Tavuk Dolması

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 6 adet bütün tavuk göğsü
harcı; 2 su bardağı pirinç, 3 su bardağı tavuk suyu, 3 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 adet kuru soğan, tuz-karabiber
sosu; 4 yemek kaşığı tereyağ, 300 gr mantar, 1 adet domates, 2 yemek kaşığı un, 2 su bardağı süt, 1 su bardağı tavuk suyu, 1/2 demet dere otu, tuz-karabiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Tavuk göğüslerini bütün olarak dövün.(şinitzellik gibi). Mantarların saplarını çıkarıp, kıyın. Domatesin kabuğunu soyup, küp küp doğrayın. Tencerede tereyağı kızdırıp d. fıstıkları, yemeklik doğranmış kuru soğanı koyup, fıstıklar ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar renk alınca içine bir süzgecin içinde nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinci ve az tuz ilave edip kavurmaya devam edin. Kekiği, kalan tuzu, karabiberi ve tavuk suyunu ekleyip karıştırın, tencerenin kapağını kapatıp, pirinçler göz göz olana kadar tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirip, demlendirip,soğutun.
Pilav pişerken küçk bir tencerede tereyağı kızdırıp, içine doğranmış mantarları ekleyip, mantarlar suyunu çekene kadar kavurun. Mantarlar kavrulup, suyunu çekince unu ekleyip, unun kavurulup,kokusu çıkıncaya kadar pişirin. En son olarak içine tavuk suyunu, sütü, tuz-karabiberi ekleyip, sos kıvamına gelene kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.
Dövülmüş Tavuk göğüslerinin içine pirinçli mantarlı harçtan koyup, sigara böreği gibi sarın. Kürdan ile uç tarafını tutturun. Sarılmış Tavuk dolmalarını tepsiye alıp üzerine doğranmış domatesleri serpin.
Önceden 200 derece de ısıtılmış fırında tavuklar iyice pişene kadar tutun. 12. Fırından çıkardıktan sonra üzerine kremalı mantarlı sosu gezdirip, sıcak olarak servis edin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT