Pumeza Matshikiza & İlker Arcayürek

Pumeza Matshikiza & İlker Arcayürek

Tarihler: 18 Haziran 2017 Pazar ~ 18 Haziran 2017 Pazar 18 Haziran 2017 20:00

Yer: Lütfi Kırdar Anadolu Auditorium

Ücret: 1. Kategori - 220.00 TL 2. Kategori - 165.00 TL 3. Kategori - 133.50 TL 4. Kategori - 100.00 TL 5. Kategori - 78.50 TL Öğrenci - 45.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Gümüş Caddesi No:4 34367 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 373 11 00

Faks: 0212 224 08 78

Web: http://www.icec.org

E Posta: icec@icec.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 18, 2017 ~ Haz 18, 2017
Tekfen Filarmoni Orkestrası 25. yılını yıldız solistlerle kutluyor!

TEKFEN FİLARMONİ ORKESTRASI

AZIZ SHOKHAKIMOV Şef
PUMEZA MATSHIKIZA Soprano
İLKER ARCAYÜREK Tenor


Sihirli Flüt, Aşk İksiri, La Bohéme, La Traviata, Turandot, Rusalka, Mefistofele, Ölü Şehir, La Wally operalarından düetler ve aryalar...

Bu sene 25. yılını tamamlayan Tekfen Filarmoni Orkestrası, La Scala Tiyatrosu’ndan BBC Proms’a çıktığı her sahnede “herkesin kalbini çalan” (Financial Times) Güney Afrikalı lirik soprano Pumeza Matshikiza ve 2016 Hugo Wolf Akademisi Şan Yarışması birincisi tenor İlker Arcayürek ile kutlama tadında bir konserde buluşuyor.

Independent’ın “günümüzün en heyecan verici yeni operatik seslerinden” olarak nitelendirdiği Pumeza Matshikiza 2014’te Glasgow’da yapılan İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları’nın açılışında seslendirdiği parçayla dünyanın dört bir yanında bir milyara yakın insanın birden gönlünde taht kurdu. Stuttgart Devlet Operası solist sanatçısı olan Pumeza geçtiğimiz sezonlarda Mimì (La Bohème), Micaёla (Carmen), Susanna (Figaro’nun Düğünü), Zerlina (Don Giovanni) ve Pamina (Sihirli Flüt) gibi rollerde sahneye çıktı. Pumeza, Decca Classics kayıt sanatçısı olarak 2014 ve 2016 yıllarında çıkardığı albümlerde opera repertuvarının vazgeçilmezlerinden Afrika ezgilerine kadar geniş bir yelpazede “özel sesinin özgün güzelliği”ni (Sunday Times) bir kez daha sergiledi. Rolando Villazón ile başarılı işbirliği de Helsinki’den Moskova’ya, Viyana Konzerthaus, Paris Champs-Élysées Tiyatrosu ve Münih Gasteig’i de kapsayan bir Avrupa turnesinin ardından çeşitli tekil konserlerle halen devam etmekte...

“Yeni nesil yükselen yıldızlar” arasında ilk 10’a seçilen ve Opera Now dergisi tarafından “altın” sesli olarak tanımlanan tenor İlker Arcayürek, BBC Radyo 3’ün 2017 yılı Yeni Nesil Sanatçıları arasında ilan edildi. Arcayürek 2015’te BBC Cardiff Şan Yarışması’nda finale kaldığında dikkatleri üzerine çekmişti; ardından Hugo Wolf Akademisi 2016 Uluslararası Lied Yarışması’nda kazandığı birincilik genç tenorun yükselişini belgeledi. Nürnberg Devlet Tiyatrosu sanatçısı olarak Rodolfo (La Bohème), Don Ottavio (Don Giovanni) gibi rollerde opera severlerin karşısına çıkarken aynı zamanda Madrid’deki Teatro Real, Verbier Festivali ve Salzburg Devlet Tiyatrosu’nda da Wagner, Mozart ve Mahmoud operaları seslendirdi. “Parlak, güçlü ve göz alıcı tenor” (Opernnetz) 2016/17 sezonunda ise opera temsillerinin yanı sıra geniş oratoryo ve konser parçaları repertuvarıyla Londra Wigmore Hall, Amsterdam Concertgebouw gibi merkezlerde de müzikseverlerle buluşuyor.

Günümüzün en iyi genç şefleri arasında yer alan Aziz Shokhakimov, ödül aldığı Gustav Mahler Uluslararası Şeflik Yarışması’nda dinleyicileri büyüleyerek dünya sahnelerine çıktığında 21 yaşındaydı. 2016 yılında ise son derece prestijli Salzburg Festivali Genç Şefler Ödülü’nün sahibi oldu. Halen Deutsche Oper am Rhein’ın şefliğini yürüten Shokhakimov, Londra Filarmoni’den Sinfonia Varsovia’ya ve DSO Berlin’e seçkin orkestraları yönetiyor.

Bünyesinde bir araya getirdiği farklı ülkelerden müzisyenlerle “3 Denizin Sesi” olan Tekfen Filarmoni Orkestrası sevilen opera aryalarından oluşan bir repertuvar ile bu konserde dünya sahnelerinin en parlak yıldızlarından üçünü ağırlıyor.

- Öğrenci biletleri sadece IKSV gişelerinde satılmaktadır.- Öğrenci izleyicilerimizin kontrol için geçerli kimlik ya da belgelerini yanlarında bulundurmalarını rica ederiz. - Her ayrı gösterim için Siyah, Beyaz ve Kırmızı Lale üyeleri iki (2), Sarı Lale üyelerimiz bir (1) adet bilet için indirim alabilirler.- İzleyicilerimizin konserlere vaktinde yetişmek üzere titizlik göstermelerini önemle rica ederiz. Geç kalan izleyicilerimizin girişleri ara ve/veya alkış arasında sağlanacaktır. Ara olmayan konserlerde geç gelen izleyiciler salona alınmayacaktır. Bilet iadesi yapılmayacaktır.- Elde olmayan nedenlerden ötürü programda değişiklik yapılabilir. - Programda değişiklik yapılmadığı sürece bilet iadesi yapılmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT