Urla Enginar Festivali Turu

Urla Enginar Festivali Turu

Gezi Rehberi Urla Enginar Festivali Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Barbaros Köyü - Urla - Klazomenai Antik Kenti - Tarihi Asansör - Kordon - Çeşme - Alaçatı - Bademler Köyü - Seferhisar - Sığacık - Selçuk - Şirince

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Lüks Otobüsler İle

Kalkış Noktaları: 22:00 Merter Metro İstasyonu İspark Otoparkı - 23:00 Mecidiyeköy Meydan Otobüs Durakları Yanı Mado Pastanesi Önü - 23:59 Kadıköy Evlendirme Dairesi İspark Otopark Yanı ) - 00:15 Kartal Köprüsü Metro İstas yonu ( E 5 Ankara İstikameti ) - 00:30 Çayırova Mc Donald‘s Önün - 01:15 İzmit Halkevi Durakları ( Asya Otel Karşısı ) - 03.00 Bursa Özdilek Önü -

Paylaş:

istanbul.net.tr May 2, 2024 ~ May 4, 2024

Tur Programı

1. Gün

Hareket

Belirtilen kalkış noktalarından hareket ile gece yolculuğumuza başlıyoruz.( İzmit Güzergahında Katılan Misafirlerimiz Dönüşte İzmir - Susurluk - Bursa - Gebze de  Belirlenen Noktalarda İnmek Durumundadırlar )

2. Gün

Barbaros Köyü - Urla - Necati Cumalı’nın Evi - Tanju Okan Parkı - Klazomenai Antik Kenti - Tarihi Asansör - Kordon - Festival Alanı - Kadın Üretici Pazarı

Misafirlerimizi alarak araç içi ikramlar eşliğinde Bursa istikametine doğru yolculuğumuza devam ediyoruz. Balıkesir - Susurluk üzerinden İzmir’e yolculuk ediyoruz. Urla’da ilk durak noktamız köy kahvaltısı alacağımız restoran olacaktır (Ekstra). Sonrasında Türkiye’de ilk temalı festivali olan Oyuk (Korkuluk Festivalini) gerçekleştiren Barbaros Köyü’nü ziyaret edeceğiz. Festival sonrasında köylülerin yaptıkları bu korkuluklar köyün sokaklarında tüm yıl boyunca sergileniyor. Hem bu korkulukları göreceğiz hem de çat kapı evi yazan bir köy evininin kapısını çalıp eve konuk olacağız. Sonrasında ünlü sair, oyun roman yazarı Necati Cumalı’nın Evini ziyaret ediyoruz. Evin yakınında yer alan Yorgo Seferisin doğduğu evi panoramik görüp, fotoğraf molası veriyoruz. Fotoğraf molası sonrası otantikliğini bir nebze kaybetmemiş olan bir nevi sanat sokağı haline gelen Zafer Caddesinde yürüyüş ardından Tanju Okan anısına yapılmış ve içinde heykeli barındıran Tanju Okan Parkında fotoğraf molası veriyoruz. Devamında Klazomenai antik kentini ve antik limanı geziyoruz. İonya bölgesinin en önemli kentlerinden biri olan Klazomenai Antik kent kalıntılarını ziyaret edeceğiz. Burada göreceğimiz yerler arasında; şehir surları, saray, ev yapıları, fırınlar ve bilinen Anadolu’da ilk zeytinyağı üretim tesisi olacaktır. Urlalı bayanların kooperatifleşerek ürettikleri ürünleri alıcıyla buluşturttukları Urlalı Kadın Üretici Pazarı’na giderek alışverişlerimizi yapıyoruz. Sonrasında Urla Enginar Festivalini izlemek, bölge halkı tarafından, yarışmaya katılmak için yapılmış lezzetleri tanımak ve tatmak için festival alanına gidiyoruz. Dünyada tescilli olarak üç tane Karantina Adasından biri olan Urla Karantina Adasında ki panoramik turumuzun ardından İzmir’e hareket ederek iki cadde arasında ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yaptırılan Tarihi Asansörü geziyoruz. Tarihi Asansöre çıkmak için kullanacağımız sokak İzmirli şarkıcı Dario Moreno’nun evininde barındıran tipik İzmir evlerini göreceğimiz Dario Moreno Sokağı olacaktır. Bu sokakta kısa bir fotoğraf molası verdikten sonra İzmir’i yukardan seyredebileceğimiz Tarihi Asansöre çıkacağız. Daha sonrasında İzmir’in simgelerinden biri olan Konak Saat Kulesi’ni fotoğraflayıp, tarihi çarşılarıyla ünlü barındıran Kemeraltı gezimiz ile devam ediyoruz. Ardından otelimize hareket edeceğiz. Akşam yemeği ( ekstra ) ve konaklama otelimizde. Dileyen misafirlerimizle eğlenmek için Çeşme veya Alaçatı'ya gidiyoruz. ( Ekstra ) Sabah Kahvaltısı: Rehberin Tavsiye Edeceği Restaurantta Serbest Menü ( Ekstra )Öğle Yemeği: Urla’da Rehberin Tavsiye Edeceği Restaurantta Serbest Menü ( Ekstra )Akşam Yemeği: Otelde veya Serbest Alınacak Olup, Tur Ücretine Dâhil Değildir.( Ekstra ) Konaklama: İzmir Standart Şehir OtelleriMola Tesisleri: Susurluk Varan Dinlenme Tesisleri Rota: : İstanbul – Susurluk (320 km) Susurluk – Barbaros Köyü  (280 km) Barbaros Köyü – Urla (20 km)Urla – İzmir (40 km) Toplam Kat Edilecek Mesafe: 660 KmOtele Giriş Saati: Ortalama 19.00

3. Gün

Çeşme - Alaçatı - Alaçatı Pazarı - Bademler Köyü - Seferihisar - Sığacık - Osmanlı Kalesi - Selçuk - Şirince

Değerli misafirlerimiz sabah otelimizde sabah kahvaltımızı alıyoruz. sonrasında otelden ayrılarak, Çeşme’ye ulaşıyoruz. Çeşme’de gezimize Çeşme Kalesi (Panoramik) ile başlıyoruz. Sizler Çeşme Kalesi’nin muhteşem görüntüsünü fotoğraflarken rehberimiz de sizlere Çeşme ve Kale hakkında bilgiler verecek. 1528 yılında Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan Kervansaray’ diğer gezi noktamız olacak. Çeşme gezimizin ardından, son dönemlerin gözde, ünlülerin ise uğrak mekanı olan Alaçatı’ya hareket ediyoruz. Alaçatı’nın en güzel yerel ürünlerini ve keyifli hediyelikleri alabileceğimiz, Alaçatı Pazarı’nı, ve Alaçatı’nın meşhur sokaklarını gezeceğiz. Rum mimarisi ile Osmanlı mimarisinin birleştiği sokaklarda gezerken, içinizi geçmişin hüznü dolduracaktır. Vereceğimiz serbest zamanda öğle yemeğimizi de yedikten sonra, Susuz Yaz filminin çekildiği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığın 2012 yılında yaptığı yarışmayı kazanarak Türkiye’nin en temiz köyü ödülüne layık görülen, ülkemizde tiyatroya sahip olan ilk ve tek köy konumundaki Bademler Köyü’nü gezeceğiz. Ardından yöresel mimarisine ve gelenek göreneklerine sahip çıkmasından dolayı 2009 yılında Türkiye’de ilk Cittaslow (Yavaş Şehir) unvanını kazanmış olan Seferihisar’a gidiyoruz. Ardından bazı dizi filmlerin çekildiği Sığacık’ı gezeceğiz. Burada, Sultan Süleyman tarafından yaptırılmış Osmanlı Kalesi’ni, iç kalede inşa edilmiş ve otantikliğini kaybetmemiş evleri ve sokakları yürüyerek gezeceğiz. Sakin şehrimiz Seferihisar’ı doyasıya gezdikten sonra Selçuk'a hareket ediyoruz. Şarabı ve Eski Rum Evleri ile meşhur; evleri, çarşısı ve insanları ile sizleri kendine çeken Şirince'ye varıyoruz. Rehberimiz eşliğinde yapacağımız köy içi yürüyüşü sırasında, köyün yöresel meyve şaraplarından tatmanızı tavsiye ederiz.Şirince’de vereceğimiz serbest zaman sonrası dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Akşam geç saatlerde sizleri aldığımız noktalara bırakıyor ve bir başka organizasyonda yeniden görüşmek üzere, hoşça kalın diyoruz.Sabah Kahvaltısı: Otelde Açık Büfe Olarak Alınacak Olup, Tur Ücretine Dâhildir.Öğle Yemeği: Rehberin Tavsiye Edeceği Restaurantta Serbest MenüAkşam Yemeği: Yoldaki Dinlenme Tesislerinde Ekstra Olarak Alınacaktır.Konaklama: DİKKAT BU GECE OTEL KONAKLAMASI YOKTUR.Dinlenme Tesisleri: Susurluk Varan Dinlenme Tesisleri Rota: İzmir – Çeşme - Alaçatı - Seferihisar - Sığacık - Selçuk - Şirince - İstanbul 805 kmToplam Kat Edilecek Mesafe: 805 KmToplam Tur Mesafesi: 1465 kmİstanbul’a Varış Saati: 00:00 - 01:00 ortalama

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Rehberlik Hizmetleri

- Milli Park Girişleri

- İkramlar

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Akşam Yemekleri

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Müze Kart

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

Önemli Notlar
*Rezervasyon esnasında kesinlikle koltuk numarası sözü ve garantisi verilemez.
*Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
*Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir.
*Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır ayrı düşünülemez.
*Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır tek bir çocuk için kullanılır.
*En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.
*Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir. Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır.
*Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
*Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
*Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır. Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır. Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı. Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT