Mantarlı Sufle

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 750 gr. mantar
150 gr. taze kaşar
45 gr. tereyağı
beşamel sosu
3 yumurta
et suyu
1 soğan
1 diş dövülmüş sarımsak
maydanoz
zeytinyağı
tuz
karabiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Ufak bir tencerede 3 kaşık zeytinyağı ve 30 gram tereyağını ısıtın. Kıyılmış soğan ve dövülmüş sarımsağı ekleyin. İnce ince dilimlediğiniz mantarları, tuz ve biberle beraber ekleyin. Karıştırın ve yarım saat kadar pişirin. Gerektiğinde biraz et suyu ilave edin. Pişme süresinin sonuna doğru ateşi kısın ve kıyılmış maydanozu ekleyin. Bu arada beşamel sosu hazırlayın. Küp şeklinde doğradığınız kaşar peynirinin dörtte üçünü sosa katıp ateşten alın. Yumurta sarılarını birer birer ekleyin ve sürekli karıştırın. Daha sonra çırpılmış yumurta aklarını da katın. Derin bir fırın kabını yağlayın. Karışımın yarısını dökün, sonra suyuyla birlikte mantarları ekleyin. Kalan beşameli üzerine boşaltıp peynirlerin artanıyla kaplayın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirdikten sonra ısıyı 180 dereceye düşürüp 5 dakika daha pişirin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT