Kremalı Patatesli Pazı

Kişi Sayısı: 5 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 1.5 kilo pazı
3 adet iri patates
1 adet dolmalık kırmızı biber
2 çorba kaşığı Tereyağı
2 diş sarmısak
1.5 su bardağı sıcak su
1 su bardağı Sıvı Krem Şanti - Süt Kreması
Yarım limonun suyu
Tuz, karabiber
2 çay kaşığı toz şeker

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Pazıları yıkayıp, ayıklayın. Saplarını yapraklarından ayırın ve 2- 3 cm’lik parçalar halinde doğrayın. Patatesleri soyduktan sonra uzunlamasına dörde bölün ve tuzlu suyun içinde bekletin. Dolmalık kırmızı biberi küçük parçalar halinde doğrayın. Tereyağını bir tencerede eritin ve süzülmüş patatesleri yağda 5 dakika kadar kavurun. Daha sonra pazı saplarını, kırmızı biberi ve doğranmış sarmısağı ilave ederek, kavurmaya devam edin. Üzerine 1.5 su bardağı sıcak su ekleyin. Tencerenin ağzı kapalı olarak 15 dakika pişirin. Ayırmış olduğunuz pazı yapraklarını ince ince kıyın ve tencereye ilave ederek 10 dakika daha pişirin. İndirmeye yakın Sıvı Krem Şanti- Süt Kreması’nı ekleyin. Limonun suyu, tuz, karabiber ve 2 çay kaşığı toz şekerle lezzetlendirip 1 dakika daha ateşte tutun. Sıcak veya ılık servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT