İfsak 1. Uluslararası İstanbul Fotoğraf Bienali

Tarihler: 30 Ekim 2006 Pazartesi ~ 31 Ekim 2006 Salı 15 Eylül-31 Ekim 2006

Yer: Çeşitli Mekanlar

Nereden Alınır: Ayrıntılı Bilgi ve Program: www.ifsak.org.tr/bienal

Telefon: 0212 245 34 60

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 30, 2006 ~ Eki 31, 2006
Geleneksel “Fotoğraf Günleri”nden Uluslararası “Fotoğraf Bienali”ne
İFSAK’ın 20 yıldır düzenlediği “Fotoğraf Günleri”, 2006 itibariyle uluslararası bir bienale dönüsüyor. İFSAK 1. Uluslararası İstanbul Fotoğraf Bienali, “Kent: Kaos ve Büyü” temasıyla 15 Eylül - 31 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
İFSAK’ın (İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği) 20 yıldır gerçekleştirdiği ve bir gelenek haline gelen “Fotoğraf Günleri” evrim geçiriyor. İFSAK, “Fotoğraf Günleri”nde edindiği tecrübe ve birikimi, uluslararası bir fotoğraf bienali düzenlemek için kullanıyor. İlki 15 Eylül - 31 Ekim 2006 tarihleri arasında gerçeklestirilecek bienalin ana teması, “Kent: Kaos ve Büyü” olacak. İFSAK 1. Uluslararası İstanbul Fotoğraf Bienali, fotoğraf sanatının değerini ufuk açıcı yaklaşımıyla ön plana çıkararak, ulusal ve uluslararası ziyaretçi kitlesine, 6 haftalık bir fotoğraf şöleni yaşatmayı hedefliyor.

İFSAK Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Dirican, bu ilk fotoğraf bienalinde, fotoğraf sanatının tüm olası açılımlarına kucak açılacağını, disiplinlerarası işlere ve ana temanın dışındaki heyecan verici çalışmalara da yer verileceğini söylüyor. Dirican, bienalin esin kaynağının, büyüsünü kaosundan alan ve kaosundan yeni bir büyü yaratan İstanbul olduğunu; ana mekanın ise İstanbul’un kaosunun ortasındaki büyülü Darphane-i Amire binaları olarak belirlendiğini belirtiyor ve ekliyor: “İFSAK 1. Uluslararası İstanbul Fotoğraf Bienali, 2010’da Avrupa Kültür Başkenti unvanını taşıyacak olan İstanbul’un uluslararası kültür-sanat platformu niteliğinin bir kez daha altını çizecek.”

Bienal, çalışmalarıyla tüm dünyada saygınlık kazanmış sanatçıların sergilerine, güncel fotoğraf tartışmalarının odağını oluşturacak bir foruma ve fotoğrafçıların kendilerini geliştirebilecekleri atölye çalışmalarına evsahipliği yapacak.

Mekanlar:
Fotoğraf Bienali sergi ve etkinlikleri için, İstanbul’un tarihi mekanlarının yanısıra özellikle açık kamusal alanlar kullanılacaktır.
İFSAK 1. Uluslararası İstanbul Fotoğraf Bienali’nin ana mekanı Tarihi Darphane-i Amire binalarıdır.
Bienal kapsamındaki Parklar Projesi kapsamında, İstanbul’un çeşitli yerlerindeki parklarda çalışmalar yapılacaktır.
"Şehir hayali, hayali şehir" Projesi, iki Şehir Hatları vapurunda yer alacaktır.
İstiklal Caddesi ve Beyoğlu Projesi, İstiklal Caddesi, Taksim Meydanı, Tünel Meydanı, Galata`ya inen sokaklar ve geçitlerde yer alacaktır.

Bienal Programı ve Ayrıntılar için tıklayın




istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT