Harem Tatlısı

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 60 Dakika

Malzemeler: 1 kg kuru kayısı
2 çay bardağı pirinç
1,5 su bardağı çekilmiş ceviz içi
2 kahve fincanı kuru üzüm
2 diş karanfil
1 çay kaşığı tarçın
3 kahve fincanı tozşeker
1 su bardağı su.
Süsleme için:
100 gr. kaymak
3 çorba kaşığı çekilmiş antep fıstığı.

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Kayısıları yıkayıp tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip 5 dakika haşlayın ve süzün. Pirinci yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün. Üzümü ılık suda bekletin ve süzün. Karanfilleri havanda ezerek toz haline getirin. Haşlanmış pirinci derin bir kaseye alın. Karanfil, ceviz içi, üzüm, tarçın ve bir çorba kaşığı tozşeker ekleyip karıştırın. Kayısıları ikiye açıp içine hazırladığımız pirinçli karışımdan doldurun. Hazırladığınız kayısı dolmalarını hafifçe yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Su ve kalan tozşekeri kaynatıp tepsiye dökün. Orta ısılı fırında 5-10 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına alın. Kaymak ve dilerseniz antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT