Güldestan

Güldestan

Tarihler: 02 Şubat 2024 Cuma ~ 02 Şubat 2024 Cuma 20:00

Yer: AKM Tiyatro Salonu

Ücret: 1. Kategori - 195.00 TL 2. Kategori - 160.00 TL 3. Kategori - 120.00 TL

Nereden Alınır: https://biletinial.com/

Adres: Gümüşsuyu, Tak-ı Zafer Cd İstanbul

Web: https://www.devtiyatro.gov.tr/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 2, 2024 ~ Şub 2, 2024

Reji ve Koreografi: Beyhan Murphy
Müzik: Mercan Dede

Devlet Opera ve Balesi’nin en popüler eserlerinden biri olan Güldestan, uzun bir aradan sonra tekrardan AKM sahnesinde seyircisi ile buluşuyor.

Koreograf ve modern dans Sanat Yönetmeni Beyhan Murphy’nin 2004’te Mercan Dede ile beraber yaptığı Güldestan o günden bu güne, Hollanda, Çin, Almanya, Makedonya, Kıbrıs, Bosna, Cezayir,Arnavutluk ve Fransa’da sahnelenmiş ve Aspendos Opera ve Bale Festivali, Bodrum Bale Festivali, Bursa Festivali gibi Türkiye’nin önemli festivallerinde de yer almıştır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın girişimleri ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün Ankara, İzmir, Antalya ve İstanbul Devlet Opera Balelerinden oluşan bir kumpanya ile sahnelediği bir “müzik ve dans prodüksiyonu” olarak tanımlanarak hayata geçirilmiştir.Ayrıca Mersin, Antalya, Samsun, İzmir, Ankara ve İstanbul olmak üzere altı Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenmiş olan Güldestan, Devlet Opera ve Balesi’nin en fazla turne yapmış eseri olma özelliğine sahiptir.

Güldestan’ı popular yapan, modern ve klasik olanı birleştirmesinin yanı sıra, eserde iç içe geçen elektronik müzik ve geleneksel müzik yaklaşımıyla, sahne sanatları alanında benzersiz ve ilk olmasıdır.Kayıttan icra edilen dans bölümlerinin aralarına yerleştirilmiş canlı orkestra ile icra edilen müzik parçalarından oluşan bir bütündür.

Güldestan’da bir göç yolundan şehirdeki kafeye, çağdaş yazar Orhan Pamuk’un eserlerinden 18. yy’da Evliya Çelebi’ye, modern insanın içsel yolculuklarından sema’ya, Osmanlı zamanlarından modern İstanbul’a ve nihayetinde de Gül’e varan bir yolculuk anlatılıyor.

Güldestan’ın içinde bulunduğu göçebe çadırının, modern dans retoriğiyle dile getirilen mistik bir aurası vardır. Esere sahnede küçük bir canlı orkestra ve Ara Güler’in İstanbul fotoğrafları eşlik etmektedir.

Libretto ve Koreografi: Beyhan Murphy
Müzik Yönetmeni: Mercan Dede
Sahne Tasarımı: Işın Mumcu
Kostüm Tasarımı: İsmail Dede-Ayşegül Alev
Orijinal Işık Tasarımı: Mıchael Odam
Işık Adaptasyon: Beyhan Murphy-Şener Akyamaner-Taner Aydın
Fotoğraflar: Ara Güler
Metin: Orhan Pamuk-Evliya Çelebi
Okuyan: Halit Ergenç
Sahneye Koyan: Arkın Zirek
Repetitörler: Seçil Yenigün, Canberk Yıldız

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT