Söz Kimin?

Söz Kimin?

Tarihler: 16 Kasım 2016 Çarşamba ~ 16 Kasım 2016 Çarşamba 19:00

Yer: Goethe-İnstitut İstanbul

Ücret: Ücretsiz

Adres: Yeniçarşı Cad. No:32 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 249 20 09

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 16, 2016 ~ Kas 16, 2016

Zeynep Oral ve Peter Schneider

İfade özgürlüğü bütün demokratik toplumlarda en önemli temel haklardan biridir. Yazar ve Türkiye PEN Club üyesi Zeynep Oral, Almanya‘nın politik yazarlarından Peter Schneider ile kitap ve basın alanlarında ifade özgürlüğünün baskı altına alınmasının doğuracağı sonuçları tartışıyor.

Moderasyon ve çeviri: Fügen Uğur

Zeynep Oral, İstanbul'da doğdu. İzmir Amerikan Kız Lisesi ve Paris Yüksek Gazetecilik Okulu'ndan mezun oldu. Ayrıca Sorbonne Üniversitesi Tiyatro Araştırmaları Enstitüsü'ne devam etti. 1967-2002 yılları arasında Milliyet gazetesinde tiyatro eleştirmeni, muhabir, köşe yazarı, kültür sanat editörü olarak çalıştı. Kurucularından olduğu Milliyet Sanat Dergisini yönetti. 2002’den sonra Cumhuriyet gazetesinde yazar olarak çalıştı. Halen bu görevi sürdürmekte. Gazeteci olarak sanat ve kültür alanlarıyla toplumsal politik gelişmeler arasında köprüler kurdu. PEN Türkiye başkanı. KA-DER, WINPEACE, Türkiye Yunanistan Kadın Barış Girişimi, Türkiye Tiyatro Eleştirmenleri Derneği kurucularından olup, yönetimlerinde görev almıştır. Barış eylemciliği nedeniyle Yunanistan’dan UNESCO’nun “Barış Anneleri” ödülünü; Uluslararası Basın Enstitüsünden (IPI) “Basın Özgürlüğü” ödülünü almıştır. Yayınlanmış 17 kitabı vardır. 2 oğlu, 7 torunu vardır.

Peter Schneider, 1940, Almanya Lübeck doğumludur. Erken çocukluk yıllarını Königsberg ve Saksonya’da geçirdi. Savaş sonrası birkaç yıl Garmisch-Partenkirchen’de yaşadıktan sonra ailesiyle birlikte 1950’de Freiburg’a taşındı. Freiburg, Münih ve Berlin’de Alman dili ve edebiyatı, tarih ve felsefe eğitimi aldı. 1967-68 yıllarında 68 Gençlik Hareketi’nde sözcülük yapmış, İtalya’da da aynı unvanla tanınmıştır. 1973 yılında eğitimi bittikten sonra siyasi eğilimi sebebiyle staj yapmasına izin verilmedi. Hayal kırıklığına uğramış solcular için kült haline gelen Lenz (1973) isimli kitabıyla yazarlığa adım attı. O zamandan beri birçok öykü ve roman yazmıştır, eserleri yaklaşık yirmi dile çevrilmiş olan yazar, Alman ve uluslararası medya organları için senaryo, röportaj, deneme ve makaleler yazmıştır. 1985 yılından Stanford, Princeton ve Harvard gibi Amerikan üniversitelerinde misafir doçentlik ve yazarlık yapmaktadır. Almanya PEN Yazarlar Derneği üyesi olan Peter Schneider, 1979’da Villa-Massimo Bursu kazandı. Ayrıca 1 Eylül 2016’dan 30 Kasım 2016’ya kadar İstanbul, Tarabya Kültür Akademisi bursiyeridir. Berlin’de yaşamaktadır.

Bu etkinlik, Federal Almanya Cumhuriyeti’nin Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı konuk ülke etkinlikleri kapsamında gerçekleşecektir. (12 – 15 Kasım 2016)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT