Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri Sahiplerini Buldu…

Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri Sahiplerini Buldu…

Etkinlik Etkinlik Haberleri Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri Sahiplerini Buldu…

Attilâ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı’nın, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nın desteği ile düzenlediği Roman ve Şiir Ödülleri, Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu…

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şubat 15, 2017

2008 yılında İlhan ailesi tarafından kurulan Attilâ İlhan Bilim Sanat ve Kültür Vakfı’nca düzenlenen ve Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından desteklenen, Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri ile ilgili Kerem Alışık, Attila İlhan Bilim Kültür Sanat Vakfı olarak dayımın düşünceleri doğrultusunda özellikle gençleri hedef alarak etkinlikler gerçekleştirmekteyiz. Bunların içinde kompozisyon yarışması yaparak gençlere yol açmak, şiir matineleri ve üniversitelerde sempozyumlar düzenlemek, iyi okuyan öğrencilere burs vermek suretiyle topluma donanımlı bireyler kazandırmak gibi önemli faaliyetlerimiz var. Edebiyat dünyasındaki değerli yazar ve şairleri teşviklendirmek ve yüreklendirmek amacıyla düzenlediğimiz 1. Attila İlhan Edebiyat Ödülleri’ni gerçekleştirdik. Çok mutluyuz. Tıpkı Sadri Alışık Ödülleri'nde olduğu gibi edebiyat alanında  bu ödülleri devam ettirmek en büyük arzumuz. Attila İlhan eserleri, eylemleri, söylemleri, düşünceleri, fikirleri ve yazılarıyla zaten herkesin kalbinde ve içinde yaşayan birisi. Bizde buna aracılık etmekten onur duyuyoruz.

Roman dalında ödülü ‘Tavanarası’ adlı eseriyle Ali Gür, Vakıf Özel Teşvik Ödülü’nü de “Bir Sabah Uyandığımda Yoktum” adlı ilk romanıyla Işıl Kocaoğlan kazandı. ‘Gelecek Günlerin Şarabı’ adlı kitabıyla Tuğrul Tanyol’a Attilâ İlhan Şiir Ödülü’nün ve ‘Gamdan Kale’ adlı ilk şiir kitabıyla Onur Şahin’e Vakıf Özel Teşvik Ödülü’nün verilmesi uygun görüldü.

Attila İlhan Edebiyat Ödülleri Sahipleri:

Ali Gür,“Tavanarası” adlı eseriyle
2016 Attilâ İlhan Roman Ödülü’nü kazanmıştır.

  

Işıl Kocaoğlan “Bir Sabah Uyandığımda Yoktum” adlı eseriyle
2016 Attilâ İlhan Bilim Sanat ve Kültür Vakfı Özel Teşvik Ödülü’nü kazanmıştır.

 

Tuğrul Tanyol, “Gelecek Günlerin Şarabı” adlı eseriyle
2016 Attilâ İlhan Şiir Ödülü’nü kazanmıştır.

 Onur Şahin,“Gamdan Kale” adlı eseriyle
2016 Attilâ İlhan Bilim Sanat ve Kültür Vakfı Özel Teşvik Ödülü’nü kazanmıştır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT