Sonsuz Tarla (Endless Field)

Sonsuz Tarla (Endless Field)

Tarihler: 19 Şubat 2017 Pazar ~ 21 Şubat 2017 Salı Saat: 10.00-19.30

Yer: Galeri Zilberman

Adres: İstiklal Cad. Mısır Apt. No:163 K.3 D.10 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 251 12 14

Faks: 0212 251 42 88

Web: http://www.galerizilberman.com

E Posta: zilberman@galerizilberman.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 19, 2017 ~ Şub 21, 2017

PERFORMISTANBUL’dan Türkiye’de ilk defa 48 saat sürecek, sınırları zorlayan bir performans:

Performistanbul’un, uzun süreli performans sanatçısı İ. Ata Doğruel ile aralıksız 48 saat sürecek Sonsuz Tarla isimli performansı, 19-21 Şubat tarihlerinde Zilberman Projects–Istanbul’da gerçekleşiyor.

Performans sanatçısı İ. Ata Doğruel’in 48 saatlik performansı Sonsuz Tarla, 19 Şubat tarihinde saat 10.00 itibariyle Zilberman Projects–Istanbul’da izleyicilerle buluşuyor. Performistanbul’un Zilberman Gallery’nin desteği ile gerçekleştirdiği performans, 21 Şubat günü saat 10.00’a kadar devam edecek. Galeri, çalışma saatleri (10:00-19:30) dışında kapalı olsa da izleyiciler, performansı galerinin cam kapısının arkasından 48 saat boyunca aralıksız seyredebilecekler.

Performanslarında soyutlanma ve dayanıklılık gibi kavramlar üzerine yoğunlaşan sanatçı, Sonsuz Tarla performansı sırasında gözlerini siyah bir bant; kulaklarını ise ses geçirmeyen kulaklık takarak bu şekilde belli bir süre geçirdikten sonra zaman kavramını kaybediyor ve zihninin karanlık ve sonsuz tarlasına adım atabiliyor.

Türkiye’de ilk defa aralıksız 48 saat süreyle devam edecek bir performansa imza atacak olan Performistanbul’un sanatçısı İ. Ata Doğruel, dış dünya ile iletişimini keserek, “sonsuz tarla” olarak tarif ettiği bilinç düzeyine ulaşmayı araştırıyor.

Bedensel ve zihinsel sınırlarını zorlayacağı performansa hazırlanma süreci ile ilgili olarak karanlıkta “sonsuz tarlaya” adım atmanın ancak kelimeler sayesinde mümkün olduğunu belirten sanatçının, performans sırasında söylediği kelimeler, ya da seyirciye yönelttiği sorular ses kaydına alınacak.

İzleyiciler ise sanatçının bu özel yolculuğuna dahil olarak ya da müdahale ederek eşlik edebilecekler.

İ. Ata Doğruel performans hakkında yorumu: “Performans süresince, aslında neler olup bitecek hiçbirimiz bilemeyiz. Ben ne yaşayacağım, seyirci ne bulacak, bunlar hep o anları birlikte deneyimlerken göreceğimiz şeyler. Genelde performans sırasında, performansçı seyirci ile göz göze gelerek, dokunarak ve benzeri şekillerde iletişim kurarak seyirciden enerji alır ve bu performansçının devam edebilmesi için çok işine yarar. Burada durum biraz farklı. Seyirciyi ne görebileceğim, ne duyacağım. Geriye sadece dokunmak kalıyor. Bana dokunarak, orada bir yerlerde olduğunu Projects hissettirmek isteyen bir seyirciye karşı açık olacağımı söyleyebilirim. Sanat, izleyiciye normal hayatın koşuşturmacasında düşünmeye vakit bulamadığı ama içten içe bildiği konularda seslenmeli. Düşünmeye gitgide daha az zaman ayırdığımız şu zamanlarda, düşünme eylemi üzerine bu performansın seyirci için farklı bir deneyim olacağını düşünüyorum.”

İ. Ata Doğruel’in bir sonraki performansı Elçi, Performistanbul’un Pera Müzesi iş birliği ile 31 Mart – 2 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleştireceği Yeniden Bak performans programı kapsamında izleyici ile buluşacak. Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi’nin koleksiyon sergilerinden esinlenerek hazırlanan programda Doğruel, Pera Müzesi’nin Oryantalist Resim Koleksiyonu için özel olarak ürettiği performansını sergileyecek.

Geçtiğimiz Ocak ayında bir yaşını dolduran uluslararası performans sanatı platformu Performistanbul, 2017 programı kapsamında performans sanatçılarını bir araya getirerek, farklı projelere ve iş birliklerine imza atmaya devam edecek. Performistanbul, yeni sezonda Zilberman Projects–Istanbul dahil olmak üzere, Alan İstanbul, The Pill, Art On İstanbul ve Pera Müzesi iş birliğinde erçekleştireceği yeni performanslarla daha fazla izleyiciye ulaşmayı hedefliyor.

*Performans 48 saat, aralıksız sürecek. Galeri çalışma saatleri dışında kapalı olsa da performans dışarıdan seyredilebilecek.

www.performistanbul.org

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT