Burma Tel Kadayıf

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 750 gr. kadayıf
500 gr. tereyağ
250 gr ceviz veya yeşil fıstık
Surubu: 750 gr. toz şeker
2 su bardağı su
1/2 limon

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Kadayıfın bir kısmını ayırıp uzunlamasına yayın. İçindeki hamursu kısmı temizleyin. Kadayıfın ortasına 2 kahve fincanı ceviz veya yeşil fıstığı uzunlamasına yerleştirin. Kadayıfın bir ucunu cevizlerin üstüne kapatıp devamlı çevirerek ince uzun boru biçimine getirin. Ortadan itibaren çevirerek daire biçiminde sarıp tepsinin ortasına yerleştirin. Kalan kadayıfı da aynı şekilde sarıp tepsiye yerleştirin. Yağı yakmadan kızdırın ve kadayıfın üstüne gezdirin. Fırında kızarana kadar pişirin. Alt üst yaparak diğer yüzünüde kızartın. Şurubunu ılıkken üzerine gezdirin Soğuduktan sonra servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT