KidZania “Dünya Kültürleri Festivali 2016” Başlıyor!

KidZania “Dünya Kültürleri Festivali 2016” Başlıyor!

Tarihler: 26 Ağustos 2016 Cuma ~ 25 Eylül 2016 Pazar

Yer: KidZania

Adres: Ankara Devlet Yolu Haydarpaşa Yönü 4. km Çeçen Sk. Acıbadem Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 428 67 63

Web: http://istanbul.kidzania.com/tr-tr/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 26, 2016 ~ Eyl 25, 2016

Dünyada 19 ülkede 24 şehirde bulunan KidZania Çocuk Cumhuriyeti, tüm dünya KidZania’larında aynı anda “Dünya Kültürleri Festivali” düzenliyor. KidZania’nın çok uluslu yapısından beslenen, çocuklara diğer KidZania ülkelerini tanıtmayı hedefleyen etkinlik, Akasya’daki KidZania İstanbul’da 26 Ağustos- 25 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Çocukların kendi boyutlarına göre ölçeklendirilmiş olan KidZania dünyasında önemli marka ve kurumların desteği ile meslekleri deneyimleyen çocuklar, aynı zamanda özel günler, haftalar ve kutlamalara dahil olabiliyor. İşte, tüm KidZania Çocuk Cumhuriyet’lerinde Bağımsızlık gününün kutlandığı Eylül ayında, son üç senedir gerçekleştirilen “Dünya Kültürleri Festivali” de bunlardan bir tanesi. Festival kapsamında her sene beş ülke seçilirken, düzenlenen özel etkinliklerle bu beş ülkenin yemekleri, müzikleri, resimleri, tarihi ve coğrafi yapısı hem çocuk hem de yetişkin ziyaretçilere tanıtılıyor.

Dünyadaki tüm KidZania’larda gerçekleştirilen “Dünya Kültürleri Festivali’nde bu yıl, Suudi Arabistan, Mısır, Hindistan, Brezilya ve Türkiye, bir ay boyunca tanıtılacak ülkeler arasında yer alıyor. Akasya’da yer alan KidZania İstanbul Bandosu ulusların geleneksel kıyafetler ve müzikler eşliğindeki geçit töreni ile başlayacak olan program, ardından tüm KidZania İstanbul sokaklarına taşacak. Çocuklar; KidZania Diskosu’nda geleneksel Türk, Brezilya ve Hint müzikleri eşliğinde dans edecek, Sanat Atölyesi’nde geleneksel kıyafetlere hazırlanan KidZania karakterlerini boyayacak ve mandala yapacak, Chika’nın Moda Evi’nde geleneksel kıyafet defilesine katılacak ve Fotoğraf Stüdyosu’nda fotoğraflarını çektirecek, Şefler Akademisi’nde cup kek yapıp bunları ülke bayrakları ile süsleyecek, Kuyumcu’da Türkiye’ye özgü boncuklu takı, nazar boncuklu anahtarlık ve Hindistan’a özel halhal yapacaklar. Arkeoloji Müzesi’nde Mısır Piramitleri’nin hikâyesine odaklanılırken, KidZania Üniversitesi’nde beş ülkenin tarih ve coğrafyası hakkında bilgilendirici dersler gerçekleştirilecek. KidZania Gazetesi ve Radyosu ülkeleri tanıtıcı özel içeriklerle yayın yaparken, Marka Tanıtım Alanı Dünya Haritası yapbozu ile hem çocuklara hem ebeveynlere keyifli bir etkinlik sunacak.

KidZania İstanbul, “Dünya Kültürleri Festivali” kapsamında Parents’ Lounge’ta gerçekleştireceği geleneksel kahve atölyeleri ve gastronomi festivali ile yetişkinliklere de hitap ediyor olacak. Ebeveynler aynı zamanda Stadyum’da çocukları ile penaltı yarışmasına katılarak birlikte keyifli vakit geçirebilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT