Uçaklı Van Havzası Ve Ters Laleler Turu

Uçaklı Van Havzası Ve Ters Laleler Turu

Gezi Rehberi Uçaklı Van Havzası Ve Ters Laleler Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Van - Savat Gümüş İşçiliği - Kedi Evi - Muradiye Şelalesi - Aygır Gölü - Ahlat - Nemrut Dağı - Tatvan - Bitlis - Akdamar Adası - Kız Kalesi

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Türk Havayolları İle

Kalkış Noktaları: 04.30 Kartal Yemek Center Önü - 05.00 Kadıköy Evlendirme Dairesi Önü - 05.30 Şişli Acente Merkez Ofis Önü - 06.00 Yenibosna Koçtaş Önü -

Paylaş:

istanbul.net.tr Nis 27, 2024 ~ Nis 29, 2024

Tur Programı

1. Gün

Van - Savat Gümüş İşçiliği - Kedi Evi

Belirtilen yerlerden sizleri alarak, servislerimiz ile İstanbul Havalimanı'na hareket ediyoruz. Havaalanında nüfus cüzdanı, ehliyet ile uçağımıza c/in işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Alana kendi imkânları ile gelecek olan konuklarımızla 06.30‘de Türk Havayolları Kontuarı önünde buluşarak güvenlik kontrolünden geçiyor ve 08.40’da hareket edecek olan Türk Havayolları İstanbul – Van uçağı ile Van’a hareket ediyoruz. Van’da bizleri bekleyen özel aracımızla şehir merkezine doğru hareket ediyoruz. Van'da ilk başta yöresel ürünlerle zenginleştirilmiş kahvaltımızı (Ekstra) alıyoruz. Van Kalesi'nin eteklerine kadar giderek rehberimizden kalenin öyküsünü dinliyoruz. Van Etnoğrafya ve Arkeoloji Müzesi’nde kale gezimizi taçlandırıyoruz. Ardından bir Halı Atölyesi’ne giderek Van Halısı hakkında bilgi alıyoruz. Dileyenler için vereceğimiz alışveriş molası sonrasında bölgenin en önemli ve en sevimli canlılarından olan Van Kedilerini görebileceğimiz Kedi Evi’ne gidiyoruz. Bu şirin dostlarımızla çekeceğimiz güzel fotoların ardından bölgeye has gümüş ve telkâri işlemelerin yer aldığı atölyemize ulaşıyoruz. Gümüşe en güzel süsü veren Van Savatlı gümüş işçiliği hakkında bilgiler aldıktan sonra  otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

2. Gün

Muradiye Şelalesi - Aygır Gölü - Ahlat - Nemrut Dağı Krater Gölü - Selçuklu Mezarları - Tatvan

Turumuz, sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrasında, Van’ın Muradiye ilçesine giderek, yaklaşık 20 metre yükseklikten dökülen Muradiye Şelalesi’ni geziyoruz.  Köprü üzerinde geçireceğimiz heyecanlı dakikaların ardından Erciş, Adilcevaz üzerinden tektonik bir göl olan Aygır Gölü'nde kısa bir mola veriyoruz.  Ardından Süphan Dağı'nı görerek Ahlat'ta Türk sanat ve kültürünün eşssiz örnekleri olan Selçuklu Mezarlığı ve Mezar Taşları, Ulu Kümbet, Emir Bayındır Camii ve Kümbetini geziyoruz. Sonrasında Türkiye’nin en büyük krater gölünün bulunduğu Nemrut Dağı’na hareket ediyoruz (HAVA VE YOL DURUMU MÜSAİT İSE). Nemrut Dağı’nın zirvesine vardığımızda bir yandan Van Gölü’nün o uçsuz bucaksız muhteşem manzarası, diğer bir yanda ise Nemrut Dağı Krater Gölü’nün büyüleyici görüntüsü sizleri çok etkileyecek cinsten. Nemrut Dağı Krateri içerisinde bulunan Büyük Krater Gölü, Küçük Göl, Ilıkgöl ve Volkanik taşları ve Lav Kalıntılarını görüp büyülenmiş olarak Nemrut Dağından iniyoruz. Tatvan şehir merkezinde panoramik tur yapıp, Tatvan'daki otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

3. Gün

Bitlis - El- Aman Kervansarayı - Akdamar Adası - Gevaş - Ters Lale - Kız Kalesi

Turumuz, sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrasında, otelimizden ayrılıyoruz. Sonrasında Bitlis'e hareket ediyoruz. Yol üzerinde bulunan bir kervansaray örneği olan El- Aman Hanı ziyaret ediyoruz. Sonrasında Bitlis şehir merkezine gidiyoruz. Bitlis gezimizi yürüyerek gerçekleştiriyoruz. Gezeceğimiz yerler ise; Bitlis Kalesi, İhlasiye Medresesi, Gökmeydan Camii, Şerefiye Külliyesi ve Camii ve çarşılar olacaktır. Yönümüzü Van Gölü'nün diğer tarafında yolumuza devam ederek Artos Dağını görerek yönümüzü bir sahil kasabasını andıran Gevaş'a çeviriyoruz. Gevaş'tan bineceğimiz teknemiz ile Van Gölü’nün içerisinde bulunan Akdamar Adası’na hareket ediyoruz. Akdamar Adası’nda bulunan ve taş işçiliğiyle ünlü Akdamar Kilisesi ve çevresi bu noktadaki gezi güzergâhlarımız olacaklar. Göl kenarında geçireceğimiz hoş vakitler sonrasında Anadolu'nun endemik türlerinden olan Ters Laleleri görmek ve fotoğraflamak için Artos Dağı'nın eteklerinde kurulmuş Gevaş'a veya İnköyü'ne hareket ediyoruz. Anadolu'nun belirli noktalarında bulunan hüznün sembolü Ters Laleleri gördükten sonra  Edremit tarafında yeralan son dönemde restore edilen Kız Kalesi'nde fotoğraf molası veriyoruz. Sonrasında Van Havalimanına hareket ediyoruz. 20.00’de kalkacak olan Türk Havayolları’na ait olan uçağımız ile İstanbul’a hareket ediyoruz. İstanbul’a indiğimizde bizleri bekleyen servislerimize binerek, siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakıp, bir sonraki gezimizde buluşmak üzere üzülerek sizlerle vedalaşıyoruz. Hoşcakalın.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Alan - Otel / Otel - Alan Transferleri

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Minibüs Ücretleri

+ Tekne Turu Ücretleri

Uçuş Bilgileri:
Gidiş: THY / İSTANBUL HL- VAN : SAAT 08.40UÇAĞI İLE
Dönüş: THY / VAN - İSTANBUL HL : SAAT 20.00UÇAĞI İLE

*Rezervasyon esnasında kesinlikle Koltuk Numarası sözü ve garantisi verilemez.
*Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
*Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir.
*Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır. Ayrı düşünülemez.
*Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde tur iptal olur. Böyle bir durumda acente misafirlerine *1(bir) gün öncesinden bizzat haber vermekle yükümlüdür.
*Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır.
*Tek bir çocuk için kullanılır.
*En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.
*Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir. Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır.
*Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
*Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
*Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır. Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır. Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı. Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.


Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT