Fransızca İlk Uzun Metrajlı Filmler Festivali

Fransızca İlk Uzun Metrajlı Filmler Festivali

Sinema Sinema Haberleri Fransızca İlk Uzun Metrajlı Filmler Festivali

Fransızca sinemayı daha iyi tanıtmak amacıyla düzenlenen bu festival, birçok çağdaş yönetmenin “ilk uzun metrajlı filmleri”ne ayrılmış bulunuyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nisan 19, 2017

Yönetmenlerin ilk uzun metrajlı Fransızca filmleri festivali “İlk Uzun Metrajım”; Fransız Kültür Merkezi, İstanbul Modern, Salt Galata, Wallonie-Bruxelles International, Armada Hôtel ve Paysages Humains işbirliği ile 20 - 23 Nisan 2017 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek...

Yönetmen, yapımcı ve oyuncu katılımıyla İstanbul’da bir ilk
Fransız yönetmen Claire Simon, Ariane Mnouchkine’nin Théâtre du Soleil (Güneş Tiyatrosu) topluluğundan başlayarak, oyuncu Gérard Hardy ve Belçikalı yapımcı Eric Van Zuyten’in de festivale bizzat katılacak olmalarından onur duyuyoruz. Festival, yapım ülkeleri dışında ve Türkiye’de yaygın dağıtım imkânı bulamayan bir sinemanın, katılımcılarla karşılaşmalar ve tartışmalar aracılığıyla tanıtılmasına ve sinemaseverlerle paylaşılmasına olanak tanımayı amaçlayan kültürel bir proje.

Nitelikli bir tematik program
Festival programında, Bruno Dumont’un “İsa’nın Hayatı”; Justine Triet’nin “Solferino Muharebesi”; Thomas Salvador’un “Vincent”; Arnauld Desplechin’in “Gözcü”; Guillaume Gallienne’nin “Ben, Kendim ve Annem”; Claire Simon’un “Hastalar, Yabancı Madde, Kuzey Garı, Aile Planlaması”; Ariane Mnouchkine’in “1789 ve Molière”; Joachim Lafosse’un “Deliliğin Kıyısında”; Luc Jabon’un “Kelimelerin Ötesinde” ve “Joachim Lafosse’un Sineması” filmleri yer alıyor.

Kimler Katılıyor?
Festivalde liseli ve üniversiteliler, Fransızca konuşanlar ve konuşmayanlar, Sanat ve Sinema Okulları, kamusal veya özel kültürel, toplumsal kuruluşlar hazır bulunacak. Katılımcılar, Fransızca sinema dünyasının kişiliklerinin varlığıyla renklenecek atölye, panel ve stajlara katılarak, bu ilk festivalin ilk tanıkları ve ortakları olacak.

Sizleri, 20 - 23 Nisan arasında Fransızca sinemanın ilk uzun metrajlı filmlerinin Fransız Kültür Merkezi, İstanbul Modern ve Salt Galata salonlarındaki Türkçe altyazılı, ücretsiz gösterimlerine, yönetmen, yapımcı ve oyuncuların katılımıyla gerçekleşecek buluşma ve tartışmalara bekliyoruz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

En Yeniler Vizyondakiler Pek Yakında Sinema Salonları Top 10 Film Arşivi Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT