Müzeler Konuşuyor: Konuğumuz Almanya

Müzeler Konuşuyor: Konuğumuz Almanya

Tarihler: 24 Mayıs 2017 Çarşamba ~ 24 Mayıs 2017 Çarşamba Saat 19:00

Yer: İstanbul Modern

Adres: Meclis-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası Karaköy Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 24, 2017 ~ May 24, 2017

İstanbul Modern’in başlattığı Müzeler Konuşuyor, başlıca uluslararası müze profesyonellerini Türkiye’deki meslektaşlarının yanı sıra müze ziyaretçileriyle de buluşturan bir söyleşi platformu. 2012-2014 yıllarında düzenlenen Müzeler Konuşuyor: Konuğumuz Amerika ile 2014-2015’teki Müzeler Konuşuyor: Konuğumuz Birleşik Krallık serisinin ardından, program bu yıl Goethe-Institut Istanbul işbirliğiyle Almanya’yı mercek altına alıyor.

Söyleşi, sanat mekânlarını farklı bir açıdan tekrar düşünmeye ve yeniden şekillendirmeye hizmet ediyor. Konuşmalar; müze ve ziyaretçileri, müze mimarisi ve genişleme projeleri, koleksiyon yapan ve yapmayan kurum modelleri, küratöryel pratikler ile programlama ve müze yönetiminde yeni yaklaşımlar gibi ana konulara odaklanıyor.

24 Mayıs Çarşamba günü, Köln Dünya Sanatları Akademisi (Akademie der Künste der Welt Köln) Artistik Direktörü Dr. Ekaterina Degot Dekolonizasyon`a Karşı Çeşitlilik: Post-kolonyal Sahada Alman bir Sanat Kurumu konulu bir konuşma yapacak. Dünya Sanatları Akademisi, misyonunu Almanya’daki kültürel ortamın etnik karakter bakımından tekilliğine meydan okumak ve tüm dünyadaki kültür hegemonyalarını sorgulamak olarak tanımlar. Öncelikle bir tartışma kurumu olan Akademi, egemenliğin kökenlerine eğilir ve kolonyal geçmiş ile bu geçmişin günümüzdeki yansımalarının yeterince düşünülmediği Almanya bağlamında post-kolonyal anlatıyı destekler.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT