İstanbul Orchestra'Sion 3.Uluslararası Piyano Yarışması

İstanbul Orchestra'Sion 3.Uluslararası Piyano Yarışması

Tarihler: 17 Ocak 2017 Salı ~ 01 Haziran 2017 Perşembe

Yer: Notre Dame de Sion Lisesi

Adres: Cumhuriyet Cad. 127 Harbiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 219 16 97

Web: http://www.nds.k12.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 17, 2017 ~ Haz 1, 2017

13-19 Kasım 2017'de gerçekleşecek 3. İstanbul Orchestra'Sion Uluslararası Piyano Yarışması'nın basın toplantısı 12 Ocak perşembe yapıldı.

12 Ocak Perşembe günü Notre Dame de Sion Fransız Lisesinin Galerisi'nde gerçekleşen basın toplantısında yarışmanın Başkanı Yann de Lansalut, Jüri Başkanı Vahan Mardirossian ve yarışmanın Onur Kurulu üyelerinden Süher Pekinel, Orçun Orçunsel ve Saba Sümer konuştu.

Yarışmanın Başkanı Yann de Lansalut, bu sene yine üst düzeyli ve yetenekli müzisyenleri tanıtmayı amaçlayan bir yarışma olacağını belirtti.

Jüri Başkanı Vahan Mardirossian ise yarışma ile ilgili bazı açıklamalar yaptı: “ 2015 yılı yarışmasına 150 kadar başvuru oldu ve adayların düzeyleri gerçekten çok yüksekti. Bu nedenle seçim yaparken yalnız iyi piyano çalan adayı değil, müziği ile bir şeyler anlatan adayları seçmeye çalıştık. 2015 yarışmasının yeniliklerinden olan orkestra ile final ve öğrenci jürisi bu sene de devam edecektir.

Jüriyi ele alacak olursak 2017 Piyano Yarışması'nın üyeleri kısmen yeniledi, böylece yeni jüride Japonya, Fransa, Türkiye ve Amerika'dan üyelerimiz olacak.”

Vahan Mardirossian, kazanan adayların ve yarışmanın uluslararası tanıtımına katkıda bulunan üyeler seçmeye özen gösterdiğini de sözlerine ilave etti.

Basın toplantısında Süher Pekinel şöyle konuştu: “Bir piyanist ve Notre dame de Sion'lu olarak yarışmanın jüri üyesi ve şimdi de Onur Kurulu üyesi olmaktan çok gurur duyduğumu belirtmek istiyorum. Uluslararası Piyano Yarışmaları günümüzde, genç piyanistlerin kendilerini tanıtmaları için vazgeçilmez hâle gelmiştir. Bu doğrultuda, İstanbul Orchestra'Sion Uluslararası Piyano Yarışması genç yeteneklerin kendilerini göstermeleri için kaçınılmaz bir olanak sunuyor.”

Onur Kurulu üyesi, Orkestra Şefi Orçun Orçunsel ise şunları söyledi: “ 2008'de Notre Dame de Sion Fransız Lisesinin kurduğu bir orkestra olan Orchestra'Sion'nun, ülkemizde ve dünyada çok az örneği bulunur. Orchestra'Sion'nun piyano yarışması projesinin oluşumunda ve gelişiminde önemli katkıları vardır.

3. İstanbul Orchestra'Sion Uluslararası Piyano Yarışması Jürisi:

Vahan Mardirossian (Jüri Başkanı)
Frédéric Chiu, Piyanist
Jean-Yves Clément, Yazar, Yabancı Festival Düzenleyicisi
Tamayo Ikeda, Piyanist
Gülsin Onay, Piyanist
Pierre Réach, Piyanist
Emre Şen, Piyanist

Üst düzey bir sanatsal misyon

İstanbul Orchestra’Sion - Uluslararası Piyano Yarışması’nın hedefi, dünyanın dört bir yanından seçilmiş olan, uluslararası düzeydeki profesyonel müzisyenleri bir araya getirmek ve tanıtmaktır. Bu misyon; sanatçılara, müziklerini geliştirmelerini sağlayacak bir paylaşım mekânı sunmak, onların; dinleyiciler, müzisyenler ve uluslararası üne sahip konser sanatçılarından oluşan jüriyle buluşmalarını sağlamak arzusuyla yola çıkmıştır. İstanbul Orchestra’Sion - Uluslararası Piyano Yarışması, genç müzisyenlerin kariyerinde önemli bir aşama olmayı arzu etmekte ve yıllar içerisinde Türkiye’de, Akdeniz Bölgesi’nde ve giderek dünya çapında öneme sahip, bir müzik etkinliği olmayı hedeflemektedir.

Yarışma sınavları, İstanbul’un şehir merkezinde bulunan Notre Dame de Sion Lisesinin konser salonu’nda gerçekleştirilecektir. Adayların ön seçimi DVD ya da görsel-işitsel dosya üzerinden yapılacaktır. Yarışma halka açık dört ayrı sınavdan oluşacaktır. Finalde adaylara, orkestra şefi ve jüri başkanı Vahan Mardirossian yönetimindeki Orchestra’Sion orkestrası eşlik edecektir.

Birincilik Ödülü 10.000 $, İkincilik Ödülü 5.000 $, Üçüncülük Ödülü 2.500 $’dır.

Birincilik Ödülü’nü alana birçok konser vermesi teklif edilecek olup, bunlar arasında: Notre Dame de Sion Lisesi Gösteri Salonu’nun yıllık programı çerçevesinde bir resital, Théâtre Saint Bonnet’de bir resital ( Bourges, Fransa), Lisztomanias’ın "Liszt’in Doğusu" 2018 Festivali’nde bir resital (Chateauroux, Fransa), Domaine Les Forges de la Vache’da doğaçlamalar dizisinde bir resital (Nièvre, Fransa), Vila-Seca 2018 Müzik Festivali’nde bir resitale katılım (Vila-seca, İspanya) bulunmaktadır. Kazanan yarışmacı daha sonra başka konserler de verebilir. Bu konserlerin listesi internet sitesinde düzenli olarak güncellenecektir.

Jüri üyeleri adaylardan birine Cap Ferret Music Festivali Akademisi’ndeki ustalık sınıflarına katılmak ve Festivaldeki Genç Yetenekler konserlerinde yer almak üzere bir haftalık burs (ders ve konaklama), ayrıca konserin videosunu verecektir (Cap Ferret, Fransa).

İlk üç ödülü kazananlara başka ek ödüller de verilebilecek olup, bunlar arasında mesela Notre Dame de Sion Lisesi Özel Öğrenci Ödülü veya Jüri üyelerinin onayladığı herhangi bir başka müzik ödülü yer alacaktır.

Tüm ödüller yarışmanın kapanışı vesilesiyle düzenlenecek bir gala gecesinde verilecektir.

İstanbul Orchestra’Sion - Uluslararası Piyano Yarışması 2013’ten beri saygın Alink-Algerich Vakfının üyelerinden biridir. Yarışma Organizasyon Kurulu; 2013 yılında yapılan yarışmanın jüri üyesi olan, 2015 ve 2017’deki yarışmalara Fransa’dan danışman ve 2015’te öğrenci jürisi başkanı olarak katılan sanatçı Franck Ciup’un gözetim ve uzmanlığında çalışmaktadır.

Yarışmaya Başvuru

İstanbul Orchestra’Sion Uluslararası Piyano Yarışması’na aday olanların, Yarışma Organizasyon Kurulu’na gönderecekleri kayıt (DVD ya da görsel-işitseldosya şeklinde) üzerinden bir ön seçim yapılacaktır.

Bu kayıt, yarışma yönetim kuruluna en geç 1 Haziran 2017 tarihinde gönderilmelidir.

- e-posta adresi: pianocompetition.ios@nds.k12.tr
- posta adresi (damga tarihi geçerli olacaktır.):
Concours International de Piano - İstanbul - O’S
Notre Dame de Sion Fransız Lisesi
Cumhuriyet Cad. 127 Harbiye
34373 İstanbul – Türkiye

Yann de Lansalut - Yarışma Başkanı

Tüm gerçek eğitim politikalarında sanat ve kültür eğitimi öncelikli bir yer tutar. Bu bağlamda müzikal uygulamalara açılan sanatsal uygulamalar zihin eğitiminin kurucu unsurudur. Bunlar anlatım hâkimiyetini sağlamak gibi, en temel kazanımlara hizmet etmektedir. Üst düzeyde çok kültürlü bir ortam hazırlayan Notre Dame de Sion’da bu sanatsal boyutu geliştirmek hem önemli hem de doğaldır. Kurumumuz 160 yılı aşkın bir zamandır mezunlarının dünyaya yayılıp yerleşmesiyle zihnin kıta sınırlarından kurtulup tüm biçimleriyle parlamasını sağlamaya hep çok önem vermiştir. Sınırları olmayan bir dünyada, Avrupa’da, Amerika Birleşik Devletleri’nde, Latin Amerika’da, Avustralya’da okulları olan Notre Dame de Sion gibi bir kurum için, İstanbul’da uluslararası bir piyano yarışması düzenlemek bir zorunluluk olmuştur. Gerçekten de, tarihçesi, mesajı ve misyonu gereği İstanbul’daki Notre Dame de Sion, yıllardır sanata verdiği destekle uluslararası yaygınlığı olan bir eğitim projesini devam ettirmektedir. Her yıl sırasıyla bir Türk yazarı ve Türkiye’de eseri yayınlanmış bir Frankofon yazarı ödüllendiren NDS Edebiyat Ödülü, en dikkat çekici etkinliklerden birini oluşturmaktadır. Dikkat çekici diğer bir etkinlik olan uluslararası piyano yarışması, kalitesi ve önemi açısından ciddi bir ağırlığa sahiptir. Bu yarışma her şeyden önce yetenekleri ve İstanbul kentinde zaten çok önem kazanmış olan müzik ve sanat faaliyetini geliştirmeye olanak vermekte; ve aynı zamanda ünü dolayısıyla, dünyadaki NDS Okulları ağına da büyük bir katkı sunmaktadır.

Vahan Mardirossian - Jüri Başkanı

İstanbul Orchestra’Sion Uluslararası Piyano Yarışması’nda jüri başkanlığı yapmak çok büyük bir ayrıcalıktır. Müzik aşkıyla bu piyano serüvenine katılan yarının büyük solistleri olacak gençlerle ve saygın jüri üyeleriyle birlikte çalışmak da bir ayrıcalıktır. Ayrıcalıktır çünkü harika bir ekiple beraber İstanbul Notre Dame de Sion Fransız Lisesinin oluşturduğu bu sanat merkezinde buluşuyoruz. Notre Dame de Sion Fransız Lisesi, kültürün yaşamımızda ne kadar önemli olduğunun bilincinde olan ve farklı dil, kültür ve düşünceye mensup olsalar da; güzel olanı sevmede, birbiriyle uyumlu notalarda ve tüm ahengiyle müzikte buluşan insanlarla iletişim kurabilen çocukların eğitimi için çalışan bir kurumdur.

Yaşasın müzik! Bu yarışmayı en başarılı olan kazansın ve en saygın konser salonlarında bizim piyano elçimiz olsun dileğiyle…

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT