8. Uluslararası Ataşehir Tiyatro Festivali

Tarihler: 27 Mart 2017 Pazartesi ~ 24 Nisan 2017 Pazartesi

Yer: Zübeyde Hanım Öğretmenevi ve MSKM

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 27, 2017 ~ Nis 24, 2017

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde açılışı yapılacak festival, ilk gününde iki Tiyatro ustasını izleyicilerle buluşturacak. Genco Erkal ve Dostlar Tiyatrosu ile Güneşin Sofrasında isimli oyun Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde sahnelenirken, Ferhan Şensoy ve Orta Oyuncular tarafından da “Nereye De Gidiyor Lan Bu Gemi” isimli oyun Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde sahnelenecek. Festivalde tüm oyunların başlama saati 20:30.

26 Mart Pazar günü Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde saat 14.00 düzenlenecek Festivalin Galasına çok sayıda sanatçı, tiyatrocu ve gazeteci katılacak. Haldun Dormen’e ithaf edilen Galanın programında sürpriz sanatçıların katılımı ile Dormen Müzikallerine Selam Konseri yapılacak.

Yetişkinler, çocuklar ve aileler için toplam 12 atölyenin düzenleneceği festivalin atölyeler bölümünde; Ali Poyrazoğlu ile ‘Oyunculuğun Bir Dakikası’, Levent Üzümcü ile de ‘Tiyatronun Doğuşu’ isimli eşsiz birer atölye çalışması yapılacak.

2009 yılından kurulan Ataşehir Belediyesi olarak hiç ara vermeden her yıl bir tiyatro festivali düzenlediklerini belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi şunları söyledi:
“8. Uluslararası Ataşehir Tiyatro Festivali’ne ‘Her Halde Tiyatro’ ismini verirken, hangi halde olursak olalım; kadın-erkek, zengin-fakir, yaşlı-genç tiyatro gereklidir demek istedik. Yani her halükârda tiyatro. Çünkü sanatın diğer kolları gibi bir okuldur tiyatro. Eğitir, geliştirir, dünyamızın sınırlarını genişletir. Ataşehir Belediyesi olarak, Türkiye’nin en kapsamlı tiyatro şenliğini düzenleme konusunda iddialıyız. Sadece şöhretleri sınırlarımızı aşan Müjdat Gezen, Haldun Dormen, Genco Erkal, Ferhan Şensoy gibi ustalar değil; binlerce kilometre mesafeden gelen yabancı ekipler de sanatları ve özverileriyle bize destek oluyor.”

Festival’de 2 yabancı oyun sahnelenecek

Festival kapsamında İspanya’dan gelen Yllana tiyatro grubu “Zoo” isimli oyunu 29 Mart Çarşamba günü Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde, 30 Mart Perşembe günü de Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde sahneleyecek. Kanada’dan katılan Theaturtle tiyatro grubu da “Kafka and Son” isimli oyunu 3 Nisan Pazartesi günü Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde sahneleyecek.

Festival kapsamında Genco Erkal ve Ferhan Şensoy temalı iki durak kütüphanesi de Küçükbakkalköy Prestij Caddesi ve Ataşehir Bulvarı TEB Anadolu lisesi karşısına yerleştirilecek.

*Oyunlar için bilet alma kotası kişi başı iki oyun için 2 bilet ile sınırlıdır.
*MSKM’de düzenlenecek oyunların biletlerini MSKM gişeden temin edebilirsiniz. (MSKM Gişe Çalışma Saatleri: Her gün 10.00 – 20.00)
MSKM Gişe: (216) 570 50 00 Dahili: 2202
*Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’nde düzenlenecek oyunların biletlerini Ataşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’nden temin edebilirsiniz.
*Halkla İlişkiler Birimi Çalışma Saatleri: Hafta içi 08.30 – 17.00 & Hafta Sonu 10.00 – 17.00
Telefon: (216) 570 50 00 - Dahili: 1178-1179

VİDEO LİNKİ:
http://www.atasehir.bel.tr/Uploads/WebTvService/Files/e1a4802aff184325a7a830fc92eb114a.mp4

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT