Buhara Pilavı

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 250 gr. kuzu eti (küçük kuşbaşı doğranmış)
2 bardak pirinç
3 yemek kaşığı tereyağ
50 gr. kabukları soyulmuş badem
2 orta boy havuç
Tuz, karabiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Ayıklanmış pirincin üzerine sıcak su ve tuz koyup soğumaya bırakın. İyice yıkayıp süzün. Eti 4-5 dakika suda, biraz tuzla pişirin. (etin suyu 3 bardağa inmeli) Tereyağını bir tencerede eritin. Haşlanıp kabukları soyulmuş bademleri hafifçe pembeleştirin. Kazınıp küçük küp biçiminde doğranmış havuçları katıp çevirin. Pirinci katıp 10 dakika kavurun. Et suyunu katın. Kapağını kapatıp kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin. Ateşten alıp 15 dakika demlendirin. Servis yapmadan önce tahta bir kaşıkla iyice karıştırın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT