Hofesh Shechter Topluluğu: Çifte Cinayet

Hofesh Shechter Topluluğu: Çifte Cinayet

Tarihler: 14 Kasım 2023 Salı ~ 15 Kasım 2023 Çarşamba 20:00

Yer: Zorlu PSM - Turkcell Sahnesi

Ücret: 1. Kategori - ₺950,00 2. Kategori - ₺850,00 3. Kategori - ₺750,00 4. Kategori - ₺600,00 5. Kategori - ₺450,00 Eczacıbaşı Genç Bilet - ₺10,00

Nereden Alınır: https://www.passo.com.tr/

Adres: Zorlu Center Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0850 222 67 76

Web: https://www.zorlupsm.com/tr

E Posta: info@zorlupsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 14, 2023 ~ Kas 15, 2023

Çağdaş dansın dünya çapında ses getiren yıldız koreografı Hofesh Schechter, Sadler’s Wells ortak siparişi Çifte Cinayet ile Avrupa ve Uzakdoğu turnelerinin hemen ardından 27. İstanbul Tiyatro Festivali’nde.

Festival bu yıl, insan ruhuna yeni pencereler açan, günceli yakalayan, fark yaratan dans gösterilerinden bir seçkiyle sahne sanatları meraklılarını karşılıyor. Yine bu seçki kapsamında izlenebilecek bir başyapıt, Café Müller’in efsanevi koreografı Pina Bausch’un 20. yüzyılda dans tiyatrosunda yarattığı devrimi bugünün çağdaş dansında yakalamayı başaran çok özel bir koreograf, Hofesh Shechter, festival kapsamında ilk kez İstanbullu izleyicinin huzuruna çıkıyor.

Shechter’in festivale konuk ettiğimiz eseri Çifte Cinayet, Shechter koreografilerinin alametifarikası olan bir ikilik barındırıyor ve iki ayrı bölümden oluşuyor. Eserin ilk bölümü Palyaçolar’da Shechter, şiddete olan duyarsızlığımızı, eğlence adı altında ne kadar ileri gidebileceğimizi büyük bir yıkım gösterisiyle, bir ölüm dansıyla inceliyor. Gösterinin ikinci bölümü Çözüm’de ise adeta şok geçirmiş seyirciyi deva niteliğindeki bir sevecenlikle sarıp sarmalıyor, bir şefkat sığınağı yaratıyor. Sahnede hayranlık uyandıran 10 dansçı, seyirciyle çok az dans gösterisinde rastlanabilen bir yakınlık kuruyor.

Hofesh Shechter küçük yaştan itibaren piyano çaldı, davula merak sardı, akademiye dansçı olarak girdi. Müziğe olan merakı, koreografilerini de besledi. Halk danslarından rock müziğe ve sinemaya çok farklı alanlardan ilhamla yarattığı eşsiz sürükleyicilikteki eserlerinin bestelerini kendisi yapıyor. Bugün Shechter, Londra Kraliyet Balesi, Metropolitan Operası, Nederlands Dans Theater, Broadway, BBC gibi topluluk ve kurumlar için koreografiler üretiyor, 2008’de kurduğu Londra merkezli topluluğuyla dünya sahnelerinde bir coşku fırtınası estiriyor.

Hofesh Shechter, son on yılda dans dünyasında beklenmedik bir kırılma yaratarak çağdaş dansı geniş kitlelere ulaştırmayı başardı. Şimdi Shechter’i tutku dolu, nefes kesen bir eseriyle izleme sırası İstanbullularda.

"Bir kez izlediniz mi bir daha ömrünüz boyunca unutmayacaksınız." – Paris Match
"İnsanın yüreğini ısıtıyor... dünyadaki ıstıraba panzehir olacak güzellikte." – Observer
"Büyük koreograf Shechter dans yapımcısı ile rock yıldızı bileşimi, üstelik bir film yönetmeni duyarlılığına sahip." – The Times
"Hofesh Shechter ve topluluğu kesinlikle zirvede... Bu işi mutlaka görmelisiniz!" – North West End

Koreografi, Müzik: Hofesh Shechter
Palyaçolar – Işık Tasarımı: Lee Curran
Palyaçolar – İlave Işık Tasarımı: Richard Godin
Palyaçolar – Kostüm Tasarımı: Christina Cunningham
Çözüm – Işık Tasarımı: Tom Visser
Çözüm – Kostüm Tasarımı: Peter Todd

Ara dahil yaklaşık 95’ sürer.
Yaş Sınırı: +13

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT