Ot 23 Eylül’de Sinemalarda…

Ot 23 Eylül’de Sinemalarda…

Sinema Sinema Haberleri Ot 23 Eylül’de Sinemalarda…

Ülkemizde 1999 yılı öncesi yaşanan terörizmin özellikle Anadolu insanının hayatına etkilerini konu alan “OT” Filmi, 23 Eylül’de vizyona giriyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eylül 19, 2016

TERÖRÜN ETKİLERİNE ATIFTA BULUNAN “OT” FİLMİ 23 EYLÜL’DE VİZYONDA!

Ülkemizde 1999 yılı öncesi yaşanan terörizmin özellikle Anadolu insanının hayatına etkilerini konu alan “OT” Filmi, 23 Eylül’de vizyona giriyor. Yapımcılığını ALTINYAPRAK Film-Erol Koçan, Burak Donay ve Erkay Yavuz’un üstlendiği, yönetmenliğini Burak Donay’ın yaptığı filmin başrollerini Erkay Yavuz, Melike Kurt ve Erol Koçan’ın paylaşıyor. Film, geçimini borçlanarak satın aldığı eşeği ile birlikte dağlardan topladığı şifalı otlarla sağlayan, diğer taraftan kısıtlı imkânlarıyla çocuklarını okutmaya çalışan bir köylünün verdiği yaşam mücadelesini anlatıyor.

ANA KARAKTER: ZEYTİN
Yapımcılığını ALTINYAPRAK Film-Erol Koçan ile birlikte Burak Donay ve Erkay Yavuz’un yaptığı, yönetmenliğini Burak Donay’ın üstlendiği filmin başrollerini Erkay Yavuz, Erol Koçan ve Melike Kurt paylaşıyor. 1999 yılında Anadolu köy mezrasında yaşayan bir ailenin hikâyesini anlatan film, güneydoğuda iki ateş arasında kalan halkın yaşadığı sıkıntılara da atıfta bulunuyor. Çekimleri yapımcının kendi memleketi olanTokat’ın Reşadiye ilçesinde yapılan ve bölge halkınında rol aldığı filme damga vuran oyuncu ise ‘Zeytin’ adlı eşek oldu. Filmin ana karakterleri niteliğinde olan ve set ekibinin maskotu haline dönüşen ‘Zeytin’, 5 hafta süren çekimler boyunca kendisine tahsis edilen kamyonet vasıtasıyla film ekibine eşlik etti. Çekimler sırasında hiç zorluk çıkarmayan ‘Zeytin’ oyunculuk sınavından geçer not aldı.

İKİ ATEŞ ARASINDA…
Senaryosu Erkay Yavuz’un kaleminden çıkan filmin konusu özetle şöyle: 1999 yılında bir Anadolu köy mezrasında yaşayan Şeref, kas erimesi hastası karısı ve 3 çocuğunu dağlardan topladığı şifalı otlarla geçindirmeye çalışmaktadır. Kendisini yaşama bağlayan en büyük umudu çocuklarının okuyup kurtulmalarıdır. Uzakta olan okula çocukları yorulmadan ve vaktinde yetiştirebilmek için, eşek almaya karar verir ve satıcıyı dinleyip kredi kartı alarak eşek alır. Bu borcu ödemenin tek yolu yüksek dağlara çıkıp, pahalı olan Gulik otu toplamaktır, ancak buna ne asker ne de bölgede mevzilenen terörist izin vermez. Başka çaresi olmadığını bilerek kendini iki ateş arasına atacaktır.

JALE KİBRİTÇİOĞLU VE ALİ AKAÇÇA İMZASI
AJ Müzik Prodüksiyon ortakları Jale Kibritçioğlu ve tanınmış müzisyen Ali Akaçça'nın müziğini yaptığı Dram türündeki 98 dakikalık Ortak yapım olan filmin yapımcılıklarını ALTINYAPRAK Film ile birlikte GSA Film ve Tiyatro Yansıma üstleniyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

En Yeniler Vizyondakiler Pek Yakında Sinema Salonları Top 10 Film Arşivi Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT