Beşamelli Enginar

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 6- 8 adet. Enginar
Harç: 2 ad havuç, 1 sb. bezelye, 2 ad. kuru soğan, 3 yemek kaşığı tereyağ, 4 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1/2 demet dereotu, tuz - karabiber
Sosu: 500 ml süt, 4 yemek kaşığı tereyağ, 2 yemek kaşığı un, 1 adet yumurta, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 1 tatlı kaşığı tuz.

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Havucun kabuğunu kazıyıp, tavla zarı şeklinde doğrayın. Dereotunu ayıklayıp, kıyın. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Dereotunu kıyın. Sarımsakları ayıklayıp, ince ince kıyınız. Yayvan bir tencerede tereyağını kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleşince bezelyeleri , kıyılmış sarımsakları, tavla zarı şeklinde doğranmış havuçları, kırmızı pul biberi ,tuz ve karabiberi koyup, bir taşım kavurun.
Soğuk sütün içine, yumurtayı kırıp, tuzu ekleyip, iyice çırpın. Derin bir tencerede tereyağını kızdırıp, içine unu ekleyip, unun kokusu gidene kadar kavurunuz. Daha sonra içine devamlı karıştırarak sütlü-yumurtalı karışımı ve kıyılmış derotunu ekleyip, karıştırarak pişirmeye devam edin. Sos kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin.
Yayvan bir tepsiye veya ısıya dayanıklı bir fırın kabına, enginarları dizip, içlerini harç ile doldurun. En son olarak harçlı enginarların üzerine dereotlu beşamel sosun tamamını döküp, kaşığın sırtı ile düzeltip, üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiniz. Önceden 200 derece de ısıttığınız fırında 20-25 dakika Peynirler kızarıncaya kadar pişirip, sıcak olarak servis ediniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT