Güllaç Kızartma

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 20 Dakika

Malzemeler: 1 paket güllaç
4 su bardağı süt
1/2 kg şeker
2 su bardağı çekilmiş ceviz
4 yumurta
3 su bardağı şeker
3,5 bardak su
1/2 limon suyu

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Sütü bir tencereye boşaltın. İçine yarım kg şekeri koyarak, şeker eriyinceye kadar kaynatın. Sütü bir kenarda ılımaya bırakın. Daha sonra güllaç yapraklarını teker teker şekerli sütte ıslatın. Islatılmış güllaç yapraklarını ikiye ya da dörde bölün. Geniş kısımlarına ceviz dökerek, sigara böreği şeklinde sarın. Yayvan bir kapta dört yumurtayı çırpın. Güllaçları yumurtaya batırarak kızgın sıvı yağda kızartın. Üç bardak şeker ve üç bardak su ile tatlının şurubunu hazırlayın. İçine ½ limon suyu sıkın. Şerbeti soğuttuktan sonra sıcak kızarmış güllaçları içine atın. Şurubunu çekince servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT