31. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı

31. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı

Tarihler: 06 Eylül 2023 Çarşamba ~ 09 Eylül 2023 Cumartesi

Yer: Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi

Adres: E – 5 Karayolu Üzeri, Gürpınar Kavşağı Büyükçekmece İstanbul

Telefon: 0212 867 11 00

Faks: 0212 886 93 99

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 6, 2023 ~ Eyl 9, 2023

Sektördeki son yenilikleri ve gıda trendlerini sergileme ve keşfetme imkanı sağlayan Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı – WorldFood İstanbul, yarın Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açıyor.

Bu sene Azerbaycan, Brezilya, Fransa, Yunanistan, İsrail, Ürdün, Amerika, Katar, İngiltere, Güney Afrika, Sırbistan, Bulgaristan, Almanya, Kuveyt başta olmak üzere 80 ülkeden 800’e yakın yabancı satın almacının ağırlanacağı fuarda katılımcılar ve ziyaretçiler; piyasadaki yenilikleri ve ürünleri görme, uluslararası ve yerli firmalara erişim, tedarikçilerle ve üreticilerle ilişkileri geliştirme fırsatlarını yakalayacak.

TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu ve bünyesinde bulunan tüm İhracatçı Birlikleri, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) ve Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER); WorldFood İstanbul Uluslararası Gıda Ürünleri Teknolojileri Fuarı’nın dünyada kendi alanındaki en etkin fuarlarından biri olması hedefiyle “Türkiye Gıda Platformu” adı altında güçlerini birleştiren Türkiye Gıda Platformu, Avrasya’nın en büyük sektör fuarı WorldFood İstanbul’un ziyaretçi, katılımcı, yabancı satın alma profesyoneli ve iş hacmi rakamlarında yeni rekorlara ulaşmasını hedefliyor. Tarihi iş birliğine giderek Türkiye gıda sektörünün çatı kuruluşlarını bir araya getiren WorldFood İstanbul Fuarı’nda, Türkiye fuarcılık sektörünün öncü kuruluşlarından ALZ Fuar, “İş Birliği Kuruluşu” olarak yer alacak.

Gıda sektörünün geleceğine yön veren konuların 50’yi aşkın uzman isim ve 20 farklı önder kurum ile mercek altına alınacağı fuarda, 44 ülkeden 1500’e yakın yerli ve yabancı katılımcıya ev sahipliği yapılarak 60 bine yakın ziyaretçinin ağırlanması hedefleniyor.

Food Arena etkinlik alanında 4 gün boyunca gerçekleştirilecek panellerde; ihracatta yeni pazarlar ve büyüme stratejileri, sürdürülebilir gıda, afetler sonrası kriz yönetimi, tedarik zincirinde yeni dönem uygulamaları, iyileştirici tarım uygulamaları, pazaryerleri ihracatı, yenilenebilir enerji ile gıdanın dönüşümü gibi sektörün yol haritasını belirleyen birçok farklı konu tartışılacak.

Pınar Süt, Tahsildaroğlu, Malatyapazarı, Beyoğlu Çikolata, Nuh’un Ankara, Seyidoğlu Gıda, Bolçi Çikolata, Muratbey, Dardenel, Cafe Crown, Reis Gıda, Tayaş Gıda, Meysu, Tariş Üzüm, Sütaş ve Migros Ticaret A.Ş. gibi yüzlerce büyük katılımcı firmaların katılım göstereceği fuarda, konferansların yanı sıra tematik fuar turları, ulusal ve uluslararası fuar katılımcısı firmaların mutfak atölyeleri, ünlü şefler ile gerçekleştirilecek reçete sunumları, tarif sohbetleri ve lezzet şovlarının da düzenlenerek, ziyaretçilere etkileşimli bir fuar deneyimi yaşatılacak.

6 Eylül Çarşamba günü kapılarını açacak olan fuarda, ICA Events Türkiye Genel Müdürü Kemal Ülgen açılış törenini başlatarak, çok değerli konuşmacılara söz verecek. T.C. Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı, T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Sayın Volkan Ağar ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu açılış töreninin konuşmacıları arasında yer alacak.

Açılış gününün ilk oturumunda Türkiye Gıda Platformu’nun kurucu yöneticileri ile Başkanlar Oturumu gerçekleştirilecek. Bloomberg HT Tarım Editörü ve Gazete Oksijen Yazarı İrfan Donat moderatörlüğündeki “İhracatın Kalbindeki Gıda Sektörü ve 2024 Yol Haritası” başlıklı panelde Türkiye İhracatçılar Meclisi Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, TOBB Türkiye Fuarcılık Sektör Meclisi Başkanı ve ALZ Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Alagöz, Türkiye Gıda Ve İçecek Sanayii Dernekleri Fedarasyonu (TGDF) Yönetim Kurulu Başkanı Demir Şarman, Karadeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Eren Günhan Ulusoy, İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar Ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Kazım Taycı, Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şahinöz, Ege Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Muhammet Öztürk, Orta Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Nihat Uysallı, WorldFood İstanbul Fuar Direktörü Semi Benbanaste, Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Veysel Memiş konuşmacı olarak yer alacak.

Fuarın 2. Günü, 7 Eylül Perşembe ise Üretici ile Köprülerin Güçlendirilmesi paneli ile başlayacak. Ekotürk haber programı sunucusu Ahu Orakçıoğlu moderatörlüğünde afet dönemlerinde gıda arz güvenliği, sürdürülebilir tedarik zinciri, iyileştirici tarım uygulamaları, yeni iş ve pazarlama modelleri ile üreticileri güçlendirme ve pazar yerleri ihracatı konularının ele alınacağı oturumun konuşmacıları ise Yeni Çiftçi Platformu Kurucu Başkanı Emrah İnce, Migros Meyve Sebze Pazarlama Direktörü Yener Arslan, CarrefourSA Taze Gıda Kategori Grup Müdürü Tuncay Odabaş ve METRO Gıda Kategori Müdürü Birol Uluşan olacak.

PlumeMag iş birliğinde gerçekleştirilecek günün ikinci panelinde, Sofranda Ne Kadar Karbon Ayak İzi Var? sorusu PlumeMag Kurucusu Bihter Ayyıldız moderatörlüğünde ele alınırken, dünyamızı korumak için zehirsiz sofralar ve zehirsiz üretim ve tüketim farkındalığı, , coğrafi işaretli ürünlerin yerel kalkınmaya etkiesi, geleceğin gıda trendleri ve iklim değişikliğinden etkilenen gıda endüstrisi ile çözüm önerileri tartışılacak. Oturumun konuşmacıları: Antropolog, Toprağın Melekleri Susuz Tarım’ın Kurucusu & CEO’su Dr. Ece Aynur Onur, Koçulu Peynircilik 4. kuşak temsilcisi İlhan Koçulu ve Unilever Food Solutions Türkiye, Orta Asya ve Kafkasya Genel Müdürü Yılmaz Tokgöz olacak.

Local Makers iş birliğiyle gerçekleştirilecek oturumun gündeminde, sosyal fayda ve dayanışma, afet bölgelerinin küçük girişimcilerle tekrar ayağa kalkabilmesi için neler mümkün? üzerine fikirler paylaşılırken, “Umudu Yeşertelim!” paneli ile sektörel dayanışma ve bölgesel kalkınma önerileri bölgede pek çok çalışma gerçekleştiren konuşmacılar tarafından paylaşılacak. Oturumun moderatörlüğünü web tasarımcısı, Local Makers Dayanışma Ağı Gönüllüsü Eylül Görmüş üstlenirken, konuşmacılar arasında Neolokal Şefi ve Ortağı Maksut Aşkar, IDEA Universal Kurucusu Hayri Dağlı, Hatay Meriç Çiftliği ortağı Serra Nalçabasmaz Asfuroğlu ve Local Makers Kurucusu Yağmur Çoban yer alacak.

Güvenilir Ürün Platformu iş birliğiyle gerçekleştirilecek ikinci günün son oturumu “Bölgesel Potansiyeli Güçlendirmek: Türkiye'nin Kalkınma Yolu” olacak. Panel, İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar Ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Kazım Taycı ve İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Özer’in açılış konuşmaları sonrası Güvenilir Ürün Platformu Başkanı Celal Toprak moderatörlüğünde Mutlu Makarna Yönetim Kurulu Üyesi Ali Göymen, Patiswiss Ceo’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, Oğuz Gıda Ceo’su Enes Öner ve Reis Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Işılay Reis ’in katılımıyla gerçekleştirilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Festival Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT