Bilim Meraklısı Çocuk ‘KİMYA’ Öğreniyor

Bilim Meraklısı Çocuk ‘KİMYA’ Öğreniyor

İstanbul Haberleri Bilim Meraklısı Çocuk ‘KİMYA’ Öğreniyor

Ak-Kim ve KidZania çocuklara bilimi sevdirecek yeni bir işbirliğine gidiyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mart 14, 2017

KidZania’da açılan Ak-Kim Bilim Kimya Laboratuvarı sayesinde bilime meraklı çocuklar kimyagerliği deneyimleyebilecek.

Türkiye'nin öncü kimyasal madde üreticisi Ak-Kim, Dünyanın ilk çocuklar ülkesi KidZania işbirliği ile bilim meraklısı çocuklar için Bilim Kimya laboratuvarı kurdu.

KidZania’da kurulan Ak-Kim Bilim Kimya Laboratuvarı’nda kimyagerliği deneyimleme şansı elde eden çocuklar, eğitim aldıktan sonra önlüklerini giyerek gerçek deneyler yapabilecek. Çocuk kimyagerler bir kimya laboratuvarında hangi malzemelerin kullanıldığını, kimyanın olmazsa olmazı periyodik tabloyu, kimya dünyasına büyük katkılar yapmış bilim insanlarını öğrenecek. Çocuklar, çalışmalarının karşılığında KidZania’nın yerel para birimi olan KidZos kazanacak.

Geleceğin Aziz Sancar’ları
Çocuklara kimyayı sevdirmeyi hedeflediklerini söyleyen Ak-Kim Kimya Genel Müdürü Onur Kipri, “Bu laboratuvarda vakit geçiren çocuklarımızın kimya bilimini tanımasını, sevmesini ve kimyanın günlük hayatımızın içinde ne denli yer aldığını anlamasını arzu ediyoruz. Çocuklarımızın arasından ileride Aziz Sancar gibi bilim insanlarının çıkmasını umuyoruz. Bu laboratuvarda deney yapma şansını yakalayan çocuklar kimyanın eğlenceli yanlarını keşfedecek” diyerek bu işbirliği ile ilgili duygularını aktardı.

Kidzania Genel Müdürü Ebru Timur ise laboratuvarda, aktivite süresince kullanılacak tüm malzemelerin çevre ve insan dostu maddelerden seçildiğini belirterek, “Ak-Kim ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği neticesinde iş ortaklarımızın sayısı 32’ye yükselmiş oldu. İnanıyorum ki bu işbirliği bilime meraklı çocukları teşvik edecek ve çocuklara kimyayı sevdirecek” şeklinde konuştu.

KidZania’da açılan Ak-Kim Bilim Kimya Laboratuvarı, meraklı çocukları bekliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT