İran Turu

İran Turu

Gezi Rehberi İran Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Tahran - Kaşan - İsfahan - Yazd - Şiraz

Tur Tarihleri:

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Türk Havayolları İle

Kalkış Noktaları: İstanbul - Tahran - Şiraz - İstanbul -

Paylaş:

istanbul.net.tr May 6, 2024 ~ May 12, 2024

Tur Programı

1. Gün

İstanbul - Tahran

Başkent rotamıza başlıyoruz. Öncelikle Gülistan Sarayı. Bu saray 7 Kajar şahı ve 2 Pehlevi şahının taç giydiği saraydır. Ayn, duvar ve çini işlemeleri ile ün salan bu saray, UNESCO Dünya Mirasları listesinde yer alan eserlerden biridir.Gülistan Sarayı’ndan sonra Tahran Arkeoloji Müzesine gidiyoruz. Bu müzede İslamiyetten çok önce ve sonrasındaki eserler ile karşılaşacağız.Sonraki rotamız Mohsen Moghaddam müze evi. Mohsen Moghaddam İranlı ressam ve önemli bir arkeologdur. Artık milli mirasilan edilen ve müze olarak hizmet veren Mohsen Moghaddam müze evi mimarisi ile size büyüleyecek.

2. Gün

Tahran

Otelimizden çıktıktan sonra bizleri bekleyen özel aracımız ile öncelikle Pehlevilerin Sarayına uğrayacağız. Burada Pehleviler’in yaşamları ve hikayeleri hakkında güzel bir anlatım sizleri bekliyor.Daha sonra Tahran’ın tarihi Kuzey Çarsısı’nı gezeceğiz. 200 yaşındaki bu çarşı, İran’ın milli miraslarından biri olarak ilan edilmiştir. Bu çarşı kalbinde sakladığı sebze ve meyve hali ile, ve halin etrafında dizilmiş 400 mağazası ile Tahranlıların vazgeçemediği çarşılarından biri.Turumuzun bu kısmında Sinema Müzesi yakınlarında bir mola vereceğiz. Dileyen misafirlerimiz bu mola süresinde dinlenebilir,dileyen misafirlerimiz ise Sinema Müzesini gezebilirler.Daha sonra genç mimar Leila Araghian tarafından tasarlanmış ve kendisine “En iyi tasarım” ödülünü kazandıran Tabiat köprüsünü panoramik olarak göreceğiz. Tabiat Köprüsü, batısında ve doğusunda bulunan orman tadındaki iki parkı birleştiren 3 katlı yaya köprüsüdür.Tabiat köprüsünden sonra Cundişapur Kütüphanesine gideceğiz. Cundişapur kütüphanesi adını Sasani döneminde kurulmuş olan üniversiteden alıyor. Günümüzde tasarımı ile İran’ın en önemli ve en göze çarpan kütüphaneleri arasında yer alıyor.

3. Gün

Tahran - Kaşan - İsfahan

Artık İran’ın kuzeyine doğru yola çıkma zamanı. Ancak İsfahan’a varmadan önce bir durağımız daha var, Kaşan. İran’ın antik kentlerinden biri olan Kaşan’da, İran Bahçeleri kategorisindeki en önemlilerinden birini ziyaret ederek devam ediyoruz yola, Fin Bahçeleri…Fin Bahçelerinde Pers mühendisliği hakkında biraz konuştuktan sonra, bu kez koynunda biraz hüzünlü bir aşk hikayesi saklayan Tabatabai Evlerine gideceğiz. Tam bir Pers mimarisi ile karşılaşacağımız bu evlerde, alçı işlemeleri, ayna işlemeleri, rüzgarkuleleri, yazlık ve kışlık odaları, nefis bahçesi ve eyvanıyla görenleri kendine hayran bıraktırıyor.

4. Gün

İsfahan

İsfahan : Nısf-i Cihan (İsfahan, Dünyanın yarısı).Bu antik şehirdeki ilk durağımız, Safavi döneminde inşa edilmiş, Zayenderud nehrinin iki yakasını bir araya getiren, “Siesepol”yani 33 kemerli antik köprü.Milattan çok önceden başlayıp İslamiyetten sonrasına kadar uzanan İran mimarisinin en önemli eklektik yapılarından biri olanAtik Camii ziyaret ile turumuza devam ediyoruz.İsfahan’a şöyle bir uğramaya gelen, ve lakin İsfahan’ın güzelliğine vurulup o şehirde senelerce yaşayan, evlenen, çocuk sahibi olan ve hatta İsfahan’da defnedilen pek çok dünya gezgininin izlediği rotayı biz de izliyor olacağız. 80.000m2 büyüklüğünde bir alana yayılan Nakşi Cihan meydanını, kubbesi ile turkuaz ve sari renkleri ile içeri girenleri büyüleyen Lütfullah Camiini, Çehel Sütun Sarayını ve o kocaman meydanın sanki gerdanına inci misali dizilmiş kapalı çarşısını biz de gezeceğiz.

5. Gün

İsfahan - Yazd

Sabah Unesco Dünya Mirasları listesinde yer alan, “Çöl Gelini” lakaplı Yazd şehrine doğru yola çıkacağız. İsfahan’dan yola çıktıktan sonra ilk durağımız Meybod.Meybod’da Sasani İmparatorluğu’nun en güzel eserlerinden biri olan Narin Kale’yi göreceğiz. Burada bir mola verip Sasani İmparatorluğu hakkında konuşacağız. Sosyolojiden ekonomiye, mimariden devlet geleneğine, şehircilikten tarım ve bilime İran’ı günümüze kadar nasıl etkilediği ve başka hangi toplumlarda iz bıraktığı hakkında sohbet edeceğiz.Bir sonraki durağımız Zerdüşt Ateş Tapınağı. Kutsal Ateşi gördükten, Zerdüştlüğün İran edebiyatına ve mitolojisine olan büyük etkisini konuştuktan sonra, bu kez rotamız Fahadan Kerpiç Kasabası…Bu kasabayı dolaşırken çöl iklimindeki önemini, mimarisini ve koynunda sakladığı cevherleri hakkında konuşacağız. Ara sokakları dolaşırken, bir kerpiç eve girip, çatısında çay molası vereceğiz.Sessizlik kuleleri veya Farsça adı ile Dahmeler, diğer Yazd durağımızın adı. Zerdüşt ayinine göre ölüler hangi ritüeller ile ebediyeteuğurlandığını Sessizlik Kulelerinde konuşacağız.

6. Gün

Yazd - Şiraz

Yazd şehrinden ayrılarak, özel aracımız Şiraz kentine doğru hareket edecek. İlk durağımız Pers İmparatorluğunun başkenti ve UNESCO Dünya mirasları listesinde yer alan Persopolis Antik kentine doğru hareket edeceğiz. Persopolis şehri, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer almaktadır. Burası eski dönem antik kentler arasında sıra dışı bir yerleşim alanıdır. Bugün, burada Büyük Merdivenler, Apadana Sarayı, hükümdarların önemli politik kararları verdiği Tripylon, Haremsara Müzesi, Hazine ve Yüz Sütun Sarayı’nı ziyaret ediyoruz. Pers İmparatorluğu'nun başkenti olan Persepolis, MÖ 6. yüzyıl sonlarına doğru Pers Kralı I. Darius (Dara) tarafından kurulmuştur. Darius'dan sonra tahta çıkan I. Serhas (Xerxes) ve Artakserkses (Ardaşir) şehri büyüterek harika anıtlarla doldurmuşlardır. Persepolis Saray, Tören Salonu ve Kral Mezarları bölümünden oluşmaktadır. Persepolis'te kral sarayları taşıma toprakla yapılan, tepesi 473 metre uzunlukta, 86 metre genişlikte ve 13 metre yüksekliği olan yapay bir tepe üzerinde bulunmaktaydı. Sarayların bulunduğu bu taraçaya iki geniş merdivenle çıkılıyordu. Merdivenlerin yan duvarları kabartma heykellerle doludur. Kserkses'in taht salonunda, her biri 20 metre yükseklikte olan ve üzerinde 2 metre yükseklikte başlıkları olan 100 sütun bulunur. Başlıklar boğa ve insan şeklinde ve sarayın iki büyük sütunla tutturulan kapısının yüksekliği 11 metredir. Kapıdaki sütunların önünde, yüzleri insan şeklinde olan iki boğa heykeli vardır.Persepolis'teki ziyaretlerimizin ardından Nakş-ı Rüstem antik şehrine gidiyoruz. Nakş-ı Rüstem, (Kaya Mezarlar) İran'ın Fars eyâletinde bulunan Persepolis'ten 12 km kuzeybatıda bulunan bir arkeolojik sitedir. Fars mitolojisi kahramanı Rüstem'i tasvir ettiği düşünülen, anıt mezarların altlarındaki Sasani oymaları sebebiyle Nakş-ı Rüstem "Rüstem'in Resmi" denilmiştir. Nakş-ı Rüstem'de, Akameniş krallarına ait yedi adet mezar vardır. Üzerindeki yazılar açık şekilde bir tanesinin I. Darius'a ait olduğunu belirtir. I. Darius'un yanında, üç tanesinin, I. Xerses, I. Artaxerses ve II. Darius'a ait olduğuna inanılır. Persepolis'in arkasında tamamlanmış şekilde bulunan iki mezar da büyük ihtimalle II. Artaxerses'e ve III. Artaxerses'e aittir. Bitmemiş bulunan bir tanesi, en uzun iki sene hükümdarlık yapan Arses'e, ama daha kuvvetli bir ihtimalle Büyük İskender tarafından düşürülen son Akameniş hükümdarı III. Darius'a aittir. Nakş-ı Rüstem'de mezarlara ilaveten, mezarların alt kısmında, Sasani krallarına ait olan yedi adet devasa kaya oyması bulunur.

7. Gün

Şiraz

Şiraz şehrindeki ikinci günümüzde ise ilk olarak dünyada pembe camii olarak bilinen Nasirol Molk camiine gideceğiz.Işıklarla raks eden renkleri gördükten sonra, rotamız Narenjestan Sarayı. 19. yüzyılın sonlarında, o dönemde Şiraz'ın önde gelen isimlerinden olan Qavam ailesi için inşa edildi. Karmaşık çini işçiliği, güzel vitray pencereler ve portakal ve ekşi portakal (Farsça naranj, bu yüzden Naranjestan olarak da anılmasının nedeni) gibi narenciye ağaçlarıyla dolu iyi korunmuş bahçeleri ile geleneksel Pers mimarisinin bir örneğidir.Gezimize Zend hanedanı döneminden yadigar kalan Vekil Hamam ve Vekil Kapalı Çarşıyı görmekle devam edeceğiz. Yine bir İran mimarisi şöleni daha… Akşam üzeri ise İran klasik dönem edebiyatının zirvesi olarak bilinen Hafız-i Şirazi’nin o doyulmazbahçesine gideceğiz. Bu büyük İranlı şairin dünya edebiyatına nasıl bir etki bıraktığını konuşacağız; Hafız Bahçesi’nin o nefis ortamında… Vaktimizin el vermesi durumunda ayrıca Pars müzesi ziyareti gerçekleştireceğiz.Şiraz gezimizi tamamladıktan sonra akşam yemeği için serbest zaman veriyoruz ve ardından Türkiye uçuşumuz için Şiraz havalimanına hareket ediyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Havaalanı Vergileri

- Alan - Otel / Otel - Alan Transferi ve Şehirlerarası Transferler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

- Seyahat Sağlık Sigortası

- Programda Belirtilen Turlar

- Rehberlik Hizmetleri

- İkramlar

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Yurtdışı Çıkış Harcı

+ Kişisel Harcamalar

+ Öğle Yemekleri

+ Akşam Yemekleri


Not: Turlarımız Sn. Shahzadeh N. İgual ve Sn. Pelin Batu eşliğinde gerçekleşecektir. (02.06.2024 ve 27.10.2024 başlangıçlı turlarda Sn Pelin Batu katılım göstermeyecektir.)
 
Uçuş Bilgileri:
Gidiş: TK880 İstanbul Yeni Havalimanı – Tahran 08:05 – 11:40
Dönüş: TK885 Şiraz – İstanbul Yeni Havalimanı 01:45 – 05:20



  • Gün içindeki kur değişimi TL fiyatlara yansıtılmaktadır.Ödeme anındaki kurlar geçerlidir.
  • Rezervasyon esnasında misafirlerimizin pasaport no, doğum tarihi ve pasaportun alınış/son kullanma tarihi bilgilerinin alınması gerekmektedir.
  • Tura katılan kişilerin seyahat sırasında yanlarında Seyahat Sigortalarını bulundurmaları gerekmektedir.
  • Yurtdışı Çıkış Harcının, seyahat tarihinden önce ilgili bankalara ödenmesi ve dekontun seyahat sırasında yanınızda bulundurulması tavsiye edilir.
  • Acente, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
  • Ekstra turların günleri; içeriğe bağlı kalmak kaydı ile katılımcı sayısına (Mimimum 20 kişi), müze ve ören yerinin kapalı olma durumuna, uçuş saatlerinde oluşabilecek değişikliklere göre rehber tarafından değiştirilebilir.
  • Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlardır. Panoramik şehir turları; müze ve ören yerleri girişleri içermemekte olup şehir hakkında genel bilgi vermek amaçlıdır. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkânlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
  • Yol üzeri yapılacak ekstra turlarda; tura katılmayacak olan misafirlerimiz, rehber tarafından belirlenen mola yerinde bekleme yapacaklardır. (Benzin istasyonu, Dinlenme tesisleri, Market Vb.)
  • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilmektedir. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup, 3. Yatak standart yataktan küçüktür.
  • 2 yetişkin + 1 çocuk olan rezervasyonlarda çocuk için ayrı yatak bulunmayabilir. Çocuk fiyatları ancak çocuğun iki yetişkin yanında konaklaması durumunda geçerlidir.  Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan yaş grubuna uyan,  “tek çocuk” için geçerlidir.
  • Gidilen ülkelerdeki otellerde alınacak kahvaltıların içeriği Türk kahvaltısından farklıdır. Grup kahvaltıları genelde continental kahvaltı (Çay/kahve, kuruvasan ve marmelat) olarak ayrı salonda verilebilir.
  • Otellere giriş saatleri uluslar arası kurallarca belirlenmiş olup,  giriş saat 14:00 - 15:00 arasındadır. Çıkış saatleri 10:00 - 12:00 arasındadır.
  • Bazı programlarımız birkaç alternatifli oteller bazında satışa sunulmaktadır. Birden fazla otel seçeneği olan programlarımızın rehber ve transfer aracı aynı olabilir.
  • Fuar, kongre, konser, etkinlik,  spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller, belirtilen lokasyonlardan veya km’ lerden daha fazla mesafede kullanılabilir.
  • Promosyon ibaresi olan turlarımızda otellerimizin konumu ve verilen içeriği standart paketlerimize göre farklılık gösterebilir. Promosyon turlarımızda misafir tarafından iptal veya değişiklik yapılamaz.
  • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
  • Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir.
  • Uçak saatlerine bağlı olarak programda değişiklik olabilir.
  • Bazı havayollarında yeme-içme ve online check-in hizmetleri ücrete tabi olabilir.
  • Otobüslü turlarımızda, rezervasyon esnasında kesinlikle “Koltuk Numarası” garantisi verilmez. Otobüslü turlarımızda kullanılacak araç tipleri, katılımcı sayısına göre belirlenmektedir.
  • T.C. Yeşil Pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin pasaport alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir.
  • Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Seyahat bitiş tarihi sonrası, pasaport geçerlilik süreleri ülkelere göre minimum 3 ay ile 1 yıl aralığında değişkenlik göstermektedir. Ülkelerin talepleri olan pasaport geçerlilik süresi bilgilerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.  Aksi durumda misafirlerimiz ülke pasaport polisleri tarafından ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir.
  • Schengen bölgesine seyahat edecek herhangi bir pasaport tipine sahip misafirlerin eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri talep edilebilir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Schengen Vizesi istenen destinasyonlara yapılan gezilere katılacak T.C. Vatandaşı misafirlerin mutlaka vize geçerliliğini, çok girişli olup olmadığını, kullanım süresinin bitişini kontrol etmesi gerekmektedir.
  • T.C. vatandaşı olsa dahi, yurt dışı gezisine farklı bir ülkeden sahip olduğu pasaport ile çıkacak misafirlerimizin, seyahat edeceği ülke(ler)de vize uygulaması olup olmadığı hakkında, ilgili konsolosluğa başvurarak bilgi alması gerekmektedir.
  • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilmez. Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Tatilsepeti.com sorumlu değildir, sorumluluk misafire (yolcuya) aittir.
  • Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç ve katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT