Sait Halim Paşa Yalısı

Adres: Köybaşı Cad. No:83 Sarıyer İstanbul

Telefon: 0212 223 05 66

Faks: 0212 223 06 67

Web: http://www.saithalimpasa.com/

E Posta: info@saithalimpasa.com

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağustos 7, 2015

19. yüzyıl Osmanlı mimarisinin görkemli atmosferiyle büyüleyici Boğaz manzarasını bir araya getiren Sait Halim Paşa Yalısı, her türlü organizasyon için eşi bulunmaz bir mekan. 13 farklı etkinlik alanı ve 800 kişilik banket kapasitesiyle düğünden konferansa pek çok farklı etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Yaz aylarında yalının denize nazır bahçesi pazar kahvaltıları ve açık hava sinemaları ile İstanbullulara farklı deneyimler yaşatıyor.

Adını, Mısır Valisi Kavalalı Mehmet Ali Paşa'nın torunu ve eski Osmanlı Sadrazamı Sait Halim Paşa'dan alan yalı 19. yüz yılın son çeyreğinde Yeniköy'de inşa edildi. Abdülhalim Paşa’nın 1890 yılında vefatı ile Paşa’nın dokuz evladına kaldı. Sait Halim Paşa, kardeşlerine ait hisseleri satın alarak 1894 yılında yalının tamamına sahip oldu. Paşa'nın ölümünden sonra ise yalı varislerine kaldı.

1968’de Turizm Bankası’na satıldı ve bir müddet sadece yabancıların girebildiği kumarhane olarak kullanıldı. 1989’da yalının bahçesi yaz aylarında restoran olarak işletildi, odalarının bir bölümü müze olarak düzenlendi. Bunun yanı sıra başbakanlık yazlık konutu olarak da kullanıldı ve zaman zaman resmi toplantılar burada yapıldı. 1995 yılında, başbakanlık resmi konuk evi olarak kullanıldığı sırada yangın geçirdi. Yangın sonrası başlatılan restorasyon 2002 yılında tamamlandı. 2005 yılında 49 yıllığına üst kullanım hakkı özel sektöre devredilen Sait Halim Paşa Yalısı günümüzde düğün, toplantı ve davetlerin vazgeçilmez adreslerinden biri oldu.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT