İstanbul Oda Orkestrası Bahar Konse

İstanbul Oda Orkestrası Bahar Konse

Tarihler: 24 Mayıs 2017 Çarşamba ~ 24 Mayıs 2017 Çarşamba 24 Mayıs 2017 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 80.00 TL 2. Kategori - 50.00 TL 3. Kategori - 28.50 TL 4. Kategori - 60 yaş üstü 18.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 24, 2017 ~ May 24, 2017
Hakan Şensoy şefliğinde gerçekleşecek İstanbul Oda Orkestrası Bahar Konseri, 24 Mayıs'ta CRR Konser Salonu'nda sizlerle...

Şef
: Hakan Şensoy
Solistler:Çağ Erçağ (viyolonsel), Nurkan Renda Rock Band

Fulya Renda (akustik gitar)
Levent Candaş (basgitar)
Uğur Gülbaharlı (tuşlu çalgılar)
Emre Günay (vurmalı çalgılar)

Program
Nurkan Renda / Old Giants
Melih Kibar / Çoban Yıldızı
Mazhar Alanson / Güllerin İçinden
Samir Yazbek / Weli Weli Men Hobboun Weli (Fesuphanallah)
Nurkan Renda / Klinik
Ahmet Güvenç / Dönence
Fuat Güner / Sakın Gelme
Özer Şenay / Arap Saçı
Cem Karaca / Resimdeki Göz Yaşları
Erkin Koray / Fesüphanallah
Orhan Gencebay / Hatasız Kul Olmaz
Cem Karaca / Namus Belası

Hakan Şensoy
İstanbul'da doğan sanatçı, keman eğitimine Prof. Ayhan Turan gözetiminde "Hızlı Eğitim Özel Keman Birimi"nde başladı.1984 yılında verdiği ilk resitalinden bu yana İtalya, Arnavutluk, İsviçre, İngiltere, Fransa, Bulgaristan, Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Romanya, Çin, Finlandiya, Yunanistan, Letonya, Azerbaycan, Estonya, Hollanda, Singapur, İsveç, İngiltere, Makedonya, Kosova, Bosna-Hersek, Almanya, Rusya, Venezuela, Meksika, Çek Cumhuriyeti, Kuzey Kıbrıs ve Türkiye'de dünyaca önemli konser salonlarında (New York Carnegie Hall, Lincoln Center – Paris Louvre Auditorium) pek çok orkestra konserine solist ve şef olarak katıldı ve resitaller verdi.

Çağ Erçağ
1986 yılında girdiği Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Jozsef Györffy ve Prof. Doğan Cangal'dan eğitim alan Çağ Erçağ, 1996 yılında derece ile mezun oldu. Öğrenimi sırasında Akdeniz Gençlik Orkestrası ile Fransa, Hollanda, Lüksemburg ve Mısır gibi birçok ülkede konser veren sanatçı, ayrıca Lois Claret’nin ustalık sınıfına katılma fırsatı buldu. Gürer Aykal, Fazıl Say, Ayla Erduran, Ayşegül Sarıca, Robert Cohen, Alexander Rudin ve Daniel Grosgurin gibi birçok sanatçıyla konserler verdi. 2007'de gerçekleştirilen 35. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali'nde Borusan Oda Orkestrası eşliğinde verdiği konserin yanı sıra Kıbrıs Müzik Festivali, Eskişehir Müzik Festivali, Mersin Müzik Festivali gibi birçok etkinlikte solist olarak yer aldı. 

Nurkan Renda
21 Ağustos 1975'te Ankara'da doğan Nurkan Renda, 6 yaşında piyano çalmaya başladı ve 10 yaşında Kemal Eroğlu Müzik Dershanesi'nde klasik gitar ile devam etti. 15 yaşında Cenk Eroğlu ile elektrogitar ve müzik teknolojisi konusunda kendisini geliştirmeye başladı. 1993 senesinde Bilkent Üniversitesi, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde klasik gitar bölümüne kabul edildi. Ireneuzs Stradıocki, Kağan Korad, Ayhan Erman gibi hocalarla çalıştı ve aynı anda Ankara'da, Alpay, Tolga Çandar, Erkan Oban, Ümit Eroğlu gibi isimlerle stüdyo kayıtlarında bulundu. 1998'de Bilkent Üniversitesi'nden mezun olan Renda, 1999 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, Müzikte İleri Araştırmalar Merkezi (MIAM) bünyesinde olan, "Tonmeister" master programına kabul edildi. Master programını Soner Egesel ile klasik gitar dalında tamamladı. İstanbul'da bulunduğu süre içerisinde bir çok isimle stüdyoda ve sahnede gitarist ve aranjör olarak çalıştı. İTÜ MIAM bünyesinde doktora eğitimine devam eden Renda, gitarist, eğitmen ve prodüktör olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

İstanbul Oda Orkestrası
İstanbul Oda Orkestrası 1961 yılında Dr. Hamit Alacalıoğlu tarafından kurulmuştur.

Orkestra 1961 - 1972 yılları arasında zamanın solist ve müzisyenleri ile birlikte konserler vermiş ve TRT İstanbul Radyosu’nda canlı konser kayıtları yapmıştır. Ayrıca, 1972 - 2001 yılları arasında da zaman zaman değişik şefler ile çalışmış, 2001 yılı itibariyle düzenli konserlerine tekrar başlamıştır.

Cihat Aşkın ve Hakan Şensoy'un önderliğinde yeniden hayat bulan orkestra, yurt çapında verdiği konserler ile ülkenin en saygın topluluklarından biri durumuna gelmiştir.  2001-2009 yılları arasında 100’ü aşkın konser yapan İstanbul Oda Orkestrası, bu konserlerde çoğunlukla genç Türk solistleri ve Türk bestecilerinin eserlerine yer vermiş ve kendisi için yazılmış pek çok eserin de ilk seslendirilişini gerçekleştirmiştir. 31. İstanbul Müzik Festivali'ne iki konser ile katılan orkestra bu konserlerden birinde dünyaca ünlü keman virtüözü Shlomo Mintz'e eşlik etmiştir. 2004 NATO zirvesinde dünya liderlerine bir konser veren İstanbul Oda Orkestrası ayrıca Almanya, Arnavutluk, Bulgaristan, İsrail, İtalya ve Pakistan'a davet edilmiştir. Orkestra’nın genel müzik direktörlüğünü ve daimi şefliğini 2006 yılından bu yana Hakan Şensoy yürütmektedir.

- Konser başladıktan sonra gelen misafirlerimiz balkon kısmına alınacaktır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT