Etli Ekmek

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 60 Dakika

Malzemeler: 5 1/2 su bardağı Un
1 1/2 yemek kaşığı Tuz
1 3/4 su bardağı Su
2 orta boy Soğan
2 küçük boy Domates
2 orta boy Yeşil biber
1 1/2 su bardağı Kıyma
1 1/2 tatlı kaşığı Kara Biber
4/5 su bardağı Margarin

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Unu geniş bir kaba eleyerek, 1 su bardağını ayırın. Kalan una 1 yemek kaşığı tuz katın ve su bardağı suyu azar azar ekleyerek ele yapışma yan yumuşak bir hamur yapın. 3-4 dakika yoğurarak, onsekiz parçaya bölüp bezeler yapın. Nemli bez örterek 5 dakika dinlendirin. Bu arada soğanı ve domatesi rendeleyin. Yeşil biberi ince ince kıyın. Sebzeleri kıyma, kara biber, kalan tuz ve suyu ekleyerek, karıştırın. Bezelerin her birini unlayarak 20 santimetre çapta bir buçuk milimetre kalınlıkta açın ve yarısına hazırlanan içten koyup, diğer yarısını üzerine kapatın. Kenarlarını parmak uçlarıyla hafifçe bastırarak yapıştırın. Sacı ısıtın, 1 yemek kaşığı yağ ile yağlayın ve ekmeğin iki yüzünü de pembe renkte pişirin. Her ekmek için 1 yemek kaşığı yağ kullanarak pişirme işlemine devam edin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT