Dokuzuncu Dalga – Doğaya Övgü

Dokuzuncu Dalga – Doğaya Övgü

Tarihler: 15 Aralık 2022 Perşembe ~ 16 Aralık 2022 Cuma 20:00

Yer: Arter

Ücret: Tam: 200 TL İndirimli: 150 TL

Nereden Alınır: https://www.arter.org.tr/

Adres: Irmak Caddesi No: 13 Dolapdere Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 37 67

Faks: 0212 292 07 90

Web: http://www.arter.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 15, 2022 ~ Ara 16, 2022

Stefan Winter ile Mariko Takahashi’nin işbirliğiyle hayata geçirilen Neue Klangkunst, doğanın güzelliğini ve insan yaşamının evrensel trajedisini Alman besteci Ludwig van Beethoven’ın Fumio Yasuda tarafından uyarlanmış eserleriyle ilişkilendirerek sunan “Dokuzuncu Dalga – Doğaya Övgü” isimli bir performans için 15 ve 16 Aralık tarihlerinde Karbon’a konuk oluyor. Müzik, ses ve gürültüyü hareketli görüntüyle bir araya getiren bu çok katmanlı konser, 18. yüzyıl sonlarında endüstrileşme süreciyle birlikte şekillenen “İnsan Çağı”nın yaşadığımız dünyaya etkilerini insanın bedeniyle ilişkileri üzerinden ele alıyor.

2013 yılında İtalya’da Lampedusa Adası açıklarında bir mülteci teknesinin batması sonucu yaşanan trajediden yola çıkan performans, her biri üçer görsel şiir etrafında kurgulanmış “Sonsuz Mavi”, “Derin Yeşil” ve “Kırmızı Bölge” başlıklı üç ana bölümden oluşuyor. Birbiriyle tematik bağlar kuran bu bölümler, insanın doğumundan itibaren deneyimlediği (yaratım, fanilik, güzellik, ümitsizlik, kaçış, arayış, güçsüzlük, nefret ve terk edilmişliği içeren) dokuz duygu ve varoluş durumunu doğal öğeleri temsil eden imgeler ve yaratılan kapsayıcı ses ortamı aracılığıyla birer metafor olarak irdeliyor. Doğal seslerin ve endüstriyel gürültünün analog enstrümanlar ve müzik ekipmanlarıyla anlık olarak yeniden yaratıldığı bu ses ortamı, sıradışı bir müzikal çerçevede çağrışımsal imgelerle birleşerek şiirsel bir anlatım sahası meydana getiriyor.

Neue Klangkunst’un performansını çeşitli ses müdahaleleri ve deneysel bir filmle bir araya getiren “Dokuzuncu Dalga – Doğaya Övgü”, Arter’de ilk kez seyirci karşısında canlı olarak icra edilecek. Ayrıca, ikilinin Sound Art Triptych [Ses Sanatı Triptiği] isimli sergisi, Milli Reasürans Sanat Galerisi’nde 14 Ocak 2023 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Bavyera Eyaleti Bilim ve Sanat Bakanlığı, Goethe-Institut ve Kagel-Burghardt Vakfı’nın destekleriyle.

Ferhan & Ferzan Önder, dört el piyano
Klaus-Peter Werani, viyola
Geneviève Strosser, viyola
Joachim Badenhorst, klarnet
Gareth Davis, bas klarnet
Bernd Ruf, şef
Mathis Nitschke, gürültü ve ses
Stefan Winter, gürültü ve ses
Film yerleştirmesinde yer alan dansçı: Aki Tsujita

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT