Filmlerle Türkiye’de Aşkın Hâlleri Eğitim Programı

Filmlerle Türkiye’de Aşkın Hâlleri Eğitim Programı

Tarihler: 11 Nisan 2017 Salı ~ 30 Mayıs 2017 Salı

Yer: Mithat Alam Film Merkezi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 11, 2017 ~ May 30, 2017

Boğaziçi Üniversitesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi, Altyazı Dergisi işbirliğiyle Türkiye’de insan ilişkilerinin dinamiklerini aşk filmleri çerçevesinden inceleyen bir seminer dizisi başlatıyor. 11 Nisan’da Yönetmen Atıf Yılmaz’ın 1966 yapımı Ah Güzel İstanbul filmiyle Mithat Alam Film Merkezi’nde başlayacak olan program, sekiz hafta sürecek.

Tarihsel ve toplumsal dinamiklerle şekillenen aşkın, insanlık durumlarını anlama konusunda kilit bir kavram olması fikrinden yola çıkan ‘Filmlerle Türkiye’de Aşkın Halleri’ eğitim programı, filmler üzerinden Türkiye’de aşkın hâllerini inceleyecek. Bu incelemenin yanı sıra aslında tüm bir yaşama kültürünü ve arka planından yansıyanları da mercek altına alacak olan program, Türk sinemasının önemli yönetmenleri ve filmleri üzerinden de bir nevi tarih okuması yapacak.

Türkiye’de 1950’lerden bu yana yapılmış filmlerde aşkın temsilini, zaman, mekân, sınıf ve toplumsal cinsiyet kavramları etrafında tartışacak olan eğitim programında, farklı dönemlerin aşk kavramı anlatılırken dönemin bireysel ve toplumsal dinamikleri de ele alınacak. Sosyal bilimciler, edebiyatçılar ve sinemacıların birlikte yürütecekleri bu seminer dizisi, disiplinlerarası tartışma yöntemi ile hem Türkiye’de insan ilişkilerinin dinamiklerini, aşk çerçevesinden incelemeyi hem de katılımcılara “film okuma” konusunda iç görü kazandırmayı hedefliyor.

Yönetmen Atıf Yılmaz’ın 1966 yapımı Ah Güzel İstanbul filmiyle başlayacak ve Mithat Alam Film Merkezi’nde 8 hafta sürecek olan eğitim programında, Gurbet Kuşları (Halit Refiğ, 1964), Duvara Karşı (Fatih Akın, 2004), Acı Hayat (Metin Erksan, 1962), İki Genç Kız (Kutluğ Ataman, 2005), Masumiyet (Zeki Demirkubuz, 1997) filmleri de yer alacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT