Lokma

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 15 Dakika

Malzemeler: 2 su bardağı un
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
kızartmak için sıvıyağ

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Şerbet için şeker, limon suyu ve 2 su bardağı suyu bir tencereye koyup 10 dakika kaynatın. Ateşten alıp soğumaya bırakın. Bir kapta yoğurdu pürüzsüz bir yüzey elde edene kadar çırpın. Unu derin bir kaba boşaltın, ortasını çukurlaştırıp yoğurdu katın. Yumurta, limon kabuğu rendesi karbonatı ekleyip karıştırın. Sıvı yağı kızdırın. Hamurdan kaşıkla bilye büyüklüğünde parçalar alıp kızgın yağda kızartın. Kızaran lokmaları delikli bir kepçe yardımı ile yağdan çıkarın ve bekletmeden şerbete koyun. İsteğinize göre sıcak ya da soğuk servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT