Günlerin Tortusu

Günlerin Tortusu

Tarihler: 07 Mart 2017 Salı ~ 03 Eylül 2017 Pazar

Yer: Perili Köşk

Adres: Baltalimanı Hisar Cad. Perili Köşk No:5 Rumeli Hisarı Sarıyer İstanbul

Telefon: 0212 393 52 00

Web: http://www.borusancontemporary.com

E Posta: info@borusancontemporary.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 7, 2017 ~ Eyl 3, 2017

Küratörlüğünü Necmi Sönmez’in üstlendiği, çağdaş sanat ile zaman arasındaki ilginç ilişkiyi sorgulayan “Günlerin Tortusu” sergisi de Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan yapılan bir seçkiyle ortaya çıkıyor. Sanat ile zaman arasındaki ilişki, çoğu kez, “zaman tabanlı medya” olarak tanımlanan yeni medya sanatı akımında oldukça farklı bir çerçevede ele alınıyor. Daha önce Leylâ Erbil, Tezer Özlü gibi yazarların kitaplarından yola çıkarak düzenlenen sergiler geleneğine eklemlenen “Günlerin Tortusu”nun kavramsal çerçevesini eşsiz yazar Tomris Uyar’ın kurgu dünyası oluşturuyor.

Çağdaş sanat ile zaman arasındaki ilginç ilişkiyi sorgulayan “Günlerin Tortusu” sergisi, Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan yapılan bir seçkiyle ortaya çıkıyor. Sanat ile zaman arasındaki ilişki, çoğu kez, “zaman tabanlı medya” olarak tanımlanan yeni medya sanatı akımında oldukça farklı bir çerçevede ele alınıyor. Türkiye’nin ilk kapsamlı uluslararası medya sanatı koleksiyonuna sahip olan Borusan Contemporary, hem sergileri hem de düzenlediği diğer etkinliklerle günümüz sanatının sıcak izlerini sürüyor. “Günlerin Tortusu” sergisi, yaşadığımız zamanların ve süreçlerin yaratıcı sanat üzerinde bıraktığı izleri farklı estetik kaygılardan yola çıkarak sorguluyor.

Daha önce Leylâ Erbil, Tezer Özlü gibi yazarların kitaplarından yola çıkarak düzenlenen sergiler geleneğine eklemlenen “Günlerin Tortusu”nun kavramsal çerçevesini eşsiz yazar Tomris Uyar’ın kurgu dünyası oluşturuyor. Çalışmalarına eşlik eden günlükler tutan Uyar, buraya aldığı notlarla, kendisini kuşatan günlük olgulara farklı noktalardan bakmayı başarmıştı. Günce yazmanın başlı başına yaratıcı bir eylem olduğunu ortaya koyan kitaplarıyla Uyar, zamanın şekillendirdiği duyguların anlık dönüşümleri üzerine yoğunlaşıyordu. “Günlerin Tortusu” da, Uyar’ın aydınlattığı yolda ilerleyerek çağdaş sanatın güncel olgular karşısında aldığı tavrı tartışmaya açmayı hedefliyor.

Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’na katılan yeni çalışmaların da gösterileceği sergiye, Tomris Uyar’ın kitaplarından yola çıkarak gerçekleştirilecek etkinlikler eşlik edecek.

Ziyaret Saatleri:Borusan Contemporary yalnızca hafta sonları 10.00–19.00 arası açıktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT