Patates Çorbası

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 1 çorba kaşığı ayçiçekyağı
1 defne yaprağı
1 soğan, ince kıyılmış
1 tatlı kaşığı kekik
12 diş sarmısak
2 diş sarmısak, dövülmüş
2 havuç, doğranmış
2 soğan, doğranmış
3 patates, küp küp doğranmış
tuz
karabiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Sarmısaklı sebze suyunu yapmak için yağı kızdırın. Soğan, sarmısak, havucu 15-20 dakika kızartın. Defne yaprağı, kekik ve 4 bardak su ekleyin, kaynamaya bırakın. Tencerenin kapağını kapatıp 1-1 ½ saat demlendirin. İnce süzgeçten süzün. Çorbayı yapmak için yağı kızdırın, soğan ve sarmısağı devamlı karıştırarak hafif esmerleşene kadar pişirin. Patatesi ekleyin, esmerleşene kadar kavurun. Sarmısaklı sebze suyunu tencereye döküp kaynamaya bırakın. Tencerenin kapağını kapatarak 20 dakika kısık ateşte demlendirin. Tuz, karabiber ekleyip ateşten alın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT