Alaturka Safir Cafe Bar

Yeme İçme Bar Alaturka Safir Cafe Bar

Mutfak Türü: Ev Yemekleri

Adres: Cami Meydanı Hazine Sokak No: 8 Ortaköy Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 258 79 24

Faks: 0212 259 12 53

Web: http://www.alaturka.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

Restore edilmiş üç katlı eski bir Ortaköy evinde yer alan Alaturka hergün kabuk değiştiren Ortaköy’ün şirin mekanlarından biri. Hem kahve, hem lokanta. Uygun havalarda kaldırımda bir iki masa. Salon geniş. Orta katta, grup yemekleri için özel bir salon bulunuyor. En üst katta ise ev sahipleri Bilge ve Hayri Araboğlu oturuyor. İşletmecilerin işlerine gösterdiği özen her ayrıntıda kendini belli ediyor. Minik dörtgen verzalit masalar, ahşap sandalyeler, minik vazolarda çiçekler... Tavanda spotlar ve yeşil camdan modern abajurlar. İyi bir havalandırma sistemine sahip salonun duvarlarında Selçuklu stili çiniler; eski fotoğraflar; çini çerçeveli aynalar ve günün yemekleri panosu... Kurutulmuş mısır, sarmısak ve kırmızı biber hevenkleri… Sade ve huzur veren bir dekor içinde pencereden Ortaköy Camii’nin manzarasını seyrederek, tarihi atmosferi hissederek birşeyler içebilir ya da yemek yiyebilirsiniz.

Her gün 12.00-22.00 saatleri arasında açık olan Alaturka, 1990`dan bu yana müşterilerine Türk mutfağının en güzel ev yemeklerini sunuyor. Kuzu-Tavuk Saç Kavurma, Hünkar Beğendi, Beğendili Kebap, Pazı Dolması, İnegöl Köfte gibi eski ve geleneksel Türk yemeklerinin yanı sıra Saç Böreği, el açması gözleme ve Mantı, Çiğ Börek gibi hamur işleri de menüsünde yer alıyor. Özenle hazırlanmış menüsünün yanısıra her gün değişen "Günün Yemekleri" de konuklara geniş bir yelpazeden seçim yapma imkanı tanıyor. Her biri farklı salata seçeneklerinin sunulduğu salata büfesi ve et/tavuk kullanılmadan hazırlanan sebze yemekleriyle "hafif yemek" sevenlerin ve vejetaryenlerin de isteklerini yanıtlayabiliyor. Vişne Soslu Sakızlı Muhallebi ve Sıcak Çikolatalı Tart, Fırın Sütlaç gibi nefis tatlıları ise mönünün en beğenilen tatlıları arasında yer alıyor.

Alaturka Restorant deyince mekanın üst katında bulunan ODA`dan da söz etmek gerekir. Sadece gruplara yönelik, çesitli amaçlarla gerçeklestirilecek her türlü toplantıya imkan sağlayan "kişiye özel" bir mekan olarak tasarlanan ve görülmeye değer detaylarla donatılan sıradışı bir yer ODA. Davetler, iş yemekleri, konferans, seminer ve toplantılar ODA’nın "kişiye özel" hizmet kalitesiyle, özel bir salonda gerçekleştiriliyor; üstelik tamamen beğeniler doğrultusunda hazırlanabilecek bir menü, multivizyon donanımı, bilgisayar, dia projeksiyon, data-faks iletişimi, stereo ses düzeni gibi destek unsurlardan mahrum kalmadan. ODA’nın 40 kişilik son derece doğru yapılanmış kapasitesiyle kendisini tercih edecek özel misafirleriyle paylaşabilecekleri sadece bunlarla sınırlı değil. Grup yemekleri, özel organizasyonlar, kokteyller, çay saati toplantıları, sabah kahvaltıları ve açık büfeler beklentilerin ötesinde, yaşanılası bir özen ile gerçekleştiriliyor.

Alaturka`da güleç, özenli ve temiz bir servis, her bütçeye uygun fiyatlar var. Kredi kartları da geçerli. Ayrıca Alaturka`nın size cazip bir önerisi var: Bilge ve Hayri Araboğlu, yemek meraklılarını orta kattaki "butik mutfağı"na davet ediyor. Siz yemek istediklerinizin adını verin, biz pişirelim diyor. Ne dersiniz, denemeye değmez mi ?

Adres: Camii Meydanı Hazine Sokak No:8 Ortaköy
Tel: 0212 258 79 24

Park Yeri Yok

Kredi Kartı: VISA-MASTER

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT