Medea Kali

Medea Kali

Tarihler: 08 Mayıs 2018 Salı ~ 12 Mayıs 2018 Cumartesi 09, 10, 11 Mayıs Saat:18:00 ve 12 Mayıs Saat:15:00

Yer: Üsküdar Stüdyo Sahne

Ücret: Tam: 15.00 TL İndirimli: 9.00 TL, Balkon Tam: 9.00 TL İndirimli: 6.00 TL

Nereden Alınır: Mekan Gişe

Adres: Paşa Limanı No.66 (Tekel Müzesi Ve Kültür Merkezi) Üsküdar İstanbul

Telefon: 0216 532 02 03

Web: http://www.istdt.gov.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 8, 2018 ~ May 12, 2018

Gorgonların en korkuncu, göz göze geldiği her şeyi taşlaştıran Medusa ve Hindu mitindeki yaratan ve yok eden, koruyucu ana Tanrıça Kali kadın arketipleriyle harmanlanarak Laurent Gaudé tarafından yeniden ele alınan Medea efsanesi…

Argonot Jason, Yunan Mitolojisinde dünya iktidarının simgesi olan “Altın Post”u ele geçirmek için, Gürcü topraklarındaki Kolhis Krallığı’na gelir. Jason’a âşık olan kralın kızı büyücü Medea, güçleriyle onun “Altın Post”u almasına yardım eder; kardeşini öldürür ve baba yurdu Kolhis’i terk eder. Jason’un peşinden geldiği Korint’de yapayalnız kalan Medea, iktidar için Jason’un kralın kızıyla evleneceğini öğrendiğinde, intikam için çocuklarını öldürür.

Oyun, bu andan sonrasını konu alıyordur. Yunan topraklarını terk etmiş olan Medea çocuklarının mezarına geri döner. Öfkesi hala dinmemiştir. Onların bu topraklarda gömülü olmalarına katlanamaz. Yolda, tanımadığı bir adam onu izlemiştir. Yaklaşmaya cesaret edemeden… Çünkü çocuklarını öldürdükten sonra Medea’nın baktığı her şey artık taşlaşıyordur, Medusa olarak. Ama sadece o da değildir, çünkü Medea Kali Kolhis ovalarının çok daha uzağından gelmektedir. Ganj nehrinin kıyılarında doğmuştur. Tanrıça Kali’nin güçlerine de sahiptir. Kali, hem Ana Tanrıça, kendisine sığınan aşağılanmış, dışlanmış, ezilmiş, zulme uğratılmış, zayıf yavrularını çok şiddetli ve vahşi şekilde koruyan; hem Kanlı Kara Dişi, evrendeki zararlı enerjileri uzaydaki kara delikler gibi yutup içine alarak, karanlığı yok eden; hem de Savaşçı Tanrıçadır.

Sadece ardındaki bu yabancının yaşamını sürdürmesine izin veriyordur, onun varlığını seviyor, onunla konuşuyordur. Bu yabancı belki de onun aşığı olacaktır, belki de en tehlikeli düşmanı?

Not: 8 yaş ve üzeri seyircilerimizin izlemesi tavsiye edilir.

(1 Perde / 1 Saat)

Yazar: Laurent Gaude
Çevirmen: H. Zeynep Utku
Rejisör: Musa Uzunlar
Dekor Tasarımı: Aytuğ Dereli
Giysi Tasarımı: Fatma Aslı Akıncı
Işık Tasarımı: Enver Başar
Oyuncular: H. Zeynep Utku, Musa Uzunlar, Yusuf Can Sancaklı

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT