Mercimek Soslu Spagetti

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 1 paket spagetti makarna
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı Sıvı Margarin
Tuz
Sosu için:
3 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet kuru soğan
3 diş sarmısak
1 adet havuç
4 adet taze soğan
1 çay kaşığı köri
Tuz-karabiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Derin bir tencerede bol su kaynatıp, kaynayan suyun içine zeytinyağ, tuz ve makarnayı koyup 8 dk. haşlayınız. Haşlanan makarnayı süzüp, 2 yemek kaşığı sıvı margarin ile yağlayınız. Yağlanmış makarnayı sıcakta tutunuz. Yeşil mercikleri ayıklayıp, bir gece önceden ıslatınız. Islattığın suyla haşlayınız, kaynarken sertleşmemesi için, içine tuz ilave etmeyiniz. Kuru soğanı piyazllık olarak doğrayınız, taze soğan ve sarmısakları kıyınız. Havucun kabuğunu kazıyıp, tavla zarı büyüklüğünde doğrayınız. Yayvan bir tencerede margarini eritip, kızdırınız, içine doğranmış kurusoğanı ve sarmısakları koyup, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz. Daha sonra içine havuçları ve köriyi ekleyip, körinin kokusu çıkıncaya kadar pişiriniz. En son olarak içine kıyılmış taze soğanları, haşlanmış yeşil mercimeyi, tuz ve karabiberi ekleyip 5 dk. tüm malzemeyi kavurunuz. Hazırladığınız sosu sıcak makarnaya karıştırıp, servis ediniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT