Karton Şehir

Karton Şehir

Tarihler: 26 Mart 2017 Pazar ~ 26 Mart 2017 Pazar 11:00 - 13:00 - 16:00

Yer: Zorlu PSM- Drama Sahnesi

Ücret: Ücretsiz

Adres: Zorlu Center Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0850 222 67 76

Web: http://www.zorlucenterpsm.com

E Posta: info@zorlucenterpsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 26, 2017 ~ Mar 26, 2017

Zorlu Holding tarafından çocukların hayal gücünü harekete geçirmek amacıyla düzenlenen ‘Bir Hayal Bir Oyun Yarışması’nda birinci olan Gökhan Kızıklı’nın kaleme aldığı “Karton Şehir adlı hikâye, tiyatro oyunu olarak ilk kez 26 Mart’ta Zorlu PSM’de izleyicisiyle buluşacak.

Zorlu Çocuk Tiyatrosu aracılığıyla bugüne kadar 1000’in üzerinde oyun ile 700 bin çocuğa erişen Zorlu Holding, geleceğimizin mimarı çocuklarımızın hayallerini gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor. Zorlu Holding tarafından çocukların yeteneklerini fark etmelerini sağlayarak onları cesaretlendirmek ve özgüvenlerini artırmak amacıyla düzenlenen “Bir Hayal Bir Oyun” adlı yarışmada birinci olan Gökhan Kızıklı’nın kaleme aldığı “Karton Şehir” isimli hikâye, 26 Mart 2017 Pazar günü tiyatro oyunu olarak ilk kez Zorlu PSM’de izleyicisiyle buluşacak.

“Türkiye’de ilk kez çocukların yazdığı bir hikâye sahneleniyor”
27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü için özel olarak hazırlanan oyunun senaristliğini Serdar Saatman, yönetmenliğini ise Gaye Cankaya üstleniyor. Bilgi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri arasından seçimle belirlenen genç oyuncuların tarafından sahnelenecek oyunun, kostüm ve dekor tasarımlarını Mimar Sinan Üniversitesi öğrencileri yapıyor. Hikâyenin yazarı Gökhan Kızıklı, hikâyenin oyunlaştırılma sürecine de dâhil olarak, hayallerinin bir tiyatro oyununa dönüşmesinin deneyimini yaşayacak. Ayrıca, Türkiye’de ilk kez çocukların kaleme aldığı hikâyeler arasından seçilerek sahnelenen bir tiyatro oyunu olma özelliği taşıyor.

“Karton Şehir 324 hikâye arasında birinci oldu”
Hatırlanacağı üzere, “Bir Hayal Bir Oyun” adlı hikâye yarışmasına Türkiye’nin dört bir yanından 3. ve 4. sınıf öğrencilerinden oluşan 326 çocuk “Yolculuk” temalı hikâyeleri ile katılmıştı. Gökhan Kızıklı tarafından kaleme alınan “Karton Şehir” isimli hikâye, Tiyatro Yazarı Özen Yula, Kelime Çocuk Oyunları Atölyesi Yöneticisi Dr. Asya Çağlar, Yazar Süleyman Bulut, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Hülya Nutku, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali Direktörü Leman Yılmaz, Zorlu Tekstil Grubu Kurumsal İletişim Grup Müdürü Lale İlalan ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi Genel Müdürü Murat Abbas gibi sanat dünyasının önemli isimlerden oluşan jüri tarafından birinciliğe layık görülmüştü.

Yarışmada dereceye giren ilk 10 çocuk, büyük ödüllerinin yanı sıra yaratıcılıklarını daha iyi ortaya koyabilmek ve hikâye yazımı konusunda temel becerilerini geliştirebilmek amacıyla düzenlenen Yaratıcı Yazarlık Eğitimi’ne katılma hakkı elde etmişti. Buna ek olarak, hikâyelerini gönderen çocukların en beğenilen 10 hikâyesinden yola çıkılarak bir öykü kitabı oluşturuldu ve kendileri ile paylaşıldı. Kitap, oyunun sahnelendiği 26 Mart’ta o günün anısına tüm izleyicilere hediye edilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT