Büyülü Kahire Ve İskenderiye Turu - Yemekli İskenderiye Turu Dahil!

Büyülü Kahire Ve İskenderiye Turu - Yemekli İskenderiye Turu Dahil!

Gezi Rehberi Büyülü Kahire Ve İskenderiye Turu - Yemekli İskenderiye Turu Dahil!

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Kahire - İskenderiye

Tur Tarihleri:

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Pegasus Havayolları İle

Kalkış Noktaları: İstanbul (Saw) - Kahire - İskenderiye - İstanbul (Saw) -

Paylaş:

istanbul.net.tr May 3, 2024 ~ May 8, 2024

Tur Programı

1. Gün

İstanbul - Kahire

Saat 21:00 Sabiha Gökçen Havalimanında buluşma. Gerekli işlemlerin ardından,Saat 23:50 Pegasus Havayolları’na ait PC 636 sayılı tarifeli seferle Kahire’ye hareket,Not: Uçak saati sebebiyle varışta odanızı alabilmeniz için otel rezervasyonunuz bugünden başlamaktadır.

2. Gün

Kahire

Saat 01:00 Kahire’ye varış. Otele transfer, odalara yerleşme. Konaklama otelimizde. Kahvaltı otelimizde. Gününüz serbest. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecek Tam Günlük Öğle Yemekli Piramitler/Müze/Khan el Khalil-i Çarşısı Turuna katılabilirler.

3. Gün

Kahire

Kahvaltı ve konaklama otelimizde. Gününüz serbest. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecek Tam Günlük Öğle Yemekli 3 Dinin Merkezi Eski Kahire Turuna ve/veya Nil’de Filika Gezisine katılabilirler.

4. Gün

Kahire

Kahvaltı ve konaklama otelimizde. Gününüz serbest. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecek Tam Günlük Öğle Yemekli Sakkara Piramitleri Turuna ve/veya Nil’de Akşam Yemekli ve Şovlu Tekne Gezisine katılabilirler.

5. Gün

Kahire - İskenderiye

Kahvaltı otelimizde. Odaların boşaltılmasının ardından rehberimizin belirleyeceği saatte İskenderiye’ye transfer. Kahire-İskenderiye arasındaki mesafe yaklaşık 220 km’dir. İskenderiye, adını aldığı, Mısır’da bir Yunan kültür merkezi oluşturmak isteyen Büyük İskender tarafından Rodos’lu mimar Dinokrates’in hazırladığı plana göre M.Ö. 332 yılında kurulmuştur ve antik çağda Rhakotis ismiyle anılmıştır. Yaklaşık 5 milyon nüfusa sahip olan şehir, ülkenin en büyük ikinci şehridir. İskenderiye, tarihi ve kültürel değerleriyle önemli bir turistik merkezdir. Ayrıca, ülkenin en önemli limanlarından biri olarak da ekonomik olarak önem taşımaktadır. Antik Mısır döneminden kalma birçok yapı, müze ve sanat galerisi İskenderiye'de bulunmaktadır. Burada yer alan tarihi ve doğal güzellikler arasında Kayıtbay Kalesi ve Montazah Kraliyet Sarayı ve Bahçeleri, Aleviler tarafından çok önemli görülen Abu al Abbas Camii, Mariout Gölü, dünyanın en büyük antik kütüphanesinin yerinde modern bir şekilde yeniden inşa edilmiş olan İskenderiye Kütüphanesi, dünyanın yedi harikasından birisi olan ancak sular altında kalmış olan İskenderiye Feneri’nin yeri, Stanley Köprüsü ve plaj bölgesi, Liman, Aziz Markus Katedrali ve Koleji, Fransız Lisesi, Korniş bölgesi, Özgürlük Meydanı, şehrin merkezi Saad Zaghloul Meydanı ve Salah Salem Caddesi panoramik olarak göreceğimiz yerlerdendir. Turumuzun ardından akşam yemeğimizi İskenderiye’nin ünlü balık restoranlarından birinde alacağız. Yemeğin ardından, alışverişleriniz ve şehri serbestçe keşfedebilmeniz için serbest zaman. Rehberimizin belirleyeceği saatte havalimanına transfer.

6. Gün

İskenderiye - İstanbul

Saat 02:05 Pegasus Havayolları’na ait PC 629 sayılı tarifeli seferle İstanbul’a hareket.Saat 05:25 Varış. Bir başka gezimizde sizleri de aramızda görmek dileğiyle…

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Havaalanı Vergileri

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Alan - Otel / Otel - Alan Transferi ve Şehirlerarası Transferler

- Panoramik Şehir Turları

- Programda Belirtilen Yemekler

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Yurtdışı Çıkış Harcı

+ Vize Ücreti

+ Şehir Vergileri

+ Bahşişler

+ Seyahat Sağlık Sigortası

+ Ekstra Turlar

+ İçecekler

+ Öğle Yemekleri

+ Akşam Yemekleri

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Otel Vergileri

Ekstra Turlar:

Kampanyalar
Kişi Başı Min 150 Usd Tur Alana %10 İndirim
Kişi Başı Min 200 Usd Tur Alana %15 İndirim
Kişi Başı Min 250 Usd Tur Alana %20 İndirim
Tüm Turları Alana %25 İndirim
Not: Çocuklar Ebeveynleriyle Aynı Oranda İndirime Hak Kazanırlar. İndirimler Mısır’da Yapılacak Nakit Ödemelerde Geçerli Olup, Acentemizden Türkiye’de Satın Alınması Durumunda Liste Fiyatları Geçerli Olacaktır. 

Tam Günlük Öğle Yemekli Piramitler & Müze Turu & Khan El Khalil-İ Çarşısı
Turumuz Sırasında İlk Durağımız Dünyanın 7 Harikasından Günümüze Kadar Ulaşan Tek Eser Olması İle Dünyanın En Çok Merak Piramidi Olan Sayısız Gizemli Teknik Ve Mimari Unsuru Yansıtan Keops Piramidi’ni, Tüm Platoyu Ayakları Altına Alan Panorama Tepesini, Kefren, Mikerinos Ve Kraliçe İle Diğer Soyluların Anıt Mezarları Olan Piramitleri Görüp Nefis Fotoğraflar Çekiyoruz. Sonrasında, Kefren Mezar Kompleksinin En Önemli Parçası Olan Ve Mumyalama İşlemlerinin Yapıldığı Kefren Vadi Tapınağı’nı Ve Sfenks'i Göreceğiz. (Piramitler Ve Sfenk Örenyeri Bölgesi Giriş Ücreti Fiyata Dahildir.)  Ardından, Öğle Yemeğimizi Yerel Bir Restoranda Alacağız. Gezimiz Esnasında, Papirüs Atölyesi Ve Doğal Parfüm Fabrikası Ziyaretlerimiz De Olacak. Sonrasında, Dünyanın En Ünlü Ve Önemli Eserlerini Ve Üst Katında Dünyaca En Çok Ses Getirmiş Ve İlgi Görmüş Keşif Olan Luksor Krallar Vadisi’nde Howard Carter Tarafından Keşfedilmiş Olan Tutankhamon Mezarı Hazine’sini Göreceğimiz Mısır Ulusal Müzesi’ni (Giriş Dahil) Ziyaret Edeceğiz. Ulusal Müze’nin Alt Katında Eski, Orta Ve Yeni Krallık Dönemleri’nin En Önemli Ve Değerli Parçalarını, Lahit Ve Heykellerini Göreceğiz. Müzenin Üst Katında İse İse Eşsiz Som Altın Parçalar, Lahitler, Mask Ve Mücevherler, Kanapos Küpleri, Tahtlar Ve Tutankhamon’un Tüm Diğer Eşyalarını İçeren Olağanüstü Hazinesini Göreceğiz. Müze Ziyaretimiz Sonrası Afrika Kıtasının En Ünlü Çarşısı Olan Khan El Khalili Çarşısı'na Gidiyoruz. Çarşı Amr İbn El As İle Birlikte Kahire Şehrinin Kurucularından Kabul Edilen Muiz El Din-Allah Tarafından Kurulmuş Olan “Beyn-El Kasreyn” Adı Verilen “İki Saray Arası” Bölgesinin Ve İslami Kahire’nin Kalbinde Yer Alır. Dünyanın En Eski İkinci Medresesi Olan El Ezher Medresesi Adını Taşıyan El Ezher Camii Ve Restore Edilmiş Haliyle Kahire’nin En Güzel Camilerinden Hüseyin Camii De Burada Yer Alır. Çarşı Ziyareti Sırasında Hüseyin Camii’ni Ziyaret Edebilir, Beş Binin Üzerinde Dükkanlardan Ve Arastalardan Birinde Hediyelik Alış-Verişlerinizi Yapabilir, Nobel Ödüllü Dünyaca Ünlü Yazar Necip Mahfuz’un Adını Taşıyan Kafede Veya Mehmet Akif Ersoy’un Da Favori Mekanlarından Olan Fishawi’de Karkadeh, Limonata, Kahve Veya Naneli Çayınızın Tadını Çıkartabilirsiniz.  
Liste Fiyatları: Yetişkin: 129 Usd/Çocuk: 79 Usd/Bebek: Ücretsiz 

Nil’de Tekne Gezisi (Akşam Yemekli Ve Özel Gösterili)
Dünyanın En Uzun İkinci Nehri Olan Ve Kahire’yi İkiye Ayıran Nil Nehri Üzerinde Işıklar İçinde Ayrı Güzellikte Olan Kahire Şehrini Seyretmek Bir Başka Keyif... Lezzetli Menüsü Ve Farklı Sahne Şovları İle Unutulmaz Bir Deneyim Yaşayacaksınız. Su Fiyata Dahildir.
Liste Fiyatları: Yetişkin: 69 Usd/Çocuk: 49 Usd/Bebek: Ücretsiz

Tam Günlük Öğle Yemekli Eski Kahire Ve Medeniyet Müzesi 
İslam, Yahudilik Ve Hristiyanlığın Ortak Geçmiş Ve Ögelerine Sahip Olan Kahire’de İslam-Hıristiyanlık Ve Yahudilik Eserlerine Ve Kahire’nin Kültürel Yapısına Yönelik Yapılacak Olan Gezimizde İlk Olarak Kahire Kalesi’ne Gidiyoruz. Selahaddin Eyyubi Kalesi (Giriş Ücreti Dahil), Ve Burada Bulunan Kavalalı Mehmet Ali Paşa Olarak Da Bilinen Ve Olağanüstü Mimari Ve Süslemeleriyle Ünlü Mohammed Ali Camii Görülecektir. Turumuzun Devamında Dünyaca Ses Getirmiş Ve Görkemli Altın Geçit Töreni İle Açılışı Yapılmış Olan Ve İçerisinde Luksor Yeni Krallık Dönemi En Ünlü Ve İhtişamlı Firavun Ve Kraliçeleri Olan Iı. Ramses Ve Diğer Ramses Ailesi Üyeleri, I. Tuthmosis, Hatchepsut’un Eşi Ve Kardeşi Iı. Tuthmosis, Mısır Tarihinin Napolyon’u Olarak Anılan Iıı. Tuthmosis Ve Hatchepsut Mumyalarının Özel Koşullarda Sergilendiği Medeniyet Müzesi (Nmec) Gezilecektir. (Giriş Ücreti Dahil) Müzenin Giriş Katında İse Mısır Tarihinin Tamamını Kapsayacak Şekilde Kronolojik Ve Tematik (Tarım, Mimari, Dini, Astronomi, Matematik, Tıp, Kozmetik) Olarak En Önemli Parçaları Sergilenmektedir. Ayrıca, Bu Müzede, Mumyaları Da Görme İmkanına Sahip Olacaksınız. Turumuzun Devamında Mısır Ve Afrika Kıtasının İlk Camisi Olan Amr İbn Al-As Camii(Dışarıdan), Hz Musa’nın Da Vakit Geçirdiğine İnanılan Ben Azhar Sinagogu (Dışarıdan) Ve Hristiyanlar İçin Kutsal Yol Üzerinde Sayılan Asma (Muallak) Kilise (Giriş Dahil), Hristiyan'lar İçin Büyük Öneme Sahip, Hz. Meryem Ve Hz. İsa’nın Üç Ay Boyunca Yaşadıkları Mağaranın Da İçinde Yer Aldığı Abu Serga Kilisesi (Giriş Dahil), Mısır Hristiyanları Tarihini Sergileyen Kıpti Müzesi (Dışarıdan) Görülecektir. Öğle Yemeğimizi Tur Esnasında Yerel Bir Restoranda Alacağız.
Not: Turumuz Bol Bol Yürüyüş İçermekte Olup Rahat Ayakkabılar Ve Rahat Kıyafetler Giymenizi Öneririz.
Liste Fiyatları: Yetişkin: 129 Usd/Çocuk: 79 Usd/Bebek: Ücretsiz

Tam Günlük Öğle Yemekli Sakkara Piramitleri Ve Büyük Müze Turu
Mısır’ın Eski Başkenti Memphis’te Yaşayanların Gömüldüğü Yer Olan Sakkara Bölgesi (Giriş Ücreti Dahildir), Özellikle Tarih Ve Metafizik Meraklılarını Cezbetmektedir. M.Ö. 2620 Yılında İmhotep Tarafından İnşa Edilen Basamaklı Piramit Kullanılan Mastabalar İle Sonraki Piramitlerin İnşasına İlham Kaynağı Olmuştur. Burada; Unas Piramitleri (Giriş Ücreti Dahil), Zoser Piramitleri (Giriş Ücreti Dahil), Titi Piramidi, Kagemni Mezarı, Sakkara Piramitleri Göreceğimiz Yerler Arasındadır. Öğle Yemeğimizi Bölgedeki Bir Yerel Restoranda Alacağız. Ardından, Mısır’ın Son Yıllardaki En Önemli Turizm Yatırımlarından Birisi Olan Büyük Müze’yi Ziyaret Edeceğiz. Bulundurduğu Eserlerle Dünyanın En Değerli Ve Görülesi Müzelerinden Birisi Olan Bu İhtişamlı Müzede Görecekleriniz Sizleri Etkileyecek. 
Liste Fiyatları: Yetişkin: 149 Usd/Çocuk: 99 Usd/Bebek: Ücretsiz
Otantik Filika İle Nil Nehri Gezisi-İçecekler Ve Atıştırmalıklar Dahil
Onlarca Medeniyete Can Vermiş Nil Nehri, Kahire’nin Tam Da Kalbidir. Nil Nehri Üzerinden Kahire’nin Doyumsuz Manzaralarına Şahit Olacağınız Bu Keyifli Gezimizde, Mısır’ın Lezzetli Meyveleri Ve Meşrubat İkramımız Da Olacaktır. 
Liste Fiyatları: Yetişkin: 49 Usd/Çocuk: 29 Usd/Bebek: Ücretsiz



  • Gün içindeki kur değişimi TL fiyatlara yansıtılmaktadır.Ödeme anındaki kurlar geçerlidir.
  • Rezervasyon esnasında misafirlerimizin pasaport no, doğum tarihi ve pasaportun alınış/son kullanma tarihi bilgilerinin alınması gerekmektedir.
  • Tura katılan kişilerin seyahat sırasında yanlarında Seyahat Sigortalarını bulundurmaları gerekmektedir.
  • Yurtdışı Çıkış Harcının, seyahat tarihinden önce ilgili bankalara ödenmesi ve dekontun seyahat sırasında yanınızda bulundurulması tavsiye edilir.
  • Acente, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
  • Ekstra turların günleri; içeriğe bağlı kalmak kaydı ile katılımcı sayısına (Mimimum 20 kişi), müze ve ören yerinin kapalı olma durumuna, uçuş saatlerinde oluşabilecek değişikliklere göre rehber tarafından değiştirilebilir.
  • Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlardır. Panoramik şehir turları; müze ve ören yerleri girişleri içermemekte olup şehir hakkında genel bilgi vermek amaçlıdır. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkânlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
  • Yol üzeri yapılacak ekstra turlarda; tura katılmayacak olan misafirlerimiz, rehber tarafından belirlenen mola yerinde bekleme yapacaklardır. (Benzin istasyonu, Dinlenme tesisleri, Market Vb.)
  • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilmektedir. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup, 3. Yatak standart yataktan küçüktür.
  • 2 yetişkin + 1 çocuk olan rezervasyonlarda çocuk için ayrı yatak bulunmayabilir. Çocuk fiyatları ancak çocuğun iki yetişkin yanında konaklaması durumunda geçerlidir.  Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan yaş grubuna uyan,  “tek çocuk” için geçerlidir.
  • Gidilen ülkelerdeki otellerde alınacak kahvaltıların içeriği Türk kahvaltısından farklıdır. Grup kahvaltıları genelde continental kahvaltı (Çay/kahve, kuruvasan ve marmelat) olarak ayrı salonda verilebilir.
  • Otellere giriş saatleri uluslar arası kurallarca belirlenmiş olup,  giriş saat 14:00 - 15:00 arasındadır. Çıkış saatleri 10:00 - 12:00 arasındadır.
  • Bazı programlarımız birkaç alternatifli oteller bazında satışa sunulmaktadır. Birden fazla otel seçeneği olan programlarımızın rehber ve transfer aracı aynı olabilir.
  • Fuar, kongre, konser, etkinlik,  spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller, belirtilen lokasyonlardan veya km’ lerden daha fazla mesafede kullanılabilir.
  • Promosyon ibaresi olan turlarımızda otellerimizin konumu ve verilen içeriği standart paketlerimize göre farklılık gösterebilir. Promosyon turlarımızda misafir tarafından iptal veya değişiklik yapılamaz.
  • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
  • Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir.
  • Uçak saatlerine bağlı olarak programda değişiklik olabilir.
  • Bazı havayollarında yeme-içme ve online check-in hizmetleri ücrete tabi olabilir.
  • Otobüslü turlarımızda, rezervasyon esnasında kesinlikle “Koltuk Numarası” garantisi verilmez. Otobüslü turlarımızda kullanılacak araç tipleri, katılımcı sayısına göre belirlenmektedir.
  • T.C. Yeşil Pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin pasaport alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir.
  • Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Seyahat bitiş tarihi sonrası, pasaport geçerlilik süreleri ülkelere göre minimum 3 ay ile 1 yıl aralığında değişkenlik göstermektedir. Ülkelerin talepleri olan pasaport geçerlilik süresi bilgilerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.  Aksi durumda misafirlerimiz ülke pasaport polisleri tarafından ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir.
  • Schengen bölgesine seyahat edecek herhangi bir pasaport tipine sahip misafirlerin eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri talep edilebilir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Schengen Vizesi istenen destinasyonlara yapılan gezilere katılacak T.C. Vatandaşı misafirlerin mutlaka vize geçerliliğini, çok girişli olup olmadığını, kullanım süresinin bitişini kontrol etmesi gerekmektedir.
  • T.C. vatandaşı olsa dahi, yurt dışı gezisine farklı bir ülkeden sahip olduğu pasaport ile çıkacak misafirlerimizin, seyahat edeceği ülke(ler)de vize uygulaması olup olmadığı hakkında, ilgili konsolosluğa başvurarak bilgi alması gerekmektedir.
  • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilmez. Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Tatilsepeti.com sorumlu değildir, sorumluluk misafire (yolcuya) aittir.
  • Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç ve katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT