Sine Ergün'e Avrupa Birliği'nden Ödül

Sine Ergün'e Avrupa Birliği'nden Ödül

İstanbul Haberleri Sine Ergün'e Avrupa Birliği'nden Ödül

Sine Ergün 2017 Avrupa Birliği Edebiyat Ödülü'nün Sahibi oldu.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nisan 21, 2017

Edebî zenginliklere sahip genç yazarları keşfetmeyi amaçlayan ve Kitapçılar Federasyonu, Avrupa Yazarlar Konseyi ve Yayıncılar Federasyonu tarafından organize edilen Avrupa Birliği Edebiyat Ödülü; bu yıl seçilen 12 ülkeden genç yazarları ödüllendirdi. Zeynep Oral başkanlığında, Metin Celal, Suat Karantay, Çiler İlhan ve Tarık Günersel'den oluşan jüri Türkiye’den ödülü Sine Ergün’e layık gördü.

Malta Konseyi AB Başkanı’nın ve Avrupa Parlementosu temsilcilerinin de katılacağı ödül töreni 23 Mayıs 2017’de Brüksel Concert Noble’de düzenlenecek. Ödül kazanan 12 yazar ayrıca 5 bin euro para ödülünün de sahibi olacak.

Sine Ergün Kimdir?
SİNE ERGÜN, 1982’de doğdu. Öykü, şiir, çeviri ve denemeleri çeşitli dergi ve derlemelerde yer aldı. Yurtiçi ve yurtdışı sergilere, sanatçı programlarına katıldı. Kitapları: Burası Tekin Değil (2010), Bazen Hayat (2012), Baştankara (2016). Bazen Hayat kitabı 2013 Sait Faik Hikâye Armağanı’nı kazandı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT