Butik Sinop - Kastamonu Turu

Butik Sinop - Kastamonu Turu

Gezi Rehberi Butik Sinop - Kastamonu Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Hamsilos Fiyordu - Tarihi Cezaevi - Horma Kanyonu - Valla Kanyonu

Tur Tarihleri:

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Türk Havayolları İle

Kalkış Noktaları: 08:35 İstanbul Havalimanı -

Paylaş:

istanbul.net.tr Nis 21, 2024 ~ Nis 23, 2024

Tur Programı

1. Gün

Hamsilos Fiyordu - Tarihi Sinop Cezaevi - Sinop Mantısı

Siz değerli misafirlerimiz ile belirlenen saatte İstanbul Havalimanı'nda buluşuyoruz ve Türk Hava Yolları TK2842 08:35 uçuşu ile Sinop'a hareket ediyoruz. Uçağımız saat 10:00'da Sinop Havalimanı'na iniyor ve bizi beklyene aracımıza binerek turumuza başlıyoruz. İlk olarak Sinop'un en özel alanlarından biri ve 1. Derece Doğal Sit Alanı olan Hamsilos Tabiat Parkı'na hareket ediyoruz. Hamsilos Fiyordu'na ulaşıyoruz ve Deniz, koy, yeşilin bir arada yer aldığı doyumsuz bir görsel peyzaj zengiliği içerisinde geçirdiğimiz zaman sonrası '' Anadolu'nun Alkatrazı '' tabiri ile de tanınan Tarihi Sinop Cezaevi'ne hareket ediyoruz. 1999 yılında kapatılan ve müzeye çevrilen üç yanı denizle çevrili olan tarihi cezaevini rehberimizin anlatımı ile geziyor ve bilgiler alıyoruz. Cezaevi gezimizin ardından Sinop Şehir Merkezi'ne hareket ediyoruz. Burada vereceğimiz serbest zaman sırasında dileyen misafirlerimiz meşhur Sinop Mantısı'nı tadabilirler. Serbest zaman sonrası Kastamonu'ya hareket ediyoruz. Kastamonu'nun Daday ilçesinde yer alan İksir Resort Tow Otel'e ulaşıyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.

2. Gün

Kastamonu Horma Kanyonu - Ilıca Şelalesi - Valla Kanyonu - Seyir Terası

Sabah otelimizde aldığımız kahvaltı sonrası doğa ile iç içe bir gün geçirmek üzere Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesine hareket ediyoruz. Pınarbaşı ilçe merkezine ulaşıyor ve Horma Kanyonu'na hareket ediyoruz. Zarı Çayı'nın oluşturduğu kanyon içerisinde 3 km boyunca ahşam platform üzerinde yürüyüşümüze başlıyoruz. Eşsiz doğal güzellikler içerisinde yürürken bir yandan da mükemmel doğayı fotoğraflama imkanı buluyoruz. Bu parkurun sonunda Ilıca Şelalesi'ne varıyor ve Horma Kanyonu'nu uluşturan suyun 10 metre yükseklikten dökülmesiyle oluşan doğal havuz ve yemyeşil doğa manzarasında mola veriyoruz. Molamızın ardından patika yoldan 15 dakika yürüyüş ile Ilıca Köyü'ne ulaşıyoruz. Burada vereceğimiz serbest zaman sonrasında Valla Kanyonu Seyir Terası'na hareket ediyoruz. Doğa içerisinde kısa bir yürüyüş ile seyir terasına ulaşıyoruz. Türkiye'nin birinci Dünya'da ise ikinci en derin kanyon olarak kabul edilen Valla Kanyonu' nun 3 kattan oluşan seyir terasından muhteşem doğayı gözlemliyor ve fotoğraflıyoruz. Burada geçirdiğimiz serbest zaman sonrası otelimize hareket ediyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.

3. Gün

Kasaba Köyü - Mahmut Bey Cami - Kastamonu Cumhuriyet Meydanı - Atatürk ve Şerife Bacı Anıtı - Nasrullah Cami - Şapka Müzesi - Yöresel Tatlar

Sabah otelimizde aldığımız kahvaltı sonrası çıkış işlemlerini yapıyor ve otelden ayrılıyoruz. Son günümüzün ilk durak noktası Mahmut Bey Cami olacak. Candaroğulları Beyliği döneminde inşaa edilen ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'n de yer alan Mahmut Bey Cami hiç metal çivi kullanılmadan yapılan Türkiye'deki ender örneklerden biridir. Caminin en önemli öğelerinden biri de Ankaralı Nakkaş Mahmut oğlu Abdullah tarafından yapılan kapısıdır. Cami ziyaretimizin ardından Kastamonu Şehir Merkezi'ne hareket ediyoruz. Şehir merkezinde ilk olarak Kurtuluş Savaşı'ında İnebolu'dan Kastamonu'ya cephane taşıyan kahraman Türk Kadınını temsil edecen Şehit Şerife Bacı Anıtı'nı ziyaret ediyoruz. Burada şehrin Kurtuluş Savaşı'nda milli mücadeleye verdiği destekler ile ilgili rehberimizden bilgi alıyoruz. Ardından Kastamonu'nun önemli sembollerinden biri olan Nasrullah Cami'ne hareket ediyoruz. II. Bayezid döneminde Nasrullah Kadı tarafından yaptırlan cami Kastamonu'nun Osmanlı döneminden kalma en önemli eserlerinden biridir. Cami ziyaretimizin ardından ise Şapka Müzesi'ne hareket ediyoruz. Büyük önder Atatürk'ün Şapka İnkilabını Kastamonu'da yapmasıyla birlikte Cumhuriyet kurulduğundan beri giyilen ve Atatürk'ün giydiği şapkalardan oluşan Türkiye'deki ilk ve tek şapka müzesini geziyoruz. Şapka Müzesi gezimizin ardından yöresel tatlar deneyimlemek üzere Cem Sultan Bedesteni'ne hareket ediyoruz. Burada yöresel lezzetlerden baduma, tirit ve etli ekmek deneyimleyebilirsiniz. Ardından Nasrullah Meydanı'nda sizlere serbest zaman veriyoruz. Serbest zaman içerisinde Münire Medresesi El Sanatları Çarşısı'nı gezebilir, Kastamonu Pastırması'nı tadabilirsiniz. Serbest zaman sonrası belirlenen saatte buluşuyor ve Kastamonu Havalimanı'na hareket ediyoruz. Türk Hava Yolları TK2739 20:50 uçuşu ile İstanbul'a hareket ediyoruz. Uçağımız 22:15'te iniyor ve siz değerli misafirlerimiz ile vedalaşıyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Çevre Gezileri

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Ekstra Turlar

+ Kişisel Harcamalar

+ İçecekler

Önemli Notlar
*Rezervasyon esnasında kesinlikle koltuk numarası sözü ve garantisi verilemez.
*Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
*Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir.
*Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır ayrı düşünülemez.
*Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır tek bir çocuk için kullanılır.
*En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.
*Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir. Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır.
*Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
*Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
*Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır. Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır. Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı. Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.

Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT