Yıldızlarla Oda Müziği: Kashimoto & Berthaud & Plesser & Le Sage

Yıldızlarla Oda Müziği: Kashimoto & Berthaud & Plesser & Le Sage

Tarihler: 29 Mayıs 2024 Çarşamba ~ 29 Mayıs 2024 Çarşamba 20:00

Yer: Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası

Ücret: 1. Kategori - ₺900,00 2. Kategori - ₺750,00 3. Kategori - ₺600,00 LOCALAR - ₺1.100,00 Eczacıbaşı Genç Bilet - ₺20,00

Nereden Alınır: https://www.passo.com.tr/

Adres: Bahariye Caddesi Caferağa Mahallesi No:29 34710 Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 346 15 31-32-33

Faks: 0216 346 21 00

Web: https://kultursanat.kadikoy.bel.tr/tr/kultur-merkezleri/sureyya-operasi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 29, 2024 ~ May 29, 2024

Festival takipçilerinin lezzetini hâlâ unutamadığı 2014’teki Brahms akşamından 10 yıl sonra Kashimoto, Berthaud ve Le Sage, viyolonselde onlara katılan Plesser ile birlikte, bu kez Fransız oda müziğinin en seçkin örneklerini sunmak üzere festivale dönüyor.

DAISHIN KASHIMOTO keman
LISE BERTHAUD viyola
ZVI PLESSER viyolonsel
ÉRIC LE SAGE piyano

Fransız piyano ekolünün önde gelen temsilcilerinden Éric Le Sage tonunun zarafeti, nüans yelpazesinin genişliği, cümlelemelerinin şiirselliğiyle övgüler topluyor. Daishin Kashimoto, Berlin Filarmoni Orkestrası’nda 15 yıl boyunca başkemancı olarak görev yapmasının ardından tecrübesi ve engin repertuvarıyla solist olarak dünyanın önde gelen orkestralarına konuk oluyor. Muazzam ifade çeşitliliği ve göz alıcı virtüözitesiyle her dönemin müziğine aynı rahatlıkla nüfuz edebilen Lise Berthaud, orkestraların ve şeflerin olduğu kadar çağdaş bestecilerin de viyolada tercih ettiği bir isim. Viyolonselci Zvi Plesser ise 30 yıldır Amerika’dan Uzakdoğu’ya uzanan yoğun bir kariyer sürdürüyor.

Her biri yıldız birer solist olan bu dört virtüöz, oda müziğine duydukları tutkuyla sık sık aynı sahnede buluşuyor. Le Sage, Kashimoto ve Berthaud’un viyolonselci Salque ile gerçekleştirdikleri Fauré Piyano Dörtlüleri kaydı için Strad dergisi, “Bu repertuvara şüpheyle yaklaşanların fikrini kolayca değiştirecek” yorumunu yapıyor.

Fransız müziğinde incelikle ve sessizce bir devrim yapmış olan Fauré’nin en sevilen oda müziği eserlerinin yanı sıra müziğin ressamı olarak anılan Debussy’nin son büyük eseri L. 140 Sonat’ının seslendirileceği bu müzik ziyafeti, önümüzdeki 10 yılın en sık anımsanacak festival konserlerinden biri olmaya aday.

Claude Debussy
Keman-Piyano Sonatı No. 3, Sol minör

Gabriel Fauré
Piyano Dörtlüsü No. 1, Do minör, op. 15

ARA

Gabriel Fauré
Élégie, op. 24

Gabriel Fauré
Piyano Dörtlüsü No. 2, Sol minör, op. 45 Süre: 105’ (ara dahil)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT