Yeni Arketiple - Micro'dan Macro Cosmos'a

Yeni Arketiple - Micro'dan Macro Cosmos'a

Tarihler: 18 Kasım 2015 Çarşamba ~ 30 Kasım 2015 Pazartesi

Yer: Pera Sanat Galerisi

Adres: Sıraselviler Cad. No:26 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245 30 08

Faks: 0212 252 30 82

Web: http://www.peraartgallery.com/

E Posta: info@peraartgallery.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 18, 2015 ~ Kas 30, 2015

Mustafa ALTINTAŞ
Ferit ÖZŞEN
Tülin ONAT
Nilüfer MOAYERİ

Micro'dan Macro Cosmos'a başlıklı karma sergi 13 Kasım – 31Kasım 2015 tarihleri arasında PERA SANAT GALERİSİ / İSTANBUL’da Mustafa ALTINTAŞ küratörlüğünde izleyiciyle buluşuyor.

“ COSMOS” birçok kısım ve öğeden oluşmuş düzenli bir sistem, bilimsel olarak varlığı bilinen ve düşsel olarak tasarlanan her türlü evren; acun anlamına geliyor, Kaos’un.

Karşıtı olarak cosmos; “ düzenli’’ “ahenkli” sistem, evren olarak tanımlanıyor ve bu kavram ilk kez düşünür Pisagor tarafından ortaya atılarak tartışmaya açılmıştır.

Sübliminal bir kavram olarak bilimsel bilimin en uç merak ve keşif konusu olarak Cosmos; çağımızın tüm sanatlarına düşünsel altyapı olmuştur. Özellikle sinema sanatı bu gün; bilim kurgu biçiminde, bu alanı tamamen bilgi ve bilimin ışığında taramaktadır. Resim sanatında çok eskilerde betimlenmiş arketiplerden günümüze kadar Cosmos öyle ya da böyle konu olmuşsa da, günümüzde Micro/Macro Cosmos sanatın önemli bir süjesi olmuştur. Sanatçılarımız plastik sanatın farklı dallarındaki yorumlarıyla bu konuyu işleyerek sergi izleyicisini yeni bir düşünsel boyuta taşımayı deneyeceklerdir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT