Batırık

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 25 Dakika

Malzemeler: 2,5 su bardağı ince bulgur
3 su bardağı ılık su
1,5 su bardağı tahin
150 gr. kuru soğan
3 orta boy (250 gr) domates
1/2 yemek kaşığı domates salçası
6-7 adet yeşil soğan
1 demet maydanoz
1/2 su bardağı limon suyu (isteğe bağlı olarak artırılabilir)
2,5 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı kırmızı biber
1,5 tatlı kaşığı kimyon

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Bulguru derin bir tepsiye koyun ve ılık suyla ıslatıp, kapağı kapatarak 20-25 dakika bekletin. Bu arada soğanı soyup ince kıyın. Yeşil soğan ve maydanozu yıkayıp ayıklayın ve ince kıyın. Domateslerin kabuğunu soyup küçük doğrayın. Bulgura kuru soğanı, salçayı, domatesi, kimyon ve kırmızı biberi katarak yumuşayıncaya kadar yoğurun. Tahini katıp tekrar yoğurun. Yeşil soğan, maydanoz, tuz, limon suyu katıp karıştırın. Avuç içinde, parmaklar arasında sıkarak köfte şekli verin. Marul, turşu veya domates salatasıyla servis yapabilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT