Carmen Operası (İstanbul DOB)

Carmen Operası (İstanbul DOB)

Tarihler: 19 Kasım 2022 Cumartesi ~ 19 Kasım 2022 Cumartesi 20:00

Yer: AKM - Türk Telekom Opera Salonu

Ücret: 1. Kategori - 320.00 TL 2. Kategori - 240.00 TL 3. Kategori - 160.00 TL

Nereden Alınır: https://biletinial.com/

Adres: Gümüşsuyu, Tak-ı Zafer Cd İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 19, 2022 ~ Kas 19, 2022

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin sahneleyeceği Carmen Operası, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında, 1 Ekim 2022 Cumartesi akşamı, Atatürk Kültür Merkezi - Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak. Dünyanın en seçkin opera eserlerinden olan ve dünya genelinde en çok sahnelenen operaların başında gelen, bestesi Fransız besteci Georges Bizet'e ait olan “Carmen”in librettosu Ludovic Halevy ve Henri Meilhac tarafından yazılmıtır.İlk kez 1875 yılında Paris’de sahnelendiğinde sert eleştirilere maruz kalan Carmen Operası, ne yazık ki Bizet’in ölümünden sonra, muhteşem başarısını yakalamış ve dünya çapında ün kazanmıştır. İtalyan Rejisör Vincenzo Grisostomi Travaglini’nin sahneye koyduğu eserde İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nı Şef Zdravko Lazarov yönetecek.

Carmen Operası’nda koreografi Ayşem Sunal Savaşkurt’a, dekor tasarımı Zeki Sarayoğlu’na, kostüm tasarımı Ayşegül Alev ve Gizem Betil’e, ışık tasarımı Giovanni Pirandello’ya ait. İstanbul Devlet Opera ve Balesi Korosunu Paolo Villa, çocuk korosunu ise Sercan Gazeroğlu yönetiyor.

Operanın hikâyesi; 1830 civarlarında İspanya’nın Sevilla şehrinde geçer. Eserin baş kahramanı güzel , ateşli ve herkesin aklını kolayca başından alan ve bir tütün fabrikasında işçi olarak çalışan çingene genç kız Carmen'dir. Carmen, asker Don Jose’den çok etkilenir ve onu cezbederek ait olduğu saygın hayattan koparıp kendisiyle beraber dağlarda yaşamaya ikna eder. Ancak bir süre sonra Carmen’in aşkı bitmiştir ve hayatına yeni biri girmiştir. Don Jose’nin ise onun için bunca sıkıntıyı göze aldığı kadını kolayca bırakmaya hiç niyeti yoktur…

Nesrin Gönüldağ’ın “Carmen” rolü ile sahnede olacağı gecede “Don José”yi Ali Murat Erengül,” Escamillo”yu ise Caner Akgün seslendirecek. Ayrıca Micaëla rolünde Ayten Telek, Zuniga rolünde Mithat Karakelle; Moralès rolünde Şahin Dedemen, Frasquita rolünde Sevim Ateş ; Mercédès rolünde Ceren Şahin ; Le Dancaïre rolünde Alp Köksal, Le Remendado rolünde Çağrı Köktekin sahnede olacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT