Fas Kraliyet - Sahra Çölü Rotası Turu - Tüm Turlar Dahil!

Fas Kraliyet - Sahra Çölü Rotası Turu - Tüm Turlar Dahil!

Gezi Rehberi Fas Kraliyet - Sahra Çölü Rotası Turu - Tüm Turlar Dahil!

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Marakeş - Erfoud - Ifrane - Meknes - Safşavan - Rabat - Casablanca

Tur Tarihleri:

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Türk Havayolları İle

Kalkış Noktaları: İstanbul - Marakeş - Kazablanka - İstanbul -

Paylaş:

istanbul.net.tr Nis 17, 2024 ~ Nis 23, 2024

Tur Programı

1. Gün

İstanbul - Marakeş

Yeni Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde rehberinizle buluşma sonrası Türk Hava Yolları kontuarından gerçekleştireceğiniz bagaj ve bilet işlemlerinizin ardından, Türk Hava Yolları tarifeli seferi ile Marakeş’e hareket. Varışımızın ardından karşılanma ve panoramik şehir turumuz için hareket. Varışımızı takiben XIX. yy. sonrasında vezir Si Moussa ve oğlu Ba Ahmed tarafından yapılmış Bahai Sarayı’nı ziyaret ediyoruz. Ardından 75 metre yüksekliğinde minaresi ile dikkat çeken adını etrafındaki kütüphanelerden alan 1150 yılında tamamlanmış Kutubiye Camisini ziyaret ediyoruz. Labirenti andıran dar sokakları ve caddeleri ile her yana yayılmış, hayal edilebilen her şeyin satıldığı dükkanları ve tezgâhları ile safran kokulu Medina’yı geziyoruz ve Fas’ta özgün yapısıyla dikkat çeken, Unesco Milli Miraslar listesinde mevcut ender meydanlardan birisi olan "Açık Hava Tiyatrosu"' ve Djemma El Fna Meydanı ile sona erecek. Dünya'nın farklı ülkelerinden turist gelmesine sebep olan meddahlar, yılan oynatıcıları, dövmeciler, hokkabaz ve cambazların gösterileri ile şenlenen bu meydanı gördükten sonra otelimize transfer oluyoruz. Akşam ise dileyen misafirlerimiz rehberiniz tarafından opsiyonel olarak düzenlenecek olan yemekli Chez Ali Show Etkinliği’ne (55 EUR) katılabilirler. Bin bir gece masallarını andıran bu şovda müzisyenler, şarkıcılar, akrobat ve süvariler tipik Fas çadırları altında masalsı bir şov sunmaktadır. Gecenin sonunda konaklamak için otelimize dönüyoruz.

2. Gün

Marakeş - Essaouira - Marakeş

Sabah kahvaltısının ardından arzu eden misafirlerimizle opsiyonel olarak gerçekleştireceğimiz Essaouira (90 EUR kişi başı) gezisi için hareket ediyoruz. Atlas okyanusu kıyısında yer alan, ilk bakışta bize eski Bodrum’u anımsatan bu şehir dünyaca ünlü eski Portekiz şehirlerinden biridir. Unesco tarafından ‘’Dünya Mirası’’ listesinde yer alan bu şehir, Atlas okyanusu kıyısında bir balıkçı limanı olup sanat ve kültürün iç içe geçtiği bir sahil kasabasıdır. Şehrin kalesi, balıkçı limanı ve eski Roma kentlerinden uyarlanarak inşa edilen Medina gezilecek yerler arasındadır. Gezmeye doyamayacağınız daracık dolambaç sokakları arasında şehri keşfedebilir ve keyifli alışverişler yapabilirsiniz. Tur sonrası Marakeş’e dönüş. Akşam yemeği ve geceleme Marakeş’teki otelimizde.

3. Gün

Marakeş – Atlas Dağları - Majorelle

Sabah kahvaltısının ardından arzu eden misafirlerimiz opsiyonel olarak düzenlenecek Atlas Dağları & Majorelle Bahçesi Turu’na (90 EUR kişi başı) katılabilirler. Muhteşem manzaralı pistleri, berberi köyleri, coğrafi yapıları keşfedeceğimiz bu turun ardından Ourika Vadisi’nde mola veriyoruz. Gezimizden sonra Marakeş’e dönüyoruz.  Marakeş’in en güzel mekanlarından biri olan Majorelle bahçesi ile turumuz devam ediyor. Fransız mobilya tasarımcısı ve ressam Jaques Majorelle tarafından kurulan ve ünlü modacı Yves Saint Laurent tarafından bugünkü şekline kavuşturulan Majorelle bahçesini geziyoruz. Tur sonrası otelimize transfer ve serbest zaman. Akşam yemeği ve geceleme Marakeş’teki otelimizde.

4. Gün

Marakeş – Rabat – Meknes - Fez

Sabah kahvaltısının ardından otelden çıkış ve ülkenin başkenti Rabat’a hareket ediyoruz. Varışımıza istinaden Rabat şehir turumuza başlıyoruz. Hassan Kulesi, Muhammed V Anıt mezarı, Kraliyet sarayı göreceğimiz yerler arasında. Turumuzun ardından Meknes’e doğru yola çıkıyoruz. 17.yy da Molla İsmail tarafından kurulan ve yaklaşık 40 kilometrelik surlarla çevrili olan Meknes’te, Agdal sulama havuzu, Bob Mansour şehir kapısı, El Hedim meydanı, Molla İsmail türbesi ve Musevi mahallesi gezilecektir. Turumuzun ardından Fez’e doğru yola çıkıyoruz. Varışımızla birlikte konaklayacağımız otele geçiyoruz. Akşam yemeği ve geceleme Fez’deki otelimizde.v

5. Gün

Fez - Şafşavan - Fez

Güne otelde alacağımız kahvaltı ile başlıyoruz. Sonrasında arzu eden misafirlerimizle opsiyonel olarak gerçekleştireceğimiz Mavi Şehir - Şafşavan Turuna (Chefchaouen) (100 EUR) gezisi için yola çıkıyoruz. Rif dağları arasına kurulmuş şehir adeta bir mavi büyü. Daracık geçitlere açılan merdivenli sokakları, o sokaklar üzerine sıralanan otantik evleri, o evlerin ortasına gizlenmiş küçücük avluları ve o avlulara açılan el işçiliğinin en güzel örneği kapılar. Şafşavan turumuzun ardından tekrar Fez’e dönüyoruz. Akşam yemeği ve geceleme Fez’deki otelimizde.

6. Gün

Meknes - Fes - Rabat

Sabah kahvaltısının ardından Medina (Eski Şehir) turuna başlıyoruz. Attarine Medresesi, Eski Karaounie Üniversitesi, Andalous Camii, Nejarine Meydanı, Fas’a özel takıların, bakır ve süs eşyalarının satıldığı, zanaatkârlar çarsısı gezilecek, Fes Irmağı yakınlarında kurulmuş olup bugün aynı tekniklerle derilerin işlendiği tarihi meydan görülecek yerler arasında. Tur sonrası Casablanca’ya hareket ediyoruz. Varışımıza istinaden otelimize yerleşme. Akşam yemeği ve geceleme Kazablanka’daki otelimizde.

7. Gün

Kazablanka - İstanbul

Sabah kahvaltısının ardından otelden çıkış ve Kazablanka turumuza başlıyoruz. Dünyanın 3. büyük camisi Hassan II Camii, Medina, Muhammed V meydanı, Birleşmiş Milletler meydanı, Hobus semti, Atlas okyanusu kenarında yer alan Ain Diab bölgesi ve Corniche göreceğimiz yerler arasında. Tur sonrası havalimanına geçiyoruz. Bagaj, bilet ve gümrük işlemlerinden sonra Türk Hava Yolları tarifeli seferi ile İstanbul’a uçuşumuz gerçekleşiyor. Varışımızla birlikte turumuzun ve servislerimizin sonuna geliyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Havaalanı Vergileri

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Alan - Otel / Otel - Alan Transferi ve Şehirlerarası Transferler

- Panoramik Şehir Turları

- Programda Belirtilen Turlar

- Rehberlik Hizmetleri

- Şehir Vergileri

- Seyahat Sağlık Sigortası

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Yurtdışı Çıkış Harcı

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Kişisel Harcamalar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Bahşişler

• Mavi Şehir – Şafşavan Turu (100 EUR)
• Atlas Dağları ve Majorelle Botanik Bahçeleri Turu (90 EUR)
• Chez Ali Show Etkinliği (50 EUR)
• Essouira (90 EUR)

330 EUR YERİNE 300 EUR



Önemli Not: Pandemi sürecinde ziyaret edilecek ülkelerin, giriş protokol için istenen belge, pcr test ve ücretlerinden, ülke giriş – çıkış prosedürlerinden, ülkelerin aşı şartlarından, ziyaret edilecek ülke – bölge tasarrufunda olması dolayısıyla,Tatilsepeti'nin sorumluluğu bulunmamaktadır.

Uçuş Bilgileri:
TK619 IST-RAK  12:00-15:15
TK618 CMN-IST 17:00-23:40

·       



  • Gün içindeki kur değişimi TL fiyatlara yansıtılmaktadır.Ödeme anındaki kurlar geçerlidir.
  • Rezervasyon esnasında misafirlerimizin pasaport no, doğum tarihi ve pasaportun alınış/son kullanma tarihi bilgilerinin alınması gerekmektedir.
  • Tura katılan kişilerin seyahat sırasında yanlarında Seyahat Sigortalarını bulundurmaları gerekmektedir.
  • Yurtdışı Çıkış Harcının, seyahat tarihinden önce ilgili bankalara ödenmesi ve dekontun seyahat sırasında yanınızda bulundurulması tavsiye edilir.
  • Acente, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
  • Ekstra turların günleri; içeriğe bağlı kalmak kaydı ile katılımcı sayısına (Mimimum 20 kişi), müze ve ören yerinin kapalı olma durumuna, uçuş saatlerinde oluşabilecek değişikliklere göre rehber tarafından değiştirilebilir.
  • Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlardır. Panoramik şehir turları; müze ve ören yerleri girişleri içermemekte olup şehir hakkında genel bilgi vermek amaçlıdır. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkânlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
  • Yol üzeri yapılacak ekstra turlarda; tura katılmayacak olan misafirlerimiz, rehber tarafından belirlenen mola yerinde bekleme yapacaklardır. (Benzin istasyonu, Dinlenme tesisleri, Market Vb.)
  • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilmektedir. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup, 3. Yatak standart yataktan küçüktür.
  • 2 yetişkin + 1 çocuk olan rezervasyonlarda çocuk için ayrı yatak bulunmayabilir. Çocuk fiyatları ancak çocuğun iki yetişkin yanında konaklaması durumunda geçerlidir.  Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan yaş grubuna uyan,  “tek çocuk” için geçerlidir.
  • Gidilen ülkelerdeki otellerde alınacak kahvaltıların içeriği Türk kahvaltısından farklıdır. Grup kahvaltıları genelde continental kahvaltı (Çay/kahve, kuruvasan ve marmelat) olarak ayrı salonda verilebilir.
  • Otellere giriş saatleri uluslar arası kurallarca belirlenmiş olup,  giriş saat 14:00 - 15:00 arasındadır. Çıkış saatleri 10:00 - 12:00 arasındadır.
  • Bazı programlarımız birkaç alternatifli oteller bazında satışa sunulmaktadır. Birden fazla otel seçeneği olan programlarımızın rehber ve transfer aracı aynı olabilir.
  • Fuar, kongre, konser, etkinlik,  spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller, belirtilen lokasyonlardan veya km’ lerden daha fazla mesafede kullanılabilir.
  • Promosyon ibaresi olan turlarımızda otellerimizin konumu ve verilen içeriği standart paketlerimize göre farklılık gösterebilir. Promosyon turlarımızda misafir tarafından iptal veya değişiklik yapılamaz.
  • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
  • Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir.
  • Uçak saatlerine bağlı olarak programda değişiklik olabilir.
  • Bazı havayollarında yeme-içme ve online check-in hizmetleri ücrete tabi olabilir.
  • Otobüslü turlarımızda, rezervasyon esnasında kesinlikle “Koltuk Numarası” garantisi verilmez. Otobüslü turlarımızda kullanılacak araç tipleri, katılımcı sayısına göre belirlenmektedir.
  • T.C. Yeşil Pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin pasaport alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir.
  • Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Seyahat bitiş tarihi sonrası, pasaport geçerlilik süreleri ülkelere göre minimum 3 ay ile 1 yıl aralığında değişkenlik göstermektedir. Ülkelerin talepleri olan pasaport geçerlilik süresi bilgilerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.  Aksi durumda misafirlerimiz ülke pasaport polisleri tarafından ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir.
  • Schengen bölgesine seyahat edecek herhangi bir pasaport tipine sahip misafirlerin eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri talep edilebilir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Schengen Vizesi istenen destinasyonlara yapılan gezilere katılacak T.C. Vatandaşı misafirlerin mutlaka vize geçerliliğini, çok girişli olup olmadığını, kullanım süresinin bitişini kontrol etmesi gerekmektedir.
  • T.C. vatandaşı olsa dahi, yurt dışı gezisine farklı bir ülkeden sahip olduğu pasaport ile çıkacak misafirlerimizin, seyahat edeceği ülke(ler)de vize uygulaması olup olmadığı hakkında, ilgili konsolosluğa başvurarak bilgi alması gerekmektedir.
  • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilmez. Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Tatilsepeti.com sorumlu değildir, sorumluluk misafire (yolcuya) aittir.
  • Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç ve katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT