'Aşkım Bahardı'ya Pink Martini Yorumu

'Aşkım Bahardı'ya Pink Martini Yorumu

Söyleşi Röportajlar 'Aşkım Bahardı'ya Pink Martini Yorumu

"Je Dis Oui" 9.Stüdyo albümünü sevenleriyle buluşturan Pink Martini 15 Nisan'da Volkswagen Arena’da hayranları ile buluşuyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nisan 11, 2017

Yaptıkları müziği “Global Pop” olarak tanımlayan grup 9.Stüdyo albümünde Souvenir filminde Isabelle Huppert tarafından seslendirilen, albümde ise China’nın yorumladığı "Joli Garçon"a da yer veriyor. Birçok farklı dilde şarkının yer aldığı "Je Dis Oui" albümünde Türkçe olarak "Aşkım Bahardı" şarkısına da yer verildi.

Albümde ilk yayınlanan şarkı “Joli Garçon” olurken, “The Butterfly Song”, “Love For Sale”, “Souvenir” ve “Aşkım Bahardı” da dikkat çeken şarkılar arasında. China ve Storm dışında konuk vokallerin de yer aldığı albümde Ari Shapiro, moda uzmanı Ikram Goldman, sivil haklar aktivisti Kathleen Saadat ve Rufus Wainwright'ı da duymak mümkün.

Grubun kurucusu ve piyanisti Thomas Lauderdale ile son albümleri ve 15 Nisan’da Volkswagen Arena’da gerçekleştirilecek İstanbul konserini konuştuk.

Son albümünüz “Je Dis Oui!” nin Avrupa Turnesi kapsamında 15 Nisan’da hayranlarınızla buluşacaksınız. Bu albümde nasıl bir Pink Martini dinleyeceğiz?

Mutlu bir Pink Martini albümü dinleyeceksiniz. Kariyerimizde şu ana kadar yaptığımız en mutlu albümlerden biri. Olabildiğince farklı dillerde 8 dilde 15 şarkıya yer verdik. Albümde konuk vokaller de bize eşlik etti. Souvenir filmi için yazdığımız Fransızca üç şarkı da var. Joli Garçon çıkış şarkımız aynı zamanda albüme “Je Dis Oui” adını veren şarkı.

Türkçe şarkıların yeri bizim için çok özel

Bu 8 dilin içinde Türkçe'de var. Aşkım Bahardı’yı albüm içerisinde dinlemek çok keyifli. Şarkıyı albüme almaya nasıl karar verdiniz?

Aşkım Bahardı bizim zaten repertuvarımızda olan bir şarkıydı. Türkçe şarkıların yeri bizim için çok özel. Kâtibim, Aşkım Bahardı, Zeki Müren şarkıları hepsi çok sevdiğimiz şarkılar. Storm Large ve Belkıs Özener zaten daha önce sahnede bu şarkıyı birlikte söylemişlerdi. Albüm kaydına girdiğimizde Türkçe olarak da bu şarkıyı kaydetmeyi seçtik.

Albümde konuk vokaller görüyoruz. Bu isimlerle yollarınız nasıl kesişti?

Albüm aşamasında şarkılar belirlenmeye başladığında aslında her şey kendiliğinden oluştu. Bu isimler hayatımız içerisinde yer alan isimlerdi. Kathleen Saadat muhteşem bir şarkıcı zaten daha önceden tanışıyordum. Ari Shapiro zaten 2003'ten beri tanıdığım bir arkadaşım muhteşem bir sesi var ve bizimle söylüyor. Rufus Wainwright ile beni bir film yönetmeni tanıştırmıştı. İkram, Michelle Obama’nın modacısı. Tüm bu isimlerle çalışmak albümün enerjisini daha çok arttırdı.

Albümde yer alan Fransızca şarkıların farklı bir yönü de var. Aynı zamanda Souvenir filminin de bir parçası oldu. Bu şarkıların hikâyesi nedir?

Özellikle Joli Garçon albümün başlangıç noktası ve albüme adını veren şarkı. Joli Garçon'u albümde China, filmde ise Isabelle Huppert seslendiriyor. Ama şarkının hazırlanışı açısından bir değişiklik olmadı, güzel bir deneyim olduğunu söyleyebilirim.

Pink Martini aktivist tarafı da olan bir grup. Trump’ın politikalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Özellikle göçmenler konusunda daha hassas bir bakışa ve daha fazla empatiye ihtiyacı var. Çoğumuzun gerçek Amerikalı olmadığını anlamış değil. Aslında bizi biz yapan bu çeşitlilik ve sadece birbirimizi korumaya çalışıyoruz. Ben kendi adıma özür diliyorum çünkü bu durumdan utanıyorum.

İstanbul, Pink Martini'nin müziği gibi çeşitli ve zengin

Avrupa Turneniz devam ediyor. Pink Martini’nin bundan sonraki hedefleri neler?

Yoğun bir konser takvimimiz var. Mümkün olduğunca çok yere gitmeye ve insanlarla müziğimizi paylaşmaya çalışıyoruz. Onun dışında yeni şarkıları da araştırıyoruz. Hedefimiz bu albümde olduğu gibi mutlu olmak ve hayranlarımızla daha uzun yıllar buluşmaya devam etmek.

İstanbul sizin için ne anlama geliyor? 15 Nisan’da nasıl bir konser dinleyeceğiz?

İstanbul evimiz gibi. Pink Martini’nin müziği gibi zengin ve çeşitliliği içerisinde barındıran bir şehir. Özellikle Türk yemeklerini çok özledik. Son albümümüzden şarkıları ve her zamanki Pink Martini klasiklerini dinleyebileceğiniz muhteşem bir konser olacak.

Röportaj: Hakan Akoğlu
Editoryal: www.istanbul.net.tr
11.04.2017

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT