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.
*Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir. Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır.
*Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
*Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
*Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır. Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır. Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı. Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.

Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT