Korku / Fear

Korku / Fear

Tarihler: 03 Ağustos 2016 Çarşamba ~ 31 Ağustos 2016 Çarşamba

Yer: Bozlu Art Project Nişantaşı

Adres: Teşvikiye Cad. No:45/131 İsmet Apt. D:1 34365 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 72 32

Faks: 0212 232 72 32

Web: http://www.bozluartproject.com/

E Posta: contact@bozluartproject.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 3, 2016 ~ Ağu 31, 2016

Bozlu Art Project Nişantaşı, 21 Haziran – 31 Ağustos 2016 tarihleri arasında on iki sanatçının yapıtlarının bir araya geldiği “KORKU / FEAR” isimli karma sergiye ev sahipliği yapıyor. Çeşitli disiplinlerden sanatçıların “korku” kavramını sorgulamalarından hareketle ürettikleri yapıtların yer alacağı serginin küratörlüğünü Özlem İnay Erten üstleniyor.

Bozlu Art Project, yaz dönemini farklı disiplinlere mensup sanatçıların yapıtlarından oluşturulan karma bir sergiyle karşılıyor. Yaz boyunca görülebilecek serginin ortak teması “korku” olacak.

Korku, insanlığın ilk dönemlerinden itibaren sanata etki etmiş bir tema. Korkunun biçimlendirilmesi, tanımlanması ve hatta bazı durumlarda aşılması ihtiyacı yüzyıllardır sanatçıların sordukları sorulara ilham veriyor. İlk çağlardaki mağara resimlerinden ilkel toplumlardaki masklara, Munch’ın “Çığlık” tablosundan Goya’nın “3 Mayıs 1808” isimli eserine kadar sayısız farklı örnekte gözlenebilecek korku kavramı, bireysel ve toplumsal korkulardan beslenerek günümüz sanatında da yansımalarını buluyor. Korkularımız yaşamın her alanına sirayet etmeyi ve gündelik hayatta belirleyici olmayı sürdürdükçe sanatı etkilemeye de devam ediyor.

“Korku / Fear” sergisi, bu insani ve toplumsal duygunun yaşama etkilerini araştıran sorulardan yola çıktı: Korku nedir? Tanımlanabilir mi? Nerede ve nasıl şekillenir? Nelere etki eder? Dahası, korkunun sanat aracılığıyla aktarılması, hatta aşılması mümkün müdür?

Ali Alışır, Beyza Boynudelik, Aydın Büyüktaş, Hakan Çınar, Evren Erol, Nur Gürel, Tülay İçöz, Kazım Karakaya, Çağatay Odabaş, Meliha Sözeri, Özer Toraman ve Semih Zeki’nin yapıtlarıyla katıldığı sergi 21 Haziran – 31 Ağustos 2016 tarihleri arasında Bozlu Art Project Nişantaşı’nda görülebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT