Mavi Bisiklet 66. Berlin Uluslararası Film Festivali’nde Yarışacak

Mavi Bisiklet 66. Berlin Uluslararası Film Festivali’nde Yarışacak

Sinema Sinema Haberleri Mavi Bisiklet 66. Berlin Uluslararası Film Festivali’nde Yarışacak

Ümit Köreken ve Nursen Çetin Köreken’in ilk uzun metrajlı sinema filmi “Mavi Bisiklet”, aynı zamanda dünya prömiyerini gerçekleştireceği festivalin, ana kahraman olarak çocuk ve gençleri konu alan kategorisinde Kristal Ayı Ödülü için yarışacak.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ocak 14, 2016

DÜNYA PRÖMİYERİNİ BERLİN’DE YAPACAK!
BİR ÇOCUĞUN ADALET ARAYIŞI; “MAVİ BİSİKLET”
66. BERLİN ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ GENERATION KPLUS KATEGORİSİNDE!

Bir çocuğun, büyüklerin dünyasında karşılaştığı adaletsizliklere kendince çözüm arayışını naif bir anlatımla beyazperdeye taşıyan “Mavi Bisiklet”, 66. Berlin Uluslararası Film Festivali’nin Generation Kplus kategorisinde yarışmaya hak kazandı! Ümit Köreken ve Nursen Çetin Köreken’in ilk uzun metrajlı sinema filmi “Mavi Bisiklet”, aynı zamanda dünya prömiyerini gerçekleştireceği festivalin, ana kahraman olarak çocuk ve gençleri konu alan kategorisinde Kristal Ayı Ödülü için yarışacak.

Profesyonel sinema dünyasına “Mavi Bisiklet” ile adım atan Ümit Köreken ve Nursen Çetin Köreken’in birlikte kaleme aldığı filmin yönetmenliğini de Ümit Köreken üstleniyor. Bir çocuğun, büyüklerin dünyasında karşılaştığı adaletsizliklere kendince çözüm arayışını konu alan “Mavi Bisiklet”, 11-21 Şubat 2016 tarihleri arasında düzenlenecek 66. Berlin Uluslararası Film Festivali’nin Generation Kplus kategorisinde yarışacak. Ana kahraman olarak çocuk ve gençleri konu alan kısa ve uzun metrajlı filmler, Generation Kplus kategorisinde ayrı ayrı yarışıyor.

Çalışmaları 2010 yılında başlayan ve çekimleri 2015 yılının başında, Konya-Akşehir’de gerçekleştirilen “Mavi Bisiklet”in tüm başrol oyuncuları; civar köylerden seçilen ve uzun süre birlikte temel sinema eğitimi ve kamera önü oyunculuk üzerine çalışılan çocuklardan oluşuyor. Filmde, başrolleri paylaşan çocuk oyuncular Selim Kaya, Eray Kılıçarslan ve Bahriye Arın’ın yanı sıra; Mustafa Küçükibiş, Burak Vurdumduymaz, Beren Yiğit, Fatih Koca, Mustafa Şimşek, Nursen Çetin Köreken ve Turan Özdemir rol alıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle gerçekleştirilen film; geliştirme ve yapım aşamalarında çok sayıda atölyeye katılarak birçok farklı ödül ve destek aldı. 2013’te Amsterdam Cinekid Co-Production Market “En İyi Proje Ödülü”nü kazanan “Mavi Bisiklet” aynı zamanda; Eurimages’tan, Türkiye’den ilk kez “Film for Children” başlığıyla destek alan yapım olurken, DOHA Film Enstitüsü’nden de post prodüksiyon desteği kazandı.

“MAVİ BİSİKLET” HAKKINDA
Annesi ve küçük kız kardeşi ile birlikte yaşayan 13 yaşındaki Ali; boş zamanlarında çalıştığı lastikçiden kazandığı haftalığı evin ihtiyaçları için annesine vermekte, bahşiş olarak aldığı birkaç lirayı ise mavi bir bisiklet alabilmek için biriktirmektedir. Ali’nin babası kasabadaki çiftlikte çalıştığı bir gün yaşamını yitirmiştir ama, cesedi tren yolunda bulunmuştur. Olayın tek şahidi ise çiftliğin kâhyası Salim’dir. Ali’nin platonik aşkı Elif, çocukların oyuyla seçilmiş okul başkanıdır. Ancak, Kahya Salim, kasabaya gelen torunu Hasan’ı okula kaydettirir ve okul müdürü, kısa bir süre sonra Elif’in yerine okul başkanlığını Hasan’a verir. Elif’e haksızlık yapıldığını düşünen Ali, mavi bisiklet için biriktirdiği tüm parayı bu yolda feda etmeye karar verir. Arkadaşı Yusuf’un da yardımıyla büyük bir kampanya başlatır.

Bilgi için: facebook.com/mavibisikletfilm
twitter.com/FILMaviBisiklet
instagram.com/mavibisikletfilm

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

En Yeniler Vizyondakiler Pek Yakında Sinema Salonları Top 10 Film Arşivi Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT